bugün

Din ahlak getirmez, ahlak insanın içindedir. Bu durumda da kişinin dininin olması onu ahlaklı yapmadığı gibi ateist birini de ahlaksız yapmaz.
ahlak dinlerle var olmadı, dinler var olan ahlak üzerine inşa edildi. yani ahlak tarihi dinler tarihinden çok daha öncedir. bir diğer husus ise ahlaksızlıktır. ahlaksızlıklar dinlerle bitmemiştir. tam tersi din nerede hakimse o coğrafyalarda ahlaksızlıklar daha da artmıştır.

tabi ahlak nedir, ahlaksızlık nedir bunlar üzerinde de mutabık kalmamız gerek. iki erişkin, bir erkek bir kadının kendi rızalarıyla öpüşüp sevişmeleri ahlaksızlıktır derseniz, bir erkeğin üç dört beş kadınla evliliğine ise ahlak derseniz işler karışır.
Ahlakın bir cezalandırma sistemine (bkz: din kutsal kitap cehennem) bağlı kalmadan gerçekliğini kaybettiğini düşünen insan gerçekten ahlaksız insandır.

Ateist insanlar diğer insanlardan daha ahlaklıdır, daha saygılıdır. Çünkü onların günah işleyince/kötü davranınca gideceklerini düşündüğü ne bir cehennem ne de bir ceza sistemi vardır, buna rağmen ahlaklı olmaları, inanan ve dini tarafından son derece keskin emirlerle kısıtlanmış olan insanlardan daha iyi birer insan olduklarını gösterir.
Din ahlak kurallarını belirler.uyarsın uymassın,az uyar çok uyarsın.
insanı mükemmel yapan din değil vicdandır. dincilerimizi görüyoruz işte.

not : ateist değilim.
(bkz: beyler susun deli konuşuyor konuş deli)
Şahsen kendim için düşünüyorum. Allahtan korkum olmasa her boku yer her kötülüğü yapardım. Bir çekincem yok ki, ahiretede inanmıyorum e o zaman neden hırsızlık yapmayayım, neden cinayet işlemeyeyim, neden insanların kalbini kırmamak için itina göstereyim, neden cömert olayım, neden iyi şeyler yapmak için kendimi zorlayayım. Benim lügatımda insanların benim hakkımda ne düşündüğü zerre önem ifade etmedi etmez zaten.

Ancak insanların kendileri hakkında ne düşündüğünü önemseyen, yasalardan veya diğer insanlardan korkan çekinen ateistler toplumla zıt olup dışlanmamak/ veya yaptıkları eylemin sonuçlarından çekindikleri için düzgün davranışlar sergiliyor olabilirler. Yani işin özeti ölümden sonrasına inanmayan neden kafasına göre kendi dürtüleri ile yaşamaz ki Demekki frenleyen birşey var buda maddi ve psikolojik korku.
Çoluk çocuğumuza tecavüz etmiyoruz. Bu bir ahlak göstergesi midir?

Sizin aklınızın almadığı, ahlaklı olmak için bir şeye bağlı olmanız gerektiğini savunuyorsunuz. Kendiniz diyorsunuz ki "islam olmasa ben ahlaklı bir insan olmazdım" diyorsunuz. Bizde diyoruz ki, neden?

Neden yahu? Neden illaki bir şeye bağlı olmak zorundasınız ki, iyi bir insan olmaya çalışın yeter.
aslında herşey empati ile başlar.o yüzden olabilir.
not :ne görüşü savunduğumu bilmioyorum kesin olan bişey var müslüman değilim.
şimdi ben buraya nasıl çıktım niçin çıktım çıkmamış da olabilirim. bunların bir önemi yok.
Din ve ahlak bir bütün değildir. Din olmadan da ahlak kuralları oluşturulabilir ve toplum normları belirlenebilir.
Nüfusunun yarısından fazlası ateist olan Japonya'da ahlaksızlık had safhada değildir mesela. Onun yerine birbirinden utanma vardır.
Ayrıca nice ahlaksız dindarlar olabildiği gibi gayet düzgün ahlaklı ateist de olabilir.
Güzel bir felsefe sorusu olabilir
“Ahlak neye göre belirlenir?“ şeklinde
Ahlak ve din arasında bir bağlantı yok. Öyle olsa müslümanlar tamamen cennete giderdi.
Bir insan ne kadar ahlaklı olabilir? Hangi konuda? Doğru ve yalan konusunda. Ahlaki kriterlere bakarken Neden bu konuyu seçtiniz? Zira bu 1. Maddedir ve en önemlisi yani olmazsa olmazıdır. Bu konu tartışılırken gözden kaçan yada kaçırılan veya özellikle sümenaltı edilen ve böylece ulaşılması istenilen ve muhataplarını yönlendiren bir art niyet var ortada. Nedir o? Yani demek istiyorlar ki bize, bakın biz ateistler çok ahlaklıyız. Ama dinsiziz. Yani toplumu oluşturan ve onu sürdürülebilir kılan dinamiklerden sadece bir tanesi olan ahlak, din olmadan da olur. O halde dine ihtiyaç yok. O halde siz de dinsiz olun. Bildiğiniz halde inkar edin. Yalanlayın. Örtün. Gizleyin. Değiştirin. Yada din denilen ilahi otoriteyi tanımayın. Karşı çıkın. Kabullenmeyin. Dillerinin altındaki bakla bu. Peki gerçekler böyle mi?

