Güzide bir meslek. Hakettiği değer verilmez. Her işi netten yapan farklı mühendisler dahil bu mesleğe bok atarlar. Ama işlerini kolaylaştıracak bir program ile yavşak olurlar... Zor, ama güzeldir vesselam.
bu meslek grubuna ihtiyacı olmayan yok .
arıyorum mühendisi hemen reçete gibi onu yap bunu yap sanki ekranı görüyorlar bir dakika içinde benim bulamadığım şeyi hemen telefonda mesajda yaptırabiliyorlar.
her eve lazım kategorisindendirler.
turkiyede fazla abartilmismismis.overratedmis efendim yorumlara bakarmisiniz yav allah askina bilgisayar muhendisligi bole kisilerin agzina kadar dustuyse vay halimize lan.bu kisiler okadar iyi anlarki bilgisayar ve bilgisayar muhendislerinden bunlarin eline bilgisayar verseniz zangoc diye saga sola vururlar.diyecek cok seyim var ama neysee. (bkz: ovveratedmis) (bkz: ingilizceyide ogrenmis)
eğitimi zeka isteyen bölüm. zeka yoksa ya şans olacak ya da 7/24 ineklemeniz lazım ki buna yetecek bünye kimsede yoktur. bunun aksi iddia edilemez. tercih edecek arkadaşlar için uyarımdır.
bugün açıklanan mimari vizesi sonuçları üzerinden örnek vereyim. devamsızlık yapmadım, ön sıralarda oturup not alarak ders dinledim. o kadar çalıştım, adam çıkmış sorularla ilgisiz orijinal şeyler sormuş. öyle slayt ezberlemekle yapılacak şeyler değil yani. sonuç: finale girme hakkı kazanacak kadar puan toplayamadığım için vf. arka sıralarda derse yoklama için arada gelip uyuyan ya da slaytı şöyle izleyen bir arkadaş sonuçlarda dereceye girmiş.
pratik zekanız olmalı, yorumlama kabiliyetiniz yüksek olmalı... aksi halde benim gibi düşe kalka mezun olmaya çalışırsınız.
(#23403554) entry de yazılanların aksine kimse ne dil bildiğinize falan bakmaz. dil bir araçtır,amaç değil. önemli olan temel bilgisayar bilimleri problemlerini çözebilmektir. bu alanda iş yapan yurtiçi/yurtdışı 100lerce şirket biliyorum ve daha c# biliyosan gel başla mantığı güden bi şirket dahi görmedim. he aradıkları bilgisayar programcısıysa entry sahibinin dediği %100 doğrudur.
mezun olunca yalan dolanla iş bulamayağınız nadir bölümlerden. öğrendiğiniz bilgileri her an kullanmak zorunda zilyon tane sertifika ve sınav vererek iş bulmak mecburiyetindesiniz.
bilgisayar dalında okumak isteyenler için en güzel meslek. para bok gibi, ünvanın zaten müthiş. son zamanlarda yazılım mühendisliği de revaçta ancak bilgisayar mühendisliğinin de ondan geri kalır yanı yok.
aslında computer science yani bilgisayar bilimi olan meslek. uzay çağındayız, yıl oldu 2014, ilk çeyreğini de bitirmek üzereyiz, hala bu mesleği yapan insanların sürekli format attığını, çocuklara bilgisayar ayarladığını falan düşünenler var.
dışardan bakanın bir bok anlamayacağı meslek. hele bi içeri gir, nasıl götünden kan çekiyorlar. puana göre buraya gidenin vah haline. bu meslek "kodlarla yaratmak"tır çünkü, hiç olmayan bir şeyi milyonlarca kuralı gözeterek yaratmak. bir resim düşünün, hayal edilir ve çizilir. bu da ona benzer. önce amacını belirlersin. sonra algoritma ile yolunu tasarlarsın. en sonunda da sıfırdan, sadece yazılarla bir program yaratırsın. "sadece yazılar" diyorum bak dikkatini çekerim. biraz zekaya ihtiyacın var burada okumak için. ha zeka da yetmez. çalışıcan, it gibi düşünicen; deniyecen, başaramayıp küfür edicen. "nerden geldim ben bu bölüme amk" diyecen. ama başarmaya başladığında emin ol haz almaya da başlayacaksın.
Ne iş yaptıkları hakkında en ufak bilgisi olmayan insanların sürekli yorum yaptığı meslek. Bilgisayar tamircisi değil bu adamlar kabullenin artık dedeler teyzeler babaanneler.
üretken insanların mesleğidir. herkes okuyamaz. adam yazmış sayısal loto gibi;
1 elektrik
2 elektronik
3 elektrik ve elektronik
4 elektronik ve haberleşme
5 endüstri
6 fizik
7 gemi inşaatı ve gemi makineleri
8 gemi makineleri işletme
9 genetik
10 gıda
11 harita
12 havacılık ve uzay
13 inşaat
14 işletme
15 jeofizik
16 jeoloji
17 kimya
18 kontrol
19 makine
20 maden
21 matematik
22 mekatronik
23 metalurji ve malzeme
24 meteoroloji
25 mücevherat
26 nanomühendislik
27 nükleer enerji
28 petrol ve doğalgaz
29 peyzaj mimarlığı
30 orman
31 otomotiv
32 seramik
33 ses
34 tekstil
35 telekomünikasyon
36 uçak
37 uzay
38 üretim
39 yazılım
40 ziraat
41 bilgisayar
42 biyokimya
43 biyomedikal
44 biyoteknoloji
45 cevher hazırlama
46 çevre
47 deri
48 deniz teknolojisi
tercihlerini yapmış ben "mühendis" olcam diye.
41 de bilgisayar var. denk gelmiş 41. gelmiş okuyor. ondan sonra;
- hocam sınavda bunun nesini sorcaanız?
- bu dersler bi halta yaramıyor eletıronikçi mi olacaz sanki.
- biz matamatikçimiyiz ki bu kadar zor diferansiyel görüyoruz.
- böyle bölüm olmaz olsun.
- pıroğramlamaya kafam basmıyor.
- bu hocalar çok mal.
- niye ben 3. kez birinci sınıfı okuyorum?
- hocalar beni niye geçirmiyor, bana niye taktılar?
diye söylenip dururlar. oh be. içimi döktüm. bırakın gidin lan okulu.
Acilen adının değiştirilmesi gereken bölümdür. Sırf adında Mühendislik geçiyor diye matematik ve fiziğin en baba konularının dayatılması hasebiyle insanı bunalıma sokan bölümdür ayrıca. bu nedir ya benim gördüğüm fiziği, fizik okuyan arkadaşların bile çözemeyeceğine inanıyorum. Elektrik ve manyetizmadaki intagraller yüzünden bil. Müh. Mü okuyorum yoksa bilgisayar, fizik ve matematik threesome mı yapıyorum bir anlam veremedim. Yapacaktın bölümün adını bilgisayar geliştiriciliği, kurtulacaktın tüm bu dertlerden. Tamam yazılım Mühendisliği diye bir dal da var ama onda da donanım gösteriliyor mu bilmiyorum.
ülkemizde avrupadan farklı olarak mühendislik alanında verilen , lisans eğitiminde bilgisayarla alakası olmayıp, binlerce teorik dersin verildiği bölüm.
almanyada ve yurtdışında birçok bölümde informatik ismiyle anılıyor.