açıköğretim fakültesi sınav sisteminin değişmesi

entry8 galeri0
    1.
  1. artık sınavlarda 4 yanlış bir doğruyu götürecekmiş.şu ana kadar soru ezberleyip mezun olanlar oldu.bundan sonrası için;

    (bkz: siki tuttuk)
    0 ...
  2. 2.
  3. öğrencileri artık para gibi gören ve sınıf geçemedikçe aldığı harçların tadına varan üniversiteden beklenen hamledir. o zaman buçuklu botları da üst nota tamamlama sistemini de getirsinler.
    1 ...
  4. 3.
  5. bunun için ağlamak yerine yapılması gereken BiMER, Cimer ve YÖK'e dilekçe göndermektir. çoğunuzun kim uğraşacak bununla dediğini duyar gibi olduğum için dilekçe örneğini de buraya koyuyorum. daha ne yapim?

    --spoiler--
    " ANADOLU ÜNiVERSiTESi açıköğretim,iktisat ve işletme fakültesi 2016-2017 eğitim yılı itibari ile YÖK'ün almış olduğu 4 yanlış 1 doğruyu götürme kararı açıköğretim öğrencilerinin mağdur olmasına neden olmuştur. Bu sistemin doğru bir karar olmadığına ve biz öğrencilerin mağduriyetin giderilmesi icin belirtilen seceneklerden birinin; dört yanlış bir doğruyu götürme sistemin kaldırılması, çan sisteminin Yirmibeşe cekilmesi yahut bütünleme sınavının getirilmesini talep eder, Öğrencilerin hakları ellerinden alınmamalı ve Eğitim zayiata uğratılmamalıdır.Gereğini arz ederim. "
    --spoiler--
    6 ...
  6. 4.
  7. kaldı ki 20 sorudan girilen bir sınavda 10 doğru 10 yanlış yapıldığında 7,5 net'e denk gelir ki burada çan eğrisi sisteminin de uygulanması şarttır.
    2 ...
  8. 5.
  9. çok doğru bir karardır. bir sürü kalifiyesiz adam mezun eden, mezun olanların da ciddi ciddi kendisini
    üniversite mezunu sandıkları garip sistem. en azından birazcık da olsa kalite gelir.

    haa tamamen kalkmasın elbet, biz gözetmen olarak sınavlardan iyi para kazanıyoruz.

    ne yapalım. gerçek bu.
    1 ...
  10. 6.
  11. Saçma olmuş, zorlaşmıştır. Lâkin hiç sıkıntı değil, ben bu bölümü de bitireceğim! Canımın sıkıldığı nokta şu, 'döner sermayeye nasıl daha çok parasal katkı sağlarız' zihniyetindeki üniversite yönetimi. Eğitimde, sağlıkta bu para rantının bulunmadığı yer yok. Öğrenci artık yontulacak kaz misali olmuş. Sınıfta kalsın, dönem uzatsın, bir dönem daha harç yatırsın kâfi. Yoksa inanın kimsenin eğitim kalitesini yükseltmek gibi bir düşünceyle bu sistemi getirdiğini düşünmüyorum! Ben burada parasal kaygıların söz konusu olduğunu düşünüyorum. Keşke eğitim kalitesi söz konusu olsa. Ama değil!

    Ben aöf'ye eğlence olarak bakıyorum. Kişisel gelişim maksatlı, bir nevi hobi olarak okuyorum. Okumayı, yenilikler keşfetmeyi seviyorum. Kitap karıştırıyorum, sınavlardan da sıkıntı yaşamadan geçiyoruz çok şükür. Söylediğim gibi insanlara 'gelir kaynağı' düşüncesiyle yaklaşmaları canımı sıkan tek nokta.
    1 ...
  12. 7.
  13. Eş zamanlı olarak okuduğum rahatlıkla geçerim dediğim sistem değişmiş. Pek sorun değil benim için çünkü ben zaten öyle sanıyordum ve sınavları kolay oluyor. Ama zorlananlara Allah kolaylık versin.
    2 ...
  14. 8.
  15. açıköğretim fakültesi sınavlarını dahi geçemeyecek kapasitedekilerin zırladığı sistem değişikliğidir.

    ben işin kalifiyelik kısmında da değilim. cahil cühela kesim bile üniversite mezunu olabiliyorsa bu sistemde bir bokluk var demektir.
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük