yalnızca kanunların değil, hukukçu olmanın öğretildiği; tarihiyle, yetiştirdiği hakim, savcı ve avukatlarıyla, nosyonuyla türkiyenin en iyi hukuk fakültesi olan ilim irfan yuvasıdır.
Benim gibi Tek Numarali ögrencilere zulmedilen cift numarali ögrencilerin yata yata bitirdigi; Lale Sirmen, Metin Günday ve Nevzat Toroslu gibi Kendilerini Dünyanin Yedinci Harikasi Kabul eden Hocalarin bulundugu; Okudugum yillarda(1991-1995) Türkiyenin en iyi Hukuk Fakültesi olarak kabul edilen ama özde Kazanmasi zor Bitirmesi Kolay olan; Fakültenin Cevresindeki Fotokopicilerin sayesinde Zengin oldugu Hukuk Fakültesi.
girişindeki sosyalist pankartlar sizi yanıltması gereken çoğu öğrencinin cemaatçi olduğu, fotokopi hukukçuları ile övünen, kızlarının güzel olmasına rağmen havalarından geçilmediği, tavuk dönerinin pek leziz olmasına rağmen bazlama tostunun zayıf kaldığı ilim irfan yuvası.
Mezunları arasında adnan menderes, uğur mumcu, hüsamettin cindoruk, deniz baykal, ahmet necdet sezer, beşir atalay, bülent arınç gibi isimlerin bulunduğu fakültedir.
bugün yapılan fakülte dekanlığı seçimlerinde karşılaştırmalı hukuk anabilim dalı başkanı arzu oğuz'un dekan seçildiği duyumunu aldım, haberin aslı var mı bilmem.
--spoiler--
ankara hukukulu şöyledir; ankara hukuklu böyledir
--spoiler--
gibi kibirli tavırları olan insanları barındıran fakültedir.
eski dönemde ankara hukuk gerçekten iyiydi. gözünüzde büyütecek bir şey yok. boş adam kaynıyor şu anda, işleri güçleri siyaset.
hali hazırda okuduğum okuldur. soru:geldiğime pişman mıyım? -kısmen. bir daha olsa yine tercih eder miyim? -belki. gerçek değerlendirmemi mezun olduktan sonra editlerim artık o zaman anlaşılır neymiş ankara hukuk.
edit: aradan epey zaman geçmiş. kısmet bugüneymiş.
aldığınız eğitimin kalitesini mezun olduktan sonra anlıyorsunuz, dandik bazı fakültelerin mezunlarını görünce bunlar dört sene ne okumuş o okulda diye şaşırıyorsunuz. ama şu da var parasını basmış özel üniversitede hukuk okumuş ardından da yine paraya kıyıp güzel bir büro açmış olan avukat her ne kadar yeterli donanıma sahip olmasa da mesleğe başlarken sizden çok daha avantajlı başlıyor. bunun nedeni avukatlıkta pazarlamanın önemi. onun dışında hakim savcı olmak isteyenler de bir şekilde çalışıp yazılı sınavı kazanıyor, okuduğunuz okul bu konuda devasa farklar meydana getirmiyor. hatta siz bütünleme, tek ders sınavı derken eylülde ancak mezun oluyorsunuz bir de bakıyorsunuz ki adam sizin çok üstünüzde bir diploma notuyla haziran-temmuzda mezun olmuş. bu durum bir sınava hazırlanıp mesleğini kamuda icra etmek isteyenler yada mezuniyet notunun önemli olduğu alanlarda(yüksek lisans, akademisyenlik vb.) size ciddi sorunlar çıkarıyor.
benim yorumuma gelince pişman mıyım aühf okuduğuma: hayır. her şeye rağmen aldığım eğitim kendini farkettiriyor.
aühf-iühf karşılaştırması yapmamı isteyenler olmuş. eğitim yönüyle ikisi de en iyilerden. bulundukları şehirler tercih sebebi olabilir.
kılavuza göre girebilmek için önümde 50 civarında kişi olan fakülte. yani giremiyorum normalde. dur bakalım. gelir mi ki lan? otoritelerden bana ışık tutmalarını istiyorum.
çok sonra edit: çoktan girdim lan. hehe. vay be. bu entryi görünce bi tuhaf oldum..