edit: harf devriminden önce okuma yazma oranı erkeklerde % 4, kadınlarda binde 7 idi. bu senin umurunda mı? sanmam. sen bağcıyı döv, üzümü de tayyip yesin..
Çoğunluğu kemalistler tarafından görülmez kimse dört dörtlük değildi ki.
Sonuçta o da bir insan çok normal eksiklikleri olması.
Harf devrimi, ülke ismi ve ne mutlu türküm diyene'de ki ırkçılık eksiklik değildi sadece zamanın gereksinimiydi.
Her ne olursa olsun türkiye'ye gelmiş geçmiş en büyük liderdir.
(bkz: tabulaştırılan atatürk)
(bkz: atatürk'ü kötülemek)
(bkz: atatürk'ün ses tonu)
not:bkz'ların hepsini ben açmıştım. *
Atatük'ün siyaset anlayışının en temelini devlet yönetiminin doğmalardan ve tabulardan arındırmaktır. Devlet yönetimi tartışılmalı ve dolayısıyla hesap vermelidir. Bu yüzden laiklik , cumhuriyet ve demokrasi vurgusyla geçmiştir ömrü. Devlet tartışılmaz olan dini esaslara göre yönetilmemelidir.
Ancak ölümünden sonra tartışılamayan , heryeri tabularla dolu kemalizm yüzünden karşı olduğu şeye dönüştürülmüş , ilahlaştırılmış ve tartışılamaz otoriter bir ideolojinin kaynağı olarak gösterilmiştir.
Siyasi hayatının boşa geçtiği acı gerçeği ile yüzyüze getirir bu durum bizi. Suç ne kadar Atatürk'tedir bilinmez ama çok az olduğu da kesindir.
Tek parti döneminde hangi siyasi eksiklikten bahsedilebilir ki. Eleştirilecek son şey harf inkılabıdır. Şu anda hebele hubele diye yazdığımızı düşünsenize.
burdan arap alfabesini savunan arkadaşlar şu şekilde bir genelleme yapmışlar; "japon japonca, israil ibranice konuştuğu için geri kalmamıştır" 1000 yıldır kullanmadığımız göktürk alfabesine geçsek daha mı iyiydi ? atatürk'ün latin alfabesini getirmesinde ki yegane amaçlardan birisi; dünya dilleri arasında türkçe'nin yerini belirlemekti. dikkat ederseniz azerbaycan'da latin alfabesi kullanmakta, ne kadar kötü bir durum değil mi ? tü kaka azerbaycan sana.
başbuğ atatürk'ün latin alfabesine getirmesindeki diğer etken ise, arap kültürü etkisinden türkleri kurtarmaktı. çünkü alfabe bizim değildi, osmanlıca diye bir dil ortaya çıkmıştı ve iç içe olduğumuz araplardan, aşırı derecede bir kültür ve dil etkileşimi yaşıyorduk. öztürkçe kaybolmaya yüz tutmuştu. herkes arapça biliyor fakat türkçe'yi en etkili konuşan insanlar yörükler olarak kalıyordu.
bir millet kendi dilini kaybediyordu.
tabi müslümanlık adı altında arap milliyetçiliği yapan insanlar için, görüşü 12 eylül'de paşa yaltakçılığı sonrası tavan yapmış insanlar için, bunlar bir şey ifade etmez. araplar müslüman oldukları için; dillerini kültürlerini bize empoze edebilir, bizi türklükten uzaklaştırabilirler.