dincilerin bilime ilim demesi

entry23 galeri0
    23.
  1. ilimle bilimi aynıymış gibi gösteren sahtekar dincilerin sıklıkla yaptığı bir kelime oyunu olsa da hala daha bu basit numarayı yutan salaklar var. Bir kez daha vurgulamakta fayda var: Bilim(science); tarafsızdır ve sekülerdir, ilim(knowledge) ise taraflıdır ve dinidir. Yani bilim, Tanrı'nın varlığıyla ilgilenmez, ilim ise dayanağını Tanrı üzerine kurar. Bilim dediğimiz şey matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih gibi modern şeylerdir. ilim ise tefsir, kıraat, kelam, fıkıh gibi dini şeylerdir.
    Başta Fetö olmak üzere tarikatçılar, ilim sözcüğünü sık sık kullanır. Dinciler için modern bilimin pek bir önemi yoktur, onlar için varda yoksa islami ilimlerdir.
    0 ...
  2. 22.
  3. bilim ilim bilmektir,
    ilim kendin bilmektir.
    0 ...
  4. 21.
  5. hayatta en hakiki mürşid ilimdir

    atatürk e ne dediii, olum var ya sen o lafı dedin ama
    0 ...
  6. 20.
  7. 19.
  8. ''hayatta en hakiki mursit ilimdir fendir, ilim ve fenden baska yol gosterici aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir.''

    M. Kemal Atatürk.

    (bkz: dinci derken?)
    0 ...
  9. 18.
  10. dincilere (dinci ne la) takık bünyenin, onlara bok atmak için ortaya attığı yeni sorunsal. lan ben de sevmiyorum dinle yatıp dinle kalkanları ama eşşeğin bi yerine de suyu kaçırmayın abicim.

    nitekim bilim bil kökünden gelirken, ilim arapça sanıyorum. (kaynak, götüm değil. ahahah, sadece tahmin.)
    bilim sözcüğünün daha yaygın, daha güncel olması, ilim sözcüğünün kullanılmaması gerektiği anlamında gelmez. böyle şeylere takılmayın canlar, kafamıza takacak daha önemli şeyler var. güzelim gri hücrelerinizi yormayın bunlarla. valla bak.
    1 ...
  11. 17.
  12. "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir."
    Mustafa Kemal ATATÜRK
    1 ...
  13. 16.
  14. arapça kullanınca daha ağır abi oluyorz moduyla girişilen eylemdir. aralara da binalaneyh katıldı mı dadından yinmez.

    ayrıca dilde sadeleşme çabaları ile dile kazandırılan bu sözcükler 1935'ten sonra kullanılmaya başlamıştır. nutuk'u okuyup bir sürü arapça ifade çıkartanlar bunu iki de bir ortaya atmasınlar.
    1 ...
  15. 15.
  16. 14.
  17. 13.
  18. 12.
  19. sözlükteki en komik iddialardan biridir.

    "Biz cahil dediğimiz zaman mektepte okumamış olanları kasdetmiyoruz. Kasdettiğimiz ilim hakikati bilmektir."

    (bkz: mustafa kemal atatürk)
    3 ...
  20. 11.
  21. mustafa kemal'i dil bilgini yapanların zırvasıdır. meclise kamutay demeyip bir b harfine takan sözde öztürkçecilerin gevelemesi olan iddiadır. bayram eğlencesi gibi insanları güldürmüştür.
    3 ...
  22. 10.
  23. kesinlikle var böyle bir şey. ne bileyim, ifade ederken daha bir kıymete biniyor izlenimi veriyor dısarıya ya da kendisi öyle zannediyor.

    ki ben bir ilim adamıyım...
    3 ...
  24. 9.
  25. 8.
  26. hayatta en hakiki mürşit ilimdir diyen mustafa kemal atatürkün bizzat kendisinin bilim sözcüğünü türettiğinden* bihaber olan kesimin yaptığı bir anlamsız çabadır. bunların hala evrimi inkar edip adem ve havva'ya inandıkları da görülmüştür. ***

    (bkz: büyükler için masal)
    (bkz: andersen)
    (bkz: işine gelince atatürkün adını ağza almak)*
    * *
    4 ...
  27. 7.
  28. "hayatta en hakiki mürşit ilimdir." şimdi o * * da mı arap özentisiymiş? yoksa sizin şu dinci dediğiniz meçhul varlıkların önderi miymiş? acaba bu sözü de mi işinize geldiği gibi yontar harfleriyle oynarsınız? çarpılırsınız sonra demedi demeyin. * *
    5 ...
  29. 6.
  30. ne kadar araplasırsa o kadar müslüman olacaklarını düşünen bünyelerin özentiliğidir.
    4 ...
  31. 5.
  32. doğrunun arapça kökenli kelimelerle adlandırılmasını daha kendilerine yakın bulmalarındandır belki.
    0 ...
  33. 4.
  34. b harfine düşmanlıktır. bilgi değil ilgi peşinde koşarlar. basma değil asma severler. bok atmaz ok atarlar. beklemez eklerler. beşikte değil eşikte yatmışlardır. boy değil oy verirler. but değil ut isterler. netekim b harfne düşmandır bu dinciler. çok yaşa darbeci paşa.

    bu arada:
    (bkz: dinci derken)
    (bkz: çeto ve yıldırımdan daha kıt akıllı olmak)
    5 ...
  35. 3.
  36. bilim: Evrenin veya olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneye dayanan yöntemler ve gerçeklikten yararlanarak sonuç çıkarmaya çalışan düzenli bilgi, ilim. *
    ilim: Bilim. *
    velhasıl ilim ile bilimin aynı anlama geldiğini bilmeyen biri için sorun teşkil eden durum olsa gerektir. ancak biz duyunca ikisinde de aynı anlam olduğunu anladığımız için sorun yoktur. (bkz: eş anlamlı kelimeleri koruma ve yaşatma derneği)
    4 ...
  37. 2.
  38. 1.
  39. yine bir konuşma biçimi klasiğiyle karşı karşıya olmaktadır.

    üzerinde düşünülecek, araştırılacak pek bir şey yoktur ama ilginçtir.
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük