demokrasi

entry1039 galeri66
    39.
  1. herkesin karnı açtır. oylama sonucuna göre yemek yenecektir. oylama yapılır, herkes et yemek ister, bir kişi istemez. zira, vejetaryendır. yapması gereken ise ya aç kalacaktır ya da tabiatına uygun olmayan bir eylemi ızdırapla yerine getirecektir. demokrasi bu insanın derdine çare bulamaz. çoğunluğa uyar. o kişiyi düşünmez bile. salt olarak bireyi hedefleyen ve diğerleri ile net olarak adeleti sağlayan bir sistem değildir.sonuçta eski yunan medeniyeti zihniyetinin bize ne faydası olabilir?
    2 ...
  2. 38.
  3. emperyalizmin değişik oyuncaklarla tesir ettiği, kandırdığı halkın, idaredeymiş gibi görünmesi.
    0 ...
  4. 37.
  5. 36.
  6. ''Türkiye'de var mı öyle bir şey?''veya''sahi bizim bir demokrasimiz olacaktı noldu ona?''diye sormama neden olan kavramdır.
    0 ...
  7. 35.
  8. halkın söz sahibi olduğu yönetim biçimidir. demokrasi ihrac veya ithal edilebilinir. zorla kurulur veya yıkılır. doğu ve güney yarım kürede gelişmemiştir(gelişmeyecektir de) sadece kuzey ve batı çeyrek küre (+japonya, kısaca g-8) için geçerlidir. her halk demokrasiden hoşlanmaz zira ırak halkı tadını pek beğenmedi.
    1 ...
  9. 34.
  10. Necip Fazıl'ın deyimi ile bir yanlışa yol açmamak için tüm yanlışlara kapı açan yönetim biçimidir.
    1 ...
  11. 33.
  12. 32.
  13. hiç kimsenin sevmediği, benimsemediği, herkese bir darbe * vurmuş olan lakin yine de baş tacı edilen garip yönetim şekli.

    kimisi çıkar benim türbanıma kafayı takar, "demokrasi var kardeşim istediğimi söylerim" der. ama benim o kafayı koparma ihtimalim yoktur. niye? demokrasi var da ondan.

    kimisi çıkar dinsize de küfreder, başka dinlere de. sonra da "demokrasi var kardeşim istediğimi söylerim" der. benim "hayır söyleyemezsin, demokrasi sana, bana küfür etme hakkı vermiyor" demem kâr etmez. neden? demokrasi var da ondan.

    kimisi çıkar pkk der, kürdistan der. ardından "demokrasi var kardeşim istediğimi söylerim" der. benim o dili koparma ihtimalim yoktur. sebep? demokrasi var da ondan.

    şimdi dönelim başa:

    bu nasıl demokrasi ki, benim türbanım okula giremiyor ama vergi veriyor, asker ocağına alınıyor, halk arasında sınıf farkına tabii oluyor. * * *

    bu nasıl demokrasi ki, herkes birbirine küfrediyor ve ardından demokrasiden bahsediyor ama demokrasiyi de dışkısı kadar sevmiyor.

    bu nasıl demokrasi ki,pkk diyene, kürdistan diyene bişey olmuyor ama onu sıkıştırana çok şey oluyor. bu nasıl demokrasi ki, pkknın başını özel bir ada tahsis ederek besliyoruz da, demokrasi kisvesi altına sığınıp her bi haltı yiyene bişey yapamıyoruz.

