anadolu ile ne alakası vardır anlayamadığım lise türü. içinde bir türkü meraklısı bir Tsm meraklısı bi adam çıkmaz. bir saz çalan yok kebapçıya gidip ayran içen göremessin.
hepsinin sırtında bi gitar, yok mekdanıltsmış yok adidasmış, yok f1 de bu sene şumaher yine rayikonenin eline verecekmiş...
tespihli bir anadolu lisesi öğrencisi düşün bi...
dur lan düşünme çok mal oldu.
fen liseleri ile birlikte kapatılması ve "mahalle okullarına" dönüştürülmesi düşünülen okullarmış.
düşün yani 55 iq'lu bir çocuk sırf o okulun bulunduğu yere yakın diye gidip 120'de aşağı iq'su olmadan okuması ve eğitimini devam ettirmesi, tamamlamsı imkansız bir yere kayıt yaptırıyor. peki ülkenin zeki çocuklarına ne oluyor? güme gidiyor. herhangi bir seçme ve değerlendirme sistemi doğru dürüst oturmadığından ötürü zaten harap ve bitap durumda olan eğitim sistemine yeni bir balta daha!
bu özel okullara bazı kesime mensup ailelerin çocukları ne yapıp etseler de giremiyor olmasınlar, zira bu kadar izansız bir şekilde bu okulları dönüştürmeye çalışmanın başka manası yok!
8 yıllık zorunlu eğitim sonrası (eskiden 5 yıl idi) sınavla alan yabancı dil eğitimi veren ve derslerinin belli bir bölümünü de yabancı dille veren devlet okullarına verilen isimdir.
önceleri öğrenim kalitesi yüksek olan, küçük yaştan başladığı için çok iyi yabancı dil eğitimi veren, ilköğretimden sonra sınavla girilebilen liselerdi. hazırlık sınıfını geçmek için baraj sınavı uygulaması yapılırdı. fen bilgisi, matematik gibi dersler ingilizce okutulurdu. (bkz: yabancı dilde eğitim).sekiz yıllık zorunlu eğitime geçildikten sonra eski kalitesini kaybetmiştir.