türkce'de yeri, yurdu olmayan uydurma bir noktalama işaretidir. fakat tek nokta kullanmanın yetersiz; üç noktanınsa fazla kaçtığı cümlelerde kullanılabilir.
üst üste konulduğu takdirde türkçe'de yeri olan bir eylemdir. alt alta da konabilir. aha ben koyuyorum işte bakın. türkçe'de olmadığını iddia eden de gelsin : : : : :
cümleyi bitirecek kadar kararlı olup tek nokta koyamayıp, devam ettirecek kadarda istekli olup üç nokta koymayıp, seksi olmak adına * gerçek amacı dışında kullanılan, yeni kazandığı anlamıyla son zamanların en favori noktalama işaretidir..
cümle sonunda konan üç noktayı görünüş açısından fazla, tek noktayı ise eksik bulan saplantılı yazarların tercihidir. aslında burada üç nokta var demek istemektedir. onun için azı karar çoğu zarardır..
kararsızlığın yazınsal halidir. cümle sonuna tek nokta koymak tam bir cümle kurduğunu gösterir çoğu kez. anlatacağını yazmıştır çoğunluğuyla. üç nokta koymak ise cümlesini ya da lafını tamamlamamaktır. devamını okuyucuya bırakmaktadır ya da söyleyeceklerini tam söyle(ye)memiştir. iki nokta ise bence tam bir kararsızlıktır. ne lafımı bitiriyorum ne de bitiremiyorumdur...