din en büyük afyondur

    8.
  1. dindar birisi olmama ragmen katildigim onermedir.
    not : katildigim tarafi egitilmemis kendisini egitmemis halkin dini kullanarak somurulmesidir.
    5 ...
  2. 12.
  3. Karl marx ve solcuların hoşuna gider bir cümle.
    5 ...
  4. 1.
  5. ak sakallı dedemizin söylediği cümlenin doğrusu için (bkz: din afyondur)

    edit: ilk entarinin uçmasına müteakiben başlık omuzlarıma düşmüştür. *
    3 ...
  6. 6.
  7. o yüzden uyuşturucu yasaklanarak derecesini korumak istemektedir.
    3 ...
  8. 11.
  9. din afyon olsaydı dört dörtlük dindar olurdunuz; malum, kafayı güzel yapan her şeye pek heveslisiniz.
    3 ...
  10. 11.
  11. Evet din en büyük afyondur. insanları cennet vaadiyle kandırıp bu dünyada hiçbir beklenti içerisine girmemelerini sağlar. Şükret politikası sayesinde her zaman oldukları yerde saymalarını ister. Allah seni seviyor o yüzden fakirsin tarzı düşünceler ile kandırıp kontrol altına alır.
    9 ...
  12. 13.
  13. yanlış bir söz. çünkü din kütahya'dır.
    2 ...
  14. 2.
  15. yani basit, düz mantıkla açıklayacak olursak örneğin; bir işçi çalıştığı yerden atılıyor yada hakkını alamıyor nedenini sorgulamadan, direnmemden, hakkını aramadan kaderde bu varmış, böyle hayırlı olacaktır belki deyip köşesine çekiliyor. bu durum mazlumun daha çok ezilmesine zalimlerin vahşi kapitalizm'in daha çok güçlenmesine neden oluyor. din insanları uyuşturan onları uyutan bir fenomendir. yani sonuç; din=afyon.
    2 ...
  16. 9.
  17. 10.
  18. Marx'ın din için ''halkın afyonu'' tabirini ilk defa olarak kullandığı 'hegel'in hukuk felsefesinin kritiği' adındaki makalesi feuerbach'ın fikirlerinin tesiri altında yazılmıştır. cümlenin tümü oldukça nadir bulunabildiği için kendi başına ilginçtir: 'Din, baskıya tabi yaratıkların iç çekmesi, kalpsiz bir dünyanın kalbi, ruhsuz olayların ruhudur.'din halkın afyonudur. Acton'un belirttiği gibi burada afyonun anlamı vicdansız bir üst sınıfın halkı uyutmak için kullandığı bir araç değil, insanların kendilerini olayların yüzeyinde batmadan tutabilmek için kullandıkları bir kendi kendini aldatmacadır.

    Marx'a göre, din eleştirisi genel bir dünya anlayışına yol açmaktadır: insan dindeki aldatmacayı anladığı andan itibaren kendi kendini esir ettiği şartların ortadan kaldırılması zorunluluğunu da anlar. proleterya bu alienation'un (yabancılaşmanın) yani hakiki gereklerden uzaklaşmanın yalnız din planında değil, sosyal, ikstisadi, siyasi planlarda gerçekleştiği sınıftır. Bundan dolayı yabancılaşma sürecinin muhtelif şekillerde üst üste bindiği proleterya, ihtilali yapacak olan gruptur.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük