keloğlanla caillou arasındaki rekabettir. lakin bizim keloğlan yok piyasada. fransız icadı kültüre uygun olmayan hedeyi izletiyoruz çocuklara. ikisi de kelse neden keloğlan değil bilinmez. bir de öyle baba mı olur.
keloğlan'ı, 3 yaşındaki yeğeniyle 3-4 kere izlemiş biri olarak söyleyebilirim ki çocukların beyinlerini yıkamayı bırak, sikiyorlar resmen. keloğlan'dır, candır dedik. winx'in "potansiyel motor kız" yetiştirme özelliği nedeniyle kız yeğenime yasaklanmasından sebep, türktür her şeyden önce, hiçbir zarar gelmez dedik. ilgisi yok. buraya bile el atmış şerefsizler. keloğlan da yasak yani.
ama caillou iyidir. ben bir problem görmedim. yeğenimin annesi de uzman bu konuda, o da bir sıkıntı görmedi.
caillou belirli senaristler tarafından yazılır ve tüm hakları belirli bir şirkete ait olduğu için kimse kafasına göre caillou hikayesi yazamaz. stv ve yumurcak grubunda yayınlanır. kusturacak kadar çok ıvır zıvırın üzerinde lisanslı ve lisanssız resimleri vardır. bıktırıcı reklamları vardır.
keloğlan ise anonimdir. her kafasına esen keloğlan yazar, çeker. bu yüzden keloğlan değme şizofrenlere taş çıkaracak kadar farklı karakterlerle karşımıza çıkar. kimi hikayede 5 vakit namaz kılan keloğlan, kimi hikayede ya da filmde artistlere kayar. neticede keloğlan kirletilmiş hikayedir. trt4 çocuk kanalında yayınlanan bir versiyonunda tahtadan helikopter kullanır. tanıdığımız paylaşımcı keloğlan gitmiş bencil keloğlan gelmiştir.
daha uzun tahlil yapardık ama ruhum daraldı. yazık çok yazık.