bugün

tatil süresince plajda güneşlenip, egenin serin sularına kendinizi bırakıp, mis gibi havanın tadını çıkardığınızda kabuğuna çekilip sessizliğe gömülen lakin tatil bitimini takiben ilk iş gününüzde vaaaddaaaa! ben buradayım bir yere gitmedim ki diye tekrar ortaya çıkan pislik hastalık.

bi siktir git lan! psikolojik olduğunu biliyorum, aslında sen yoksun.
tarifi imkansiz, yazmayin bosuna, kelimelerle falan ifade edilebilecek bir agri, aci degil.yasamayanin da anliyorum dese de asla anlayamayacagi bir hastalik. butun yasami bu sekilde geçireceğini dusundukce intihara biraz daha yaklasiyorsun bak o belirleyici bir etken olabilir.
edit: bende boyun fitigiyla beraber var bu meret. 15 gunluk fizik tedavi sonrasi da sadece kendimi dogrultabiliyorum artik fakat acilar tarifsiz. kemirici, yanici bir aci mevcut her an her dakika.bununla ilgili arastirmalarimda proloterapi adli bir tedaviye rastladim, biraz butceyi zorlayacak bir tedavi yontemi olsa da bundan kurtulmak icin herseye deger.sanirim siradaki tedavi bu olacak. yalniz şunu da belirtmem gerekir ki bu hastaligin en fazla iyilesme orani % 70.ne yaparsaniz yapin hayatinizi bu sekilde devam ettirmeye alisacaksiniz.ya da...
edit: her an ölsem de kurtulsam dedirtir. yine o anlardan birindeyim..
kadınlarda daha sık görülen, vücutta yaygın ağrılarla seyreden hastalık. fibromiyalji tanısı konulmuş kişinin aile ve iş ilişkileri, moral-motivasyon durumu, yakınlarda geçirilmiş travma hikayesi araştırılmalıdır. zira genel psikolojik durumun çok etkili olduğu düşünülmektedir. etkili bir tedavinin sağlanabilmesi için genel modu kötü etkileyen durumların da düzeltilmesi şarttır.
bildiğim kadarıyla tetkiklerde bir şey çıkmadığında bu tanı konur. benim doktor kazık gibi boyun düzleşmem olmasına rağmen fibromiyalji dedi. yumuşak doku enfeksiyonuymuş valla omuzlarım yumuşaktır ama * bildiğin ağrı boynumdan geliyor. ayrıca ne baş ağrım var ne baş dönmesi.
ilk gittiğimde egzersiz yap kemiğin düzelmesi için derken şimdi çok yapma dedi.
başından savmak için mi verdi bu ilacı, kullanmak istemiyorum açıkcası bilen bir doktor veya doktor aday adayı beni yeşillendirir ise mutlu olacağım.
Omuzdan iğne olduktan sonra yaşayan var mı?
Yaşam kalitesini ciddi derecede bozan fibromiyalji; tükenmişlik sendromu, kronik ağrı sendromu veya kronik yorgunluk sendromu olarak tanımlanabilir. Yaygın kas ağrıları, baş ağrısı, yorgunluk, bitkinlik, halsizlik, uyku düzensizlikleri ve bazen de spastik kolit dediğimiz tuvalete çıkma problemlerinin eşlik ettiği kronik bir hastalıktır.
kelime olarak seksi olması hasebiyle kuul bir telafuza sahip terimdir.
etkin olma potansiyeli olan insanların baş belasıdır. bunu aşmak için spor yapmak ve sürekli hareket etme çabası içinde bulunmak, bu durağanlığı kısmen de olsa üzerinizden atmanızı sağlar.
agrilari gecirmek icin su an bulundugum pozisyonu goren direkt bakirkoy ruh ve sinir hastaliklarini arar net. hayir beynimi yemedim agri degil iskence cunku yasiyor muyum anlayamiyorum bile artik.
bende olduğunu düşündüğüm hastalık. oldum olası uyuyabilen birisi değilim zaten -bebeklikten beri-, son zamanlarda da hiç uyuyamıyorum. iki yıldır hastalık hastalığıyla baş ediyorum. bel, sırt, boyun, göz ağrısını söylemeye gerek yok sanırım. bir de yaklaşık yedi aydır irritabl bağırsak sendromu çıktı. vücudu bozdum. depresyonda mıyım yoksa fibromiyalji mi bunlarının hepsinin nedeni? umarım bu ay içerisinde tedaviye başlıyorum yoksa yaşam bana haram olacak. genç yaşta bu sıkıntılarla uğraşmak son derece üzücü. benim büyük düşlerim var, direniyorum acılarına dünya!
her sabah, ''acaba nerem ağrıyıcak'' diyen insanların hastalığıdır. halk arasında kulunç denir. vücuda zararı yoktur, damarların üst üste gelmesiyle fibromiyalji (ağrı) oluşur. yaşamınızı cidden etkiler. etkili çözüm için;

