mantık hatası var, o var şu var densede, zamanın çekim yöntemleri kullanılarak yapılmış harika film serisidir. tekrar tekrar izlenipte sıkmayacak filmlerdendir
benm favorim 2. yani geleceğe gidilen bölümdür.
Aslında filmde sadece bir kez geleceğe gidilirken iki kez 1950'lere bir kezde 1800'lerin sonuna gidiliyor bundan dolayı filme geleceğe dönüş denilmesi ironik bir duruma sebebiyet veriyor.
küçüklüğümün vazgeçilmezi olan filmdir. eşşek kadar oldum hala bir geleceğe dönüş makinemin olmasını isterim. çocukluk sevdalarıyla izleyince çocukluğun akıl almaz hayal gücü evresinde kaybolmama neden olan bi faktördür. ne kadar hayaciymişim derim.
4. sünün çekilmesinin gündümde olduğu bir filmdir ayrıca. çekilse bile eski tadı verir mi bilinmez.
sinema tarihin gelmiş geçmiş en iyi üçlemelerinden birisidir. ne zaman gösterilse izlemekten bıkmadığım ve bıkmayacağım kesindir. ayrıca 2015'e sadece 8 sene kaldı. bakalım bttf'ın bize gösterdiği uçan kaykayları,her ayağa uyum sağlayan ayakkabıları görebilecekmiyiz.
daha da önemlisi bttf 4'ü görecekmiyiz? açıkçası yapılırsa isterse dünyanın en kötü filmi olsun,michael j. fox ve christopher llyod'u barındırıyorsa iki elim kanda dahi olsa gideceğim filmdir.
o zamana kadar üçlemeyi izleyip ezberlemeyi devam edeceğiz.
Milyon kere izlesemde izlemekten bıkmadığım film. Filmde Martin'in kaykayla yaptığı akrobatik hareketler insanda hayranlık uyandırmaktadır. Ayrıca " Go Johny go " şarkısıyla da meşhurdur. Film hakkında unutamadığım çeviri sırasında yapılmış bazı aksaklıklardır, örneğin; " you are fired " yazısını " yandın sen " olarak çevrilmesi gibi.
Dr. emmet brown'un kafasini lavoboya carparak icat ettigi aki kapasitoru sayesinde yapmis oldugu zaman makinasindaki ilginc yolculuklari anlatan super bir film. ilk izleyen icin "noluyo lan" dedirten ucleme.
ışık hızına yaklaşan bir yolcunun bile atomlarına ayrılabilmesi kaçınılmazdır ve hadi diyelim ki bunu başardık (fakat rüyada bile göremezsiniz) aynı koordinatlara gidilse de dünyanın yerinin farklı bir yerde olacak olmasından, uzayda kaybolunabilir. gelin görün ki bunu en olacak hala getiren, zamanına göre gayet iyi kurgulanmış olması sebebiyle baş tacı edilesi bir filmdir. akım kapasitörüm de açık yolum da...*
back to the future (geleceğe dönüş) en iyi komedi,bilim kurgu filmidir. 3 bölümü çekilmiştir hatta şu zamanlarda back to the future 4'ün çekilmesi söz konusudur.
dünyanın gelmiş geçmiş en karmaşık senaryolarından biri olmasına rağmen filmde hiç bir mantık hatası olmamasından dolayıdır ki gelmiş geçmiş en iyi filmlerdendir...
(bkz: her seyredilişinde farklı tadlar veren filmler)
izlemekten kasetleri* bozulan seri. o zamanlara yetişip de hastası olmayan var mıdır bilinmez. 4. film çekilecek diyorlar. çekilirse izlememezlik eden nağmerttir.
michael j. fox'un back to the future 4 filminde yer almak için şartı, ilk üç filmde Christopher Lloyd'un canlandırdığı 'doktor' karakterinde rol alması.
asıl soru martin mcfly'ın boşluğunu kimin dolduracağı. michael j. fox'un bunu istemesindeki sebep; artık 44 yaşına gelmiş olması ve ilk 3 serideki gibi akrobatik hareketleri yapamayacağını söylemesidir. bilindiği üzer j. fox parkinson hastasıdır. (bkz: michael j fox)
Back to the future 4'ün çekim çalışmalarına başlandığı, michael j fox'la anlaşma yollarının arandığı. Christopher Lloyd'un boşluğunu nasıl doldurulacağının düsünüldüğü belkide gelmiş geçmiş en iyi bilim kurğu filmi.
hayatımdaki izlemiş ve izliyecek olduğum bütün filmler bir yana bu film bir yana dediğim, tatlı bir rüya ve terapi tadında olan, bana hissetirdiği duyguları kelimelere tam olarak hala dökemediğim film.. filmde emeği geçen her insana ayrı ayrı teşekkürü borç bilirim..
marty mcfly'in annesiyle babasini okul balosunda bulusturdugu bolumde caldigi johnny b goode parcasi muthistir. chuck berry'nin parcasidir ve insani garip bir sekilde mutlu eden, gaza getiren bir parcadir.