    velhasılı kelam demokrasi diye birşey yoktur. olanına da ben inanmıyorum. demosu da bi işe yaramaz. tam sürümü de...
    3 ...
  14. 31.
  15. demokrasi başlığı altında kimsenin dinine imanına saldırılmaması gereken yönetim biçimi.
    0 ...
  16. 30.
  17. bir uzlaşamama halidir ve doğası gereği, sanıldığının aksine uzlaşmayı red eder, uzlaşma bir liberalizm ölçü birimidir. hıı şimdi bana yarım demokratlar diyecekki 'yürrü len' bende onlara diyeceğim ki biraz okuyun da gelin. iyidir hoşttur.
    0 ...
  18. 29.
  19. 28.
  20. şu aralar duydukca midemi bulandıran kelime.
    bu kelime herkesin ağzında sakız gibi çiğnenmekte şu aralar.onlardan öğrendiğimiz kadarıyla demokrasi;özgürlük demekmiş,insan hakları demekmiş,bireyin kendi kararlarını serbestce yapabilmesi demekmiş ve avrupa birliği yolunda emin adımlarla(!) ilerleyen ülkemizde her zaman olması gereken bir kavrammış...
    hayır...bu gün bir takım çevrelerin ülkemizde olmasını istedikleri şeyin adı demokrasi değildir.demokrasi adı altında kazan kaldırmaktır.
    kişi özgürlükleri,anayasal düzenle karşılaştıkları vakit yasalar ön plana geçer.çünkü yasalar laik bir düzenin olmazsa olmazlarıdır ve hiç bir vatandaş kendi görüşleri için yasalara karşı gelemez.

    bu gün güzel ülkeme bakıyorum ve neden demokrasi kelimesinden nefret ettiğimi anlıyorum şöyle ki;

    kürtler toplanmış."demokratik(öeh) toplum partisi" diye bir parti kurmuşlar ve bu partinin önde gelenlerinden soyadı "türk" olan bir insan diyor ki;
    "pkk ile aramıza mesafe koyamayız"
    aynı insan bu sefer diyor ki;
    "bu ülkede daha çok demokrasi olmalı"
    iyi de sen daha ilk lafınla anayasal düzeni tehdit ettin.ama tabi sizin demokrasi anlayışınız şu "biz istediğimiz gibi at oynatalım,yavaş yavaş kuzey ırak'taki gibi bir özerkliğimiz olsun çünkü bu ülkede artık demokrasi olmalı.özgürlük olmalı"
    bok olmalı !!! buna demokrasi talebi denmez,buna devletine karşı daha çok özgür olma isteği adı altında "baş kaldırma" denir.

    ikinci zararlı topluma gelirsek.bunlarda türbanlı dişi canlılar** oluyor.bu hanımlarımız da diyorlar ki;

    "bu nasıl ülkeee,nerde demokrasiii,ben türbanımla okuluma giremeyecek miyim ??"
    giremeyeceksin !!! senin bir seçim yapma şansın yok.senin ülkenin anayasasına laiklik ilkesi taa 1924 yılında konmuş ve sen bu yasayı değiştiremezsin.şu an "ben sadece okumak istiyorum" diyeceksin...peki sen yarın mezun olup benim çocuğumun öğretmeni olunca,o zehirli,pislik dolu düşüncelerini benim yavruma akıtmana ben nasıl göz yumarım ???
    kur'an'da yazan şeyler bu gün sizin yaşam tarzınız olamaz.1500 yıl önce yazılmış kitap,o zamanın şartlarını şu anki olanaklarla bir tutamazsınız.sizin babalarınız kendilerini "globalleşme,küreselleşme" adı altında amerika birleşik devletlerine satarken,sizin kitabınızda "kafirlerle" yakınlaşmayın yazıyor...yani yaşadığınız düzende bile bin bir tezat varken "demokrasi" nin ne olduğunu siz nereden bileceksiniz,olsa olsa ben sizler hakkında "bunlar iran rejimi istiyor" diye düşünürüm.

    demokrasi,bu gün ülkemizde bir takım çıkarcıların yaptıklarını gizlemek amacıyla altına sığındıkları kavramdır.
    demokrasi,bu gün ülkemizde bir takım kurtların üzerlerine örttükleri kuzu postudur.
    8 ...
  21. 27.
  22. 26.
  23. çıkar gruplarının sadece kendileri için olduğunu düşündükleri yönetim biçimi.
    1 ...
  24. 25.
  25. maalesef ülkemizdeki şeklinin hiçbir zaman gerçek demokrasiyi yansıtmadığı yönetim biçimi..

    türkiye de bir seçim olur, halkın sadece yüzde 25'ini temsil eden bir anlayış gayri meşru bir şekilde iktidara gelir ve devletin yönetimine sahip olanlar o devletin rejimiyle çatışırlar..

    kimisi demokrasiyi kendi amaçlarına ulaşmak için bir vasıta, kimisi devlet olanaklarını sömürebilmek için kolay yoldan başa geçme aracı olarak görür..

    bir seçim olur refah partisi birinci gelir.. o zaman istediğini yapmalıdır, çünkü halk onu seçmiştir. isterse şeriatı bile getirebilir, kimse de sesini çıkartamaz, çünkü demokrasi vardır.

    ama üç sene sonra bir seçim daha olur bu sefer dsp birinci gelir. dünün şeriatçı halkı bir anda sosyal demokrat kesilir, kimse de sormaz ''ee ama bu halk üç sene önce şeriatçıya oy vermişti şimdi komüniste oy veriyor'' anlamazlar dünün koşulları ile bugünün koşulları çok farklıdır. halk bugün ak dediğine yarın bok der*..

    peki bu neden böyle oluyor? yani her değişik dünya görüşü geldiğinde ''hadi halk bunu istiyor biz böyle yaşayalım, demokrasi var çünkü'' yaygaraları koparılıyor..

    siyaset ve toplum bilimcileri buna şöyle cevap vermişler;

    ''demokrasinin gerçekten oturduğu ülkelerde iktidarı hedefleyen partiler o devletin nitelikleriyle kavgalı olamazlar. bilakis o düzenin en sadık koruyucularıdırlar.. yani iktidar kişilere oturmuş düzeni değiştirme yolunda tanınan bir hak değil, mevcut düzeni geliştirme çok daha yükseklere taşıma yolunda verilmiş bir sorumluluktur..''

    sen ''laiklik elden gidiyormuş, halk isterse elbette gider'' diyemezsin..
    sen ''federasyonu tartışalım'' diyemezsin.. eğer ki dersen bu yaptığın demokratik yönetim değil ihanettir ve bedeli de çok ağırdır..
    6 ...
  26. 24.
  27. dunyanin en kotu yonetim seklidir ama daha iyisi de olmayan yönetim biçimi.*
    4 ...
  28. 23.
  29. türkler e fazla gelen yönetim anlayışı. bize vereceksin bir lider yürüyüp gideceğiz kardeşim. ama bu liderler yüzyılda bir çıkıyor. mesela atatürk 1938 de oldu , e artık biz bir 32 yıl daha sürünürüz kusura bakmayın. böyle bir adam gelecek , alacak halkı arkasına. itaat eder ancak türkler!! ama öncelikle liderlerine inanmaları gerekir. bu yüzden de demokrasi bize fazla gelir. tek başımıza düşünemeyiz biz. ya kenetlenince başarılı oluruz ya da bu şekilde bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesiyle yaşamaya devam ederiz.
    2 ...
  30. 22.
  31. seçimle getirip götüremeyeceğiniz, her insan tehlikelidir. demokrasinin temelinde yatan düşünce budur.

    bunun sağlanması için gerekli şartlarda demokrasinin temel prensipleridir.

    (bkz: seçme hakkı.)
    (bkz: seçilme hakkı.)
    (bkz: adil ve zamanında adalet.)
    (bkz: yaşama hakkı)
    2 ...
  32. 21.
  33. kişilere bölücülük, yada gericilik yapma hakkı vermeyecek özgürlük..
    2 ...
  34. 20.
  35. anayasanın ikinci maddesinde sayılan cumhuriyetin niteliklerinden biridir.sanıldığı gibi varılması gereken bir amaç değil, bir araçtır. bıçak gibi bıçakla ekmek de kesebilirsiniz insanda öldürebilirsiniz.
    10 ...
  36. 19.
  37. önceleri anlamı farklıydı, ancak şimdi demokrasi deyince akla savaş tankları, nükleer silahlar geliyor.

    (bkz: god bless america ?)
    4 ...
  38. 18.
  39. önce alkışla sonra idam et manifestosu.
    5 ...
  40. 17.
  41. Yunanca da demos=halk,kratos=idare sözcüklerinin birleşimidir.Temeli Yunan şehir devletlerinde tüm erkeklerin,büyük bir toplantıda bir araya gelerek şehrin yönetimi hakkında ortak karar vermeleriyle atılmıştır.
    2 ...
  42. 16.
  43. Halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçimi.*
    3 ...
  44. 15.
© 2025 uludağ sözlük