toplum var değil mi, yaşadığımız kentler? toplum ve kentler insanı kendine benzetir. binlerce yıllık, nesilden nesile taşınan gelenekler, insan tutum ve davranışları var, sınırların ötesinde birbirine benzeyen çoğu zaman. hiçbiri olmasın, anne var baba var, çocuklarını kendilerine benzeten.
klasik olacak ama doğru olmadığı anlamına gelmez, ateist: dinsiz değil, sadece allahsız olandır.*
dini yoksa; iyi neden iyidir ya da kötü neden kötü? seçimlerimiz neye göre değer kazanır? tercihlerimizi, onların sonuçlarını iyi ya da kötü yapan nedir? bu noktada din kelimesinin etimolojik durumuna bakmak gerekebilir. din nedir?
Allah'a inanmaması kötülük yapacağı anlamına gelmez.
Zaten dinde olan şeyler, dünyada rahat yaşamaya sebep olan şeylerdir.
inanmayan ama mantıklı olan bir insan da neyin iyi neyin kötü olduğunu kavrayabilir. Din sadece bu durumu kolaylaştırır.
Müslüman olupta kötülük yapan insanlar gibi olabilecek bir kişidir. doğruyu yanlışı bilen bir inanç uğruna korka korka yapmayıp sadece böyle olması gerektiği için yapan insandır. inancı kendi tercihidir.
o çürük zihniyetin asıl demek istediği "ben allah var diye iyiyim allah olmasa sikerim sokarım keserim" dir. aklı başında olan allah'a inanmasa bile kötü olmaz, ki inanıp hak yiyen asan kesen insanlar her zaman çoğunluktalar.
ateist olunca kötülük mü yapılıyormuş, diye sordurtur insana.
e o zaman bir soru daha geldi aklıma, allah a inandığı halde kötülük yapan müslüman, neden kötülük yapıyor?
Türkiyede ateizm e olan bakış açısını bize gösteren ateisttir. kutsal kitaplara ihtiyaç olmadan da iyi bir birey olabilmiş ateisttir. neyin doğru, neyin yanlış olduğuna mantığıyla karar verebilen ateisttir.
eğer siz allahtan korkuğunuz için kötülük yapmıyor, cennetle ödüllendirileceğinizi düşündüğünüz için de iyilik yapıyorsanız sizin insanlığınızda bir sorun vardır.