cümlenin sonuna üçten fazla nokta koymanın amacı

    6.
  1. Ne kadar nokta o kadar çok duygu felsefesine inanan insanlardır.
    3 ...
  2. 2.
  3. devamını sen düşün demenin farklı ve gizemli yoludur.
    3 ...
  4. 3.
  5. küfür edip nokta ile gizlemiş olması muhtemeldir. hayır başka şekilde tanımlayamıyorumda.
    2 ...
  6. 13.
  7. Bitiremediği, başaramadığı bir eylemi veya hissiyatı sonlandırmak adına kullanılan, bilinçsizce yapılan bir eylemdir. Virgül koysa kaldığı yerden devam etmesi gerekir. Ünlem koysa kime kızacak veya utanacak? Soru işareti dersen zaten hayatın kendisi alabildiğine soru işaretleri ile dolu... Nokta başarının ve öz güvenin sembolüdür, karizmatiktir. Üç nokta ise daha tamamlanmamıştır, anlatacak o kadar çok şey vardır. işte bu nedenle imdada sıralı noktalar yetişir; hem susuşun, hem bıkkınlığın hem de eksik kalan bir şeylerin var olduğunu karşıya iletme biçimidir.
    Ve fakat bilinçlice yapılan bir eylem de değildir. Daha ziyade sözcüklerin gücünü ve sihrini görememiş, yazdığı metni noktalarla süsleme çabasına düşmüş bireyler tarafından kullanılır.
    2 ...
  8. 7.
  9. 12.
  10. 5.
  11. 4.
  12. sanırsam söylemek istedikleri çok fazla şey vardır ama çekinmektedirler bu şahıslar. başka bir anlamı olabilir mi ki o kadar noktanın.
    1 ...
  13. 17.
  14. sınav sorusudur. cümleyi tamamlayınız, en uygun kelimeyi seçiniz vb.

    (bkz: fill in the blanks)
    0 ...
  15. 10.
  16. insanın kendini sanal alemde farkettirme çabalarından biri daha efendim, her cümle sonuna salça olabilir bu sayısız noktalar..... ne gariptir ki o noktaların insanı cezbeden bir büyüsü de vardır.... kurulan cümlenin anlamına bakılmaksızın sadece noktaların büyüsüne kaptırır gider kendini okur kişi....
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük