Kktc'nin referandumda evet oyu vererek kendisini tanıyan türkiye'yi ne kadar da sevdiğini göstermiş olduğundan azerbaycan'ın aslında ne kadar doğru bir iş yaptığını daha net anlarız. Kıbrıs'ta rum işgalinden , soykırımından kalan izleri bugün hala binalarda , duvarlarda duruyor. Asimile olmaya ramak kalmışken Türk toprağı olduğunu ve 40 yıl önce yaşanılanları unutmamaları gerekir .. Sonra azerbaycan'ı ayrıca tartışırız. Türk 'ün maalesef tek dostu türk'tür.
Karadağ değil karabağdır o. Ermeniler karabağda kendilerince bir karabağ Cumhuriyeti kurdular. Kimse tanımıyor. Eğer Azerbaycan kuzey kıbrısı tanırsa güney Kıbrıs ve Yunanistan anında sözde karabağ cumhuriyetini tanır. O zamandan sonra da Azerbaycanın karabağı geri alması imkansız hale gelir.
iranı bilmediğin gibi tüm kafkas ve orta Doğu siyasetini de bilmiyorsun delikanlı...
kktc 2004 yılında gkry ile birleşme için yapılan referandumda %65 evet oyu kullandı, gkry ise %75 hayır oyu kullandı ve birleşme olmadı. niye tanımadıklarını siz düşünün.
varsın tanımasın.
çok mu önemli kktc'yi tanımak. kktc zaten mersin'in bir ilçesi statüsündedir, bizim öz yurdumuzdur, bir bütünün parçasıdır.
önemli olan kktc'deki askeri varlığımızdır.
kktc'liler isterse rumlarla birleşsin, sıkıntı yok. yine de o bayrak beşparmak dağlarından inmez, türk askeri adadan gitmez.
ada bizim tapulu malımızdır.
türkiye'nin hiç bi zaman kktc'yi tanıtma gibi bi politikası olmadı ki. kktc ilk kurulduğunda türkiye bunu yapmaya çalıştı, bangladeş tanımıştı kktc'yi. sonra fırçayı yedi, geri aldı tanımayı. sonra bizde anladık ki, ulusularaası toplumun büyük çoğunluğu tanımadığı sürece bi iki yakın devlete tanıtmanın bi faydası yok. bari dış politikada bizi güçsüz duruma düşüren politika izlemeyelim, dedik.
ama niyeyse her seferinde bu konuda azeriler gereksiz yere suçlanılır.
Kıbrısta herşey netleşmedi. Çözüm görüşmeleri devam ediyor. Çözüm olduğunda ilk tanıyacak devlet Azerbaycandır. Türkiyenin bir bildiği vardır elbette. Bir tane elÇilik binası kiralamak zor iş değil yoksa. Çözüm olmazsa Türkiye elindeki kartları o zaman aÇacak. Şu an Çözümü istemiyor şeklinde algılanacak işlerden kaÇınıyor. Anastasiadis-Akıncı görüşmeleri hali hazırda sürüyor. Türkiye bu durumda sadece Çözümden yana. Eğer olmazsa ona göre konumlanır. Dünkü aÇıklama da geleceğe yönelik bir ipucu olabilir mi?? Bekleyelim görelim.
Türkiye'nin de hocalı soykırımını meclisinde kabul etmemesiyle eş durumdur. Türkiye'nin başında sözde ermeni soykırım gibi bir bela vardır. Türkiye savunma olarak soykırım iddialarını tarihçilere bırakmak gerektiği gösterir. Azerbaycan'nın da işgali altında karabağı ermenilerin değil kendilerin olduğunu söylerler. Bunu savunmak için hiç bir işgalci kuvvetin bir bölgenden hak iddia edemeyeceğinin önemini vurgular. azerbaycan asıl karabağ'ı aldıktan sonra kktc'yi tanıyacaktır. Bu etnik milliyetçileri kudurtacaktır.