Modern astronomideki önemli gelişmelerden biri, Halley kuyrukluyıldızının keşfidir. Edmund Halley isimli bilim adamı, bu yıldızın 76 yıllık dolanım süresi olduğunu 18. yüzyılda ortaya koymuştur. Edmund Halley bu keşfi ile, kuyrukluyıldızların astronomik yörüngelerini de açıklığa kavuşturmuştur.
"Halley" ismi ile anılan bu yıldızın ismi, Kuran'da dikkat çekici bir şekilde Enam Suresi'nin 76. ayetinde geçmektedir:
"Halley" kelimesini oluşturan harfler, Kuran'da ilk defa bu ayette geçmektedir. Üstelik bu ayette "kaybolup giden" bir yıldızdan bahsedilmesi de son derece manidardır. Ayrıca bu ayette "yıldız" anlamına gelen Arapça "kevkeba" kelimesi de, "Halley" harflerinin hemen yakınında yer almaktadır:
Bu ayetin numarası olan 76 sayısı da yıldızın dönüş süresi olan 76 yıla işaret ediyor olabilir. (En doğrusunu Allah bilir.) Ayetin numarası olan 76 sayısı, Halley yıldızını temsil eder; çünkü Halley yıldızı 76 yılda bir Dünya'dan görülür, yani yörüngesini 76 yılda bir tamamlar. Bu nedenle Halley yıldızının Kuran'da ilk olarak 76. ayette geçmesi Allah'ın bir mucizesidir.
Kur-an şifrelidir gençler...
ve bildiğiniz üzere " halife " kitap haline getirmiştir... Elbette o da şifrelerini biliyordu.
bir şeyin iç yüzünü bilmeden yorum yapmak çağrışım tespitleri olabilir ancak...
ya da şüphe ile yorum yapmak çürük elma gibi, diğer meyveleri de çürütür.
Bana göre yoktur. Bu sayılanların çoğu da delil değil "vardır" mantığını kuvvetlendiren şeyler olabilir. iş biraz da inananın risk almasına kalmış. Ben inanmıyorum. inanana da bişey demiyorum.
Ama zaten onlardan bi kanıta dayalı inanmaları istenmiyor. Kanıt görsem zaten ben de inanırım. Aramızda bi fark kalmaz.
misal ben çok sevdiğim lezzetli bir doğal besini mideye indirirken ateist olsam yeminlen allaha tapmaya başlarım.
enginar misal, ahh o ne lezztli bir şey yarabbiiimmm ölürüm de yanına gelirim. allah yok diyen zeytinyağlı ve iç baklalı enginar yesin arkadaş. o nası bişe öle yaa. ben böyle bir açıklama buldum. valla köre delill işlemez beyler.
inanın şu domatise bak ne kadar güzelden öteye gitmeyecek delillerdir. tanrının kendi tanımı zaten yokluğunun işareti. yok her yere bakan onu görürmüş.
bir kere tanrıyı görmek, duymak, tatmak, yemek, gargara yapmak diye bir şey olamaz. tanrı tüm bilinen mantık ve fiziksel yasaların dışındadır.
bu yüzden var olan bir şeyi bu yasalarla düşünemeyiz. ( mantığın dışında çünkü mantığı oluşturan zaten bu evrenin algısı ve işleyişini açıklama üzerine