Allahın kendisinin ayn ıh ndan bir tane yaratıp bu ikisi aynı anda birbirlerinin yok olmasını isterse ne olur(namaz oruç hepsi boşa gider. Heil cehennem. ) sorusu ile yarışan paradokstur.
Sonsuz güç kavramının yeterince algılanamamasından kaynaklı paradoks. Aynı şekilde gayet de bu evren varsa nasıl hep vardı, o ilk oluş ilk bilinç anı neydi, nedendi, nereden gelip nereye gidiyor bu var oluş gibisinden üzerinde biraz fazla düşününce beyinde zorlanma hissedilen cevapsız sorular da sorulabilir. Bu hiçbir şeyi ispatlamaz.
inanmayan biri olarak saçma bulduğum sorudur. işe fizik olarak bakarsak kaldırılamayacak nesne olamaz çünkü kütlesi her ne kadar fazla olursa olsun doğru kaldıraç veya makine kullanıldığı zaman doğru hesap yapıldığı zaman insan da kaldıramayacağı taşı kaldırabilir. aslında paradox isteniyorsa şu şekilde olması gerekir :
allah kendi özelliklerine sahip başka bir yaratıcı yaratibilir mi?
ne demek istediğimi şimdi anlamış olmanız lazım. madem ki sonsuz güç ve zekan var kendinle eş değer bir yaratıcı yaratibiliyor olabilmen lazım. ozaman belkide şu an herkesin inandığı allahı başka bir allahın yarattığı olasılığı işin içine girer ve din çökmüş olur. aslında mantıklı düşünüldüğünde çok açık vardır dinde ve tanrı kavramında. tabi ben size inanmayın demiyor belkide kimsenin tahmin edemediği gibi bir son vardır bizi bekleyen ne allah ne de olmaması. yarak kürek işler. fakat benim yorumum yaratıcı olması kavramının cok basit bir düşünce olduğu ilk okulda bile inanmazdım.
bu ve ''allah iğne deliğinden halatı geçirebilir mi'' tarzında sorular soranlar tanrıya inanmamakta, tanrının insanların zihinlerinde yarattıkları bir kavram olduğunu düşünmektedirler. insan fizik kurallarına bağlı aklın ilkeleriyle düşünen bir varlık olduğuna göre eğer zihninde bir tanrı oluşturmuşsa onu da bu kurallar ve ilkeler doğrultusunda algılayacaktır. bu yüzden de aklın ilkelerine ters sorular sorulduğunda bocalayacaktır. akılla tanrının varlığı bulunabilir kendisi değil. eğer tanrıyı sen yaratmadıysan onu tanımlayamazsın.
Cevap veremeyen kimselerce soruyu soran asagilanmis olsa da, gayet de zekice kurgulanmis bir sorudur, ayrica paradokstur. Buradaki mantik herseye gucu yeten bir varligin kaldiramayacagi bir seyi yaratip yaratamamasi paradoksudur elbette. Paradoks bulmak, uretebilmek onemlidir, paradoksun varligi allah'in yokluguna kanit olarak gosterilemez elbette, dolayisiyla insanlarin " allaha kufur mu etti la bu " tepkisi vermesi ahmakca.
ciddiye alıp falan falan hacminin falanca ağırlından çıkarıp onu başka bir bla bla ile falanca olursa şöyle olur sorulan sorudaki asıl paradoks yaratabilirmi ibaresi hocanın dediği gibi doğduğuna inanıyorsunda öldüğüne mi inanmıyorsun.
Genelde kendini çok akıllı addeden ateistlerin sık kullandığı soru.
ancak soruda hainlik içeren bir kasıt vardır. Bu soruda hedef inancı sarsmak saf kişilikli insanların beynini bulandırmaktır.
Soruya evet diye cevap verildiğinde; Demekki sizin tanrınız yarattığı şeyden güçsüdür karşılığı alırsınız.
Hayır diye cevap verilirse o zaman sizin tanrınız acizdir karşılığını alırsınız. Yani bu şahsiyetler demogoji yapmaktadırlar.
aslında bu soruyu soran kişinin ne kadar cahil olduğununda göstergesidir.
Soruyu şöyle soralım
Allah kendisinden büyük bir varlık yaratabilirmi?
Soruyu allahın sıfatları dahilinde cevaplıyoruz.
Allahın sıfatlarından biri kudrettir. Kudreti sonsuz olan allah kendisinden daha kudretli birini yaratabilirmi?
Bu sorunun sahibi sonsuzluğun anlamını bilemeyecek kadar cahildir. Allahın diğer sıfatları incelendiğindede soruyu soran kişinin cehaletini anlayabiliriz.
Soru sahibi varlık mertebelerinden habersizdir.
Soru sahibi büyüklük kavramının cahilidir.
soru, sonsuzdan daha büyük bir sayı yazılabilir mi? sorusu kadar cehalet içerir.
kaldırma yerçekimi ağırlık fiziksel konudur. fizik ötesinde bunların önemi yoktur hele enerji boyutunda dolayısıyla kaldıralmazlık sdece fiziki sınırlarda karşıısndaki fiziki varlıklar için geçerlidir. Fizik ötesinide kapsayan tanrı için böyle bir sorun yoktur.