(bkz: sülük)
(bkz: hacamat)
(bkz: thermo rheumon)
hayatinizi siker net.
Bilen bilir, internetten kendine hastalık arayanlardan değilim ve hiçbir zaman da olmadım. Hatta bunun başlı başına bir hastalık olduğunu bilecek kadar da tıbba aşinayım. Gelin gelelim tanıdığım birinin babasına konmuştu bu tanı. ikimizi de iyi bildiğinden o da "sende de olabilir mi" dedi. Ben de erinmedim baktım.

Uyku sorunları: masters degree
kaslarda ağrı: always. Uykusuzluk uzun sürünce resmen bacağı kesip atmak isteyecek kadar.
barsak sorunları: sometimes

Geçmişte nefrit de geçirdiğimden...

Sonuç olarak kendi tanımı kendim koydum. Doktora gitmiyorum çünkü kalkıp "hareket et, düzenli uyu" falan diyecek. Hareket neyse, kolay ama ben 25 yıldır düzenli uyku unutamayan adamım. 11 yaşımda uyku hapı kullanıyordum. Nereye düzenli uyku amk!

Sonuç olarak özellikle uykusuzluğun arttığı durumlarda ampütasyona razı bile olabileceğiniz iğrenç bir belâdır.
yaygın kas ağrıları, yorgunluk, bitkinlik ve uyku bozukluğu ile seyreden kronik bir hastalıktır. Toplumun % 2 kadarında görülür. Hastalık kadınlarda çok daha sık görülür.çocukluk çağında bile görülebilir. Kaslarda, fibroz dokuda, bağlarda ve kirişlerde ağrı vardır. Sık rastlanan ve sebebi bilinmeyen bir kronik ağrı sendromudur. FMS’ de röntgen filmleri, kan tahlilleri ve kas biyopsileri normaldir. Teşhis tamamen hastanın ifadesine ve doktorun muayenesine göre konulur. Bir hastaya FMS demek için ağrıların en az 3 ay sürmesi, sabah yorgunluğu ve vücutta belli sayıda hassas noktaların olması gerekir.
Yaygın kas iskelet sistemi ağrıları hastaların en önemli şikayetidir. Ağrı, genellikle hastanın bir bölgesinden başlar ve bütün vücuduna yayılır. Boyun, kürek kemikleri arası, bel, baldırlar, sırt ağrının en çok yerleştiği yerlerdir. Ağrı, yanıcı, kemirici ve sızlayıcı olarak tanımlanır. Ağrı günün saatleri içinde fiziksel aktivite, uyku ve stres durumuna göre değişir. Ağrı bazen çok şiddetli olabilir. Nemli hava, soğuk, yorgunluk ve uykusuzluk ağrıları artırır.
Hastanın genel durumunun değerlendirilmesinde bir bozukluk yoktur, ancak hassas noktalar adını verdiğimiz ağrı noktaları vardır. FMS’ li hastaların % 90’ında orta veya ileri derecede yorgunluk, dayanıklılıkta azalma ve bir çeşit tükenmişlik hali vardır, bazen yorgunluk ağrıdan daha önemli olabilir. FMS’ li hastaların büyük çoğunluğunda uyku problemleri vardır. Bunlar derin uyku uyuyamazlar ve gece boyunca sık sık uyanırlar ve sabahları yorgun kalkarlar. Bazı hastalarda ise fazla uyku vardır. Firomiyalji sendromlu hastalarda, uykunun süresinden çok dinlendirici olmaması önemlidir. Uykusuzluk ve yorgunluk, keyifsizlik, ilgisizlik, dayanıklılık azalması ve tükenmişliğe yol açar.
Ruh halindeki değişiklikler, FMS da sık görülen bir bozukluktur. Hastaların çoğunda bir hüzün, bir yıkılmışlık vardır. Hastaların 1/4'de belirgin bir depresyon bulunur. Ancak hastaların çoğunda depresyona ait belirtiler vardır. FMS’ li hastalar aynı zamanda asabi ve tahammülsüz insanlardır. Bu hastaların bir işe yoğunlaşma ve basit problemleri çözme kabiliyetleri azalır.
Baş ağrıları, karın ağrıları, kabızlık, ishal, mide ağrıları, göğüs ağrıları, sık idrara çıkma ve acil idrar yapma isteği sık görülen şikayetlerdendir. Ayrıca cinsel isteksizlik ve erken boşalma görülebilir. Cinsel isteksizlik özellikle kadınlarda aile içi huzuru bozacak kadar şiddetli olabilir. FMS’ de çene eklemi ağrıları, kramplar ve kulak çınlamaları olabilir.
Hastalık daha çok kadınlarda görülür. Erkeklerde ve küçük çocuklarda bile görülebilir. Menopoz döneminde görülme sıklığı ve şikayetler artar.
Fiziksel ve ruhsal travmalar, ekonomik kayıplar, bir yakının kaybedilmesi, enfeksiyon hastalıkları, hormonal bozukluklar fibromiyalji sendromuna sebep olabilir. Ayrıca genetik faktörlerin de hastalığın gelişiminde rolü vardır. iklimin fibromiyalji sendromu gelişiminde etkisi yoktur, ancak soğuk ve nemli hava fibromiyalji sendromunda şikayetleri artırır.
Daha 2.sınıftayım hayatımda Rsd nedir duymamışım gittim uygulamadan Rsd çektim; uygulamaya benle giren arkadaşım ise ballı ya hani gitti çekti fibromyaljiyi.
Genelde sırtı tutan kas ağrısı.
günlük yapılacak germe egzersizleri ile(özellikle sabah) ciddi derecede ağrıların azaltılabileceği hastalık.
20 Tetik noktasından bahsedilir. Bende 30 tane sadece sırtta var. Ne yazıkki hayatı dar eder, dik duramazsınız, süründürür.
kişinin günlük yaşam aktivitesini kısıtlayan bir durumdur.