Elbetteki hayır. Bunlar pembe görünümlü simsiyah kapkara zift ve bataklık kokan yalanlar. Dünyayı kim sömürüyor? Emperyalizm. Arkasında kim var? Siyonizm. Yani yahudi. Kim bu yahudiler? Tevratı değiştirenler. Yetmedi incili değiştirenler. Yetmedi dinler arası diyalog masalları ile islamı da diyalog ve güncelleme bahanesiyle değiştirmek isteyenler. Bunların çete başısı olan vatikan-waltstreet işbirliği içerisindeki dünyanın en büyük dinsizleri. Niye bunlar (vatikan) hristiyan değil mi diyeceksiniz. Hayır değil. Bu kardinaller ve papalar paraya, yani yahudiye hizmet eden ve dinlerini bilerek değiştirip satan hainler. Dini değiştirenler de dinsizdir. Dolayısıyla bu hainler en büyük alçaklığa ve ahlaksızlığa sahip insanlar.

Peki diğerleri? Sözde yaratana inanmadığını yok saydığını ve inkar ettiğini beyan eden, fakat aslında bu kirli çarkı bildiği farkettiği halde gücü yetmediği için değiştiremeyen aciz zavallı ateistçikler. Birde üstelik utanmadan; her türlü ahlaksız faaliyetleri finanse etmesiyle, terörle faizle dalorla borsayla enerji petrol ve silah lobileriyle dünyanın kanını emen bu zalimlerin yerine, kalkmışlar bizim müsloları suçluyorlar. Ohhh ne ala memleket. Kimi kandırıyorsunuz? Bizi mi kendinizi mi? Böyle mi avunuyor huzur buluyorsunuz? Siz o büyük..(!) Ve ihtişamlı Dünyanızda ahlaklı ahlaklı yaşamaya devam edin. De nereye kadar? inkar faydasızdır. Zira Ölünce tüm yalanlar sona erer. Gerçekler o zaman meydana çıkar, ama iş işten geçer.

Hadi ahlaksız ve günahkar müsloları mevla ateşle pakladı. Ya sen? Seni ateşte paklamaz bilesin. Yoksa nefsin ve şeytanın seni ahlakla mı kandırıyor? Bence aldanıyorsun. Hemde fena halde oyuna geliyorsun. Gözünü iyi aç. Vazgeç bu sonu olmayan yoldan. Gel imana gel, allahın merhameti sonsuz, rahmeti sınırsızdır.
Siyasal islamcılar en ahlaksız kesimdir.
ahlaklı olmanın temel şartı herhangi bir dine mensup olmak demek değildir. ahlaklı olmanın en önemli şartı vicdana sahip olmaktır şeklinde cevaplanası soru.
Halen dini ahlak zannedenlerin sorduğu sorudur,

Dinciler Dünyayı ateş topuna çevirdi halen ahlaktan bahsediyorlar,
ateist ahlaklıdır, zira çevresine bir zararı yoktur,
Dincilerin aksine.
Olabilir. Üstelik olursa kolay kolay bozulmaz, çünkü korktuğu için değil, tercih ettiği için olur.
toplumu düzenleyen genel kurallar 4’e ayrılır. din, görgü, hukuk ve ahlak kuralları.
yani özetle dini inanç ile ahlak kuralları birbirinden bağımsız ve ayrı iki olgudur. ama günümüz türkiyesin de ahlak kuralları din üzerinden yürütüldüğü için böyle bir algı oluşması doğal sonuç.

nasıl ki bir kişinin namaz kılıp oruç tutması taciz ve tecavüze engel değilse ahlaksız, sapık olabiliyorsa, dinsiz yada ateist olması da ahlaksız olduğu anlamına gelmiyor.
Ahlaklı olmak nedir? diye düşündüğüm, ahlaklı olmanın insan olmaktan geçtiğini bildiğim başlıktır. (bkz: ahlak bekçileri çoğalıvermiş)
Ateistte vicdanda da olur bir çok müslümana göre kat kat fazla merhamette, ve bir çok insandan daha anlayışlı olabiliyorlar, örneğin yunanistan başbakanı "Aleksis Çipras".
Allah bizi sahte müslümanlardan, sahtekar müslümanlardan, hırsız, dolanbaz, yalancı dincilerden korusun.
Allah bizi gerçekten inanan, merhametli ve dini bütün müslümanlardan mahrum bırakmasın.
Bu arada, Ateist değilim.
Kendisi gibi olmayan her şeyden nefret eden, zavallı milyonlarca insanın yaşamını çalan müslümanların ahlakı sorgulanmalıdır. Amk. Bir gün bakıp utanacaksınız şu yazdıklarınıza.
çocuk tecavüzüne pek rastlanmaz ateistlerde. oysa bu sapkın eylem tarikat ve ve cemaat ortamında sık sık görülür. haliyle ahlak terazisinin kopçasının gösterdiği yer bellidir.
ayrıca ateistler şunu da diyebilir;
bizde ortam böyle y.rram.
itikatlı bir dindarsanız kalbiniz kırılabilir.
bence fazla deşmeyin.
bir dine inanmayan insan da gayet tabi ahlâklı olabilir, vicdanlı olabilir. insana bunları ekleyen yegâne kriter din değildir. sizin ahlâk dediğiniz şey, yüzyıllardan bugüne, nesilden nesile aktarılarak öğrenilegelen kriterlerin tamamıdır. inananlar için din, sadece bunların doğruluğunu tasdik eder.

laga luga yapacaklar için da belirteyim. sadece şiddeti öneren bir din varsa zaten o din değildir.
Dindar adam ahlaklıdır.
Dinci adam ahlaksızdır.
Ateist adam ikisi de olabilir.
insani ahlak, zannedilen ilahi ahlaktan daha yüce değil mi?