dünya haritaları genelde avrupa merkezli ve amerika merkezli olarak ikiye ayrılır. bunun en büyük sebebi haritaların yapıldığı ülkelerdir. haritayı yapanlar genelde bulundukları kıtanın daha iyi görünmesi için orayı haritanın merkezine yerleştirirler. bu sebeple amerikan menşeli haritalarda amerika kıtası ortadadır. fakat bu tür haritalarda asya kıtası iki parça olarak göründüğü için kullanışlı olmamakta, bu sebeple de hepimizin bildiği avrupa merkezli haritalar daha çok kullanılmaktadır.
dışlanmak falan gibi duygulara kapılmamayı gerektiren durumdur. nasılsa yuvarlak değil mi bu kardeşim. neresinde olursan ol. biz çok stratejik konumda olduk ta noldu yıllardır sanki. *
herhangi bir dünya haritası kadar gerçekliği olan dünya haritalarıdır.
zira magma üzerinde sürekli yer değiştiren, dün böyle olmadığı gibi yarın da böyle kalmayacak kara parçalarına şekil ve konum bahşettiğini ve dahi hükmettiğini zanneden birkaç götü boklunun bakış açısından ibarettir.
avrupa, soldan bakarsan sağında, sağdan bakarsan solunda kalır. dünyanın sözüm ona merkezinden kıçının körlemesine bakarsan da dünyanın merkezinde kalır.
kıçımın medeniyeti bakmış işte bir kere.
zaten delikanlı olsaydı yuvarlak olmazdı denilesi durum. ayrıca ingilizlerin kibir tutumlarıyla bu haritayı yaygınlaştırıp kendilerini harita üzerinde bile ayrıcalıklı göstermelerine sebebiyet verir.