Pisagor teoremi, pisagor doğmadan bin yıl önce babilde kullanılıyordu. Batı uygarligi, kendi geçmişini antik helen olarak gösterdiği ve bunun çevresinde bir öykü yazdığı için antik helenizm, bilimin merkezi sanılıyor
ANTiK MISIR OKUMASI YAPARKEN,KRALiÇE KLEOPATRA'NIN (YUNAN OLAN) YÜZÜK PARMAĞI OLAYINI OKUDUM.
MEĞER BU PARMAKTA Ki DAMAR(LAR) KALBE GiDEN TEK DAMARMIŞ , PARMAKLARDA Ki.
KLEOPATRA AKLIMDA KALAN ROMALI MARCUS iLE NiŞANLANINCA YÜZÜĞÜ BU PARMAĞA TAKMIŞ (SONRA ADET OLMUŞ) KALBiME GiDEN YOL SENiNDiR DEMiŞ.
DEMEK Ki 2000 SENE ÖNCE MISIR'DA TIP BiLiMi iLERi iMiŞ ,FAKAT ORTADA TIP KiTABI VE OKULU YOK.
YUNAN VE ONUN TAKiPÇiSi ROMA EKOL-OKUL KURMUŞ.
UKALALIK YAPMAYAYIM,BAŞLIK ALTINDA YUMMiYUM ARKADAŞ ÇOK GÜZEL YAZMIŞ OLAYI..
BiZANS iLK ÜNiVERSiTEYi KURMUŞ 31 KÜRSÜSÜ VAR +2 GELiŞTiRME KÜRSÜSÜ.
FLORANSA'DAN ÖNCE.
YUNAN FELSEFECiLERiNiN ,BiLiM iNSANLARININ SANATÇILARININ YAPTIKLARI GÜNÜMÜZE IŞIK TUTMUŞ.
MiMARi DE BANA GÖRE GÜNEY ASYA VE HiNDiSTAN ÇOK iLERi AMA TOPLUM GELiŞMESiNE FAYDA SAĞLAMAMIŞ.
YUNAN VE SONRASI ROMA'YA BAIYORUZ , SELÇUK VE OSMANLI DAHiL HERKESE ÖRNEK OLMUŞ ,NASIL YAZSAM iŞiN iÇiNDE OKUL VE KiTAP VAR ,,GEÇEN YAZDIM KALIN KiTAP OLAYIN DA BiLiM KiTABI DiYE TARiHi TABERi'Yi SUNUYOR iSLAMCILAR ,YAPMAYIN GÜLDÜRMEYiN...
HEYKEL DiYORSUNUZ BEĞENMŞiYORSUNUZ ,HEYKEL DEMEK MEDENiYET DEMEKTiR.
BAL BAL iLE ÖVÜNÜYORUZ TÜRKLER OLARAK DOĞRU DA MS.500 YILLARINDA HEYKEL YAPMIŞIZ BUĞÜNE GELMiŞ.
ORHUN NE SANIYORDSUNUZ O DA BiR HEYKEL OLMASAYDI ,NE BiLECEKTiK GÖK TÜRK HAKKINDA...
BiLiME-SANATA SAYGI DUYMAMIZ LAZIM.
yunanistan, cevresinden bagimsiz, karanliklar icinde aydinlik yeri degildir. pek cok helen, o zamanlar daha buyuk ve gelismis oln babil, asur, misir gibi uygarliklara egitim icin giderlerdi. ki onlarin inanclari da asagi yukari farkli degildi. onlar gibi cok tanrili, ataerkil, din adamlarinin pencesinde agir geleneksel halklar vardi. aristo mesela dinsizlikle suclanip idam edilmistir.
Bilim adamlarındaki eski Yunan hayranlığı, Antik Yunan medeniyetinin önemli bilimsel ve felsefi katkılarına duyulan derin saygıdan kaynaklanmaktadır. Bu hayranlık, Antik Yunan'ın bilim, matematik, astronomi, felsefe ve diğer disiplinlerdeki öncü çalışmalarını takdir etme eğilimine dayanır. işte bu hayranlığın temel nedenleri:
Temel Bilimsel ilkelerin Oluşumu: Antik Yunan, bilim ve felsefe alanlarında temel ilkelerin oluşumuna büyük katkılarda bulundu. Thales, Anaximander, Pythagoras gibi düşünürler, matematik ve doğa bilimlerine yönelik temel kavramları geliştirdiler.
Aristoteles'in Etkisi: Aristoteles, Antik Yunan dünyasındaki birçok alanda derinlemesine çalışmalar yapmış bir filozoftu. Onun doğa bilimleri, biyoloji ve metafizikle ilgili eserleri, Orta Çağ ve Rönesans dönemlerinde Avrupa'da büyük etki yarattı.
Demokrasi ve Akıl Kültürü: Antik Yunan, demokratik yönetim biçimi ve bilgiye verdiği önemle bilinir. Bu, bilim adamlarının özgürce düşünce ve araştırmalarını sürdürebilmelerine olanak sağladı.
Mücadele ve Tartışma Geleneği: Antik Yunan'da, bilim adamları arasında fikir alışverişi ve tartışma kültürü vardı. Bu, bilimsel düşünceyi geliştirme ve ilerletme konusunda önemli bir etki yarattı.
Klasik Eğitim ve Felsefi Temeller: Antik Yunan kültürü, klasik eğitim ve felsefi düşünce üzerine kuruluydu. Bu, bilim adamlarının geniş bir entelektüel perspektif geliştirmelerine katkıda bulundu.
Sonuç olarak, bilim adamlarındaki eski Yunan hayranlığı, Antik Yunan'ın düşünsel mirasının, bilimsel metodolojinin oluşumuna ve modern bilim anlayışına etkisinin büyük olduğu bir gerçeğe dayanmaktadır.