pek gelişkin bir tutum değildir. karşısındakinin "yavlucum, varlığının ispatı kadar yokluğunun ispatı da mümkün değildir. ispatla olacak iş olsaydı... bu arada olmasa da icat etmek gerekirdi" yanıtıyla kişi bir parça kendine gelecektir. gelişmemiş inananlar kadar gelişmemiş inançsızlar da vardır.
(bkz: ne olursan ol, hasından ol)
ateist bir öğrencinin yapacağı iştir ve din kültürü öğretmeni bu kağıda yüz vermek zorunda kalıcaktır. ateist bir öğrenciye inançla ilgili soru sormak bunları doğurmaktadır.
başlığın açılış mantığına göre başka branşlarda da kullanılabilecek yöntemdir. tarih dersinde 'valla şahsen görmedim', felsefe dersinde 'bunların hepsi hayaldir', kimya dersinde 'ben sicim teoremine inanıyorum', fizikte 'what is matrix?', matematikte 'ben binary sayı sisteminde çalışırım bana bunlarla gelmeyin' yazıp bitirdim demekten farksızdır. din yazılısı din bilgisini ölçmek için yapılır ve hiç bir din yazılısında 'tanrı var mıdır?' diye sorulmaz.
hocanın göt etmesiyle son bulacak durumdur.
-tanrı yok zaten allah var. ve koca bir sıfır.
edit: eksi niye anlamadım hocanın yapcağı davranışı tahmin ettim.
12 eylül öncesinde olduğu gibi, din dersinin seçmeli olması halinde hiç de gerek kalmayacak haklı harekettir.
ama sanki insanlar inanmaya mecburmuş gibi, sanki bunun aksi iddia edilemezmiş gibi; minicik beyinlere tanrı kavramı din dersleri yoluyla zorla çakıldıkça, akıllı bir kaç öğrenci böyle bir yanıtla direnecektir elbette...
(bkz: islamda zorlama yoktur)
din kültürü ortaokulda vardır.bir ortaokul öğrencisi ateizme sadece özenir, hissetmez.dolayısıyla böyle keskin bir hareket yapamaz.ateizm 18 yaşından sonra özenilen bir hobi gibidir bu ülkede.dolayısıyla gereksiz başlık.
(bkz: başlık sıçmak)
hatta (bkz: başlığın ağzına sıçmak)