türk insanıyla, türkiye gerçekleriyle ya da paranoyaklıkla alakası olmayan eylemdir. zira, atm'ler de çok sık olmasa da eksik ya da fazla para verebilirler. bu genellikle atm'ye koyulan paranın kalitesine, operatörün yaptığı para ikmalinin doğruluğuna ya da dispenser denilen para çekme ünitesinin fiziki durumuna göre yaşanabilen bir şeydir.
biz Türk milleti olarak yerde bulduğumuz parayı bile sayan bir millet olmamızla beraber, yadırganmaması gereken bir durumdur atm den çekilen paranın sayılması.
+bakar mısınız atm den çektiğim para eksik çıktı?
-anlayamadım?
+diyorumki saydım,atm bana eksik para vermiş.
-hadi ya ne kadar eksik vermiş?
+100 ytl kadar.
-ehehe.tamam sölerim bir dahakine 100ytl fazla verir.
+ama
-sıra var bekleme yapma.
şayet para veriyorsa mutlaka yapılması gereken eylem. atm'nin hesabınızdan çekmek istediğiniz parayı düşüp de size para vermemesi gibi bi durumla karşılaşmaktan evladır.
tanım:atm ye güvenemeyen mevduat sahibi davranışıdır.
--spoiler--
günlerden pazar bir kış günü sabahın körü;
fomara yolu üzerinden kapalı çarşıya doğru çıkarken sağ taraftaki vergi dairesi önündeki vakıfbank atm'sinden para çekilmeye çalışılır.atm parayı vermez ama tuşladığınız miktarı avucunuza saydığını iddia ederek bakiyenizden düşmüştür.
çıkarılacak ders;
atm'ler ibneleşebilir,parayı saymak çözüm müdür,zaten parayı saymazsan eksik olduğunu anlayamazsın,para eksikse nasıl ispatlayacaksın kime ispatlayacaksın,bu memlekette her atm yi şubenin önüne koymamışlar ki arkadaşım.ayrıca vakıfbank bu sözüm sana.o 20 milyonun hayrını göreme emi.
--spoiler--
bir elektrik işleri yapan kişi olarak elektronik olan her şeyden sakınmak lazım parçaları kısa devre yapar sonra sizi kısa devre yapar eksik mangır almak mazallah.
birden fazla başıma gelen ve her seferinde bankaların itiraz etmeden paramı tamamlamasıyla sonuçlanan durumdur. sonuçta makineye giren ve makineden çıkan para kayıt altında olduğundan hiçbir olumsuz durum oluşmamaktadır.