'yanlış yoldan gitmenin birden fazla yolu vardır. ama doğruyu yapmanın tek bir yolu bulunur. yanlış yapmak bu yüzden kolay, doğruyu bulmak ise bu yüzden zordur.' sözünün sahibidir.
'bütün dünyaevi yaşam bir hastalıktır, bir tür duygu oluşumudur. en iyisi hiç doğmamış olmaktır. eğer insan, bir felaket olup da doğmamışsa, en hızlı şekilde ölmeyi denemelidir.' sözünün sahibidir.
kendisinin yunan ırkına gönderilmiş bir nebi olduğu hakkında oldukça fazla iddialar vardır. hayatını felsefeye adamış ve felsefeyi de ''iyi olanı bulma aracı'' olarak kullanmıştır. kendisi yaşadığı dönem de hem bilimle hem eğitimle uğraşmış ve okullar açmıştır.
astronomi ve fizik alanlarında çalışmış bilim adamı. ortaçağ' da bir tür ermiş mertebesine ulaşması sebebiyle hıristiyanların birer dogması haline gelmiştir. ona karşı yapılan eleştiriler tanrı' ya yapılırmış gibi lanse edilirdi. bu yüzden eleştirel ve akılcı düşünceyi yaygınlaştırmada zorluklar yaşanmıştır.
platon'un arkadaşı ve öğrencisi, bilim adamı, biyolog, mantık biliminin babası, deneyci ve gerçekçi düşünür.
kendisinden önceki felsefenin tarihini yazmıştır. doğayı ciddi bir şekilde düzene sokmak istemiştir. pek çok bilimi kurup düzenleyerek avrupa uygarlığına katkıda bulunmuştur. bilimin bugün kullandığı bilimsel dilin kurucusudur. insan ilişkilerinde ''altın orta'' yı önermiştir. platon ile, batı dünyasını en çok etkileyen önemli iki filozoftan biridir. mısır ve mezopotamya'dan elde ettiği bigilerle, atina'da m.ö 28 mayıs 585 tarihinde görülecek güneş tutulmasını önceden haber vermiştir.
gençliğinin büyük bölümünü şu an çanakkale sınırları içerisinde yer alan assos' ta geçirmiş yunanlı filozof. platon ile arasında ateşli tartışmalar yaşanırdı, felsefesini, hocası olan platon' un aksi görüşlerine yer vererek kurmuştur.
antik yunan felsefesini doruğuna ulaştırmış ve tarih hariç her konuda(tarih geçip gittiği için üzerinde tasarrufta bulunulabilecek bir alan değildir.)yazmış büyük filozof. hristiyan düşünürleri tarafından epey deformasyona uğratıldığı için karanlık ortaçağın sembolü gibi görülür. oysa aristoteles'in tanrı anlayışı bile tek tanrılı dinlerdeki anlayışlardan tamamen farklıdır.
"dostlarım, dünyada dost yoktur" diyerek kapak yapmıştır cümle aleme...