http://www.sozcu.com.tr/2...gil-fibromiyalji-1227067/
Yine ağrısına dayanamadığım günlerden birini yaşıyorum. Yine ağlamamak için zor tutuyorum kendimi, dayanamıyorum ve aslında yediremiyorum bu hastalığı kendime, hala kabullenemiyorum. Bu yaşta bu hastalıkla boğuşmak ve bir de ömrüm boyunca bununla yaşayacağımı bilmeye dayanamıyorum. Hayatım bu hastalıktan ibaret, hayatımı s*kti attı. Bir mucize bile bekleyemiyorum tedavisi olmadığından. Yine sayıp, sövdüğüm o günlerden birindeyim...
Benlik'le ilgili bir problem olduğunu okumuştum. Benlikteki temel öğe olan özgüven, cesaret, sorumluluk almamak eksikliğinin yanı sıra, geçmiş veya gelecek düşüncelerde yaşamak ve kişiye göre değişen bir kaç eksiklik daha eklenebilir.
Kişinin benliği güçlendirilirse, fibromiyalji minumum seviyeye iner.7666
SSRI' lar tedavide verilmektedir. fakat çoğu hastada altta yatan neden olarak disk hernisi olabilir.
ağrı noktaları vardır belirli.oralar ağrır hep.
ömrümü tüketen hastalık.
bazen ölsem de kurtulsam diyorum. sabah uyanıyorum dayak yemiş gibi, her yerim ağrıyor kulunçlarım omuzlarım acıyor, elimi kaldırmaya dermanım yok. işlerimi yapamıyorum, kafamda düşüyorum hemen yapabilirim diye planlıyorum ama yapamıyorum. rastgele bir doktora da gitmek istemiyorum çünkü anca antidepresan ya da kan ilacı veriyorlar, ilaç bağımlısı olmak istemiyorum. görünüşe aldanıp "bişeyin yok, numara yapıyosun" laflarına maruz kaldığım çok oluyor, anlatamıyorum kendimi, sinirlerim iptal.

sürekli şişkinlik hissi, gaz sancısı, kabızlık, güçsüzlük, halsizlik, durduk yere başlayan baş ağrıları, dişlerimi sıkma hali vs vs uzar gider.

düzgün bi hastane veya doktor bulabilirsem gitmek istiyorum.
bu teşhisi ancak bu konun uzmanı bir hekim koyabilir. bu nedenle, önce bir "eğitim hastahanesinde" iç hastalıkları uzmanına muayene olmak ve onun kontrolunda hareket etmek gerekir.
tıp fakültesinde fizik tedavi hocamızı akıllara getirmiştir. fibromiyalji hastalarından bahsederken; bu hastaların erkek olanları acayip çekilmez olmaktadır. bir tane erkek fibromiyalji hastam olacağına, 100 tane bayan fibromiyalji hastam olsun daha iyi derdi.
tecrübelerine göre erkek fibromiyalji hastaları bu hastalığı daha ağır yaşamaktaymış.