Bir sözelciysen matematiğin en zevkli konusu sadece kalem oynatabildiklerindir. Gerisi işkencedir, azaptır, zulümdür. Ama çözebildiğinde kendini dünyanın en başarılı hissettiren dersidir matematik.
Dogal sayılar. Hiç yapmacık değildir hemde basittir. Diğer sayılar gibi negatiflik değeri,parantez içerisinden çıkma, üzerine sayı yazma, kökün içerisine girip çıkma gibi huyları yoktur.Bilinmeyen yönleri yoktur sadeliği severler. Her zaman lazım olur, kolay öğrenilir zor unutulur.
üniversite sınavlarına hazırlanırken dershanede, keanu reeves'e benzeyen geometri hocamın anlattığı tüm o konuları, öklid'in kendisi olsa bu denli zevkli anlatamazdı.
yapabildiğindir. matematik sorusunu doğru çözmenin verdiği hazzı hiçbir ders veremez.
o yüzden cevaplar fazla subjektif:
-doğal sayılar.
-rasyonel sayılar.
Tabi ki "tam sayılar, rasyonel sayılar, bir bilinmeyenli denklemler" gibi basit konulardır. Kolay olduğu için sevilen konulardır. Bir sözelci olarak "türev, integral" sevecek değilim. Sadece biraz temel matematik bildiğim için, sevdiğim konular, rasyonel sayılar gibi kolay olanlar.
geometri ve trigonometridir ki zaten ikisi de içiçedir. trigonometriyi zor öğrenmiş biri olarak bu entryi yazıyor olmam ise gerçekten beni bile bir kez daha ikna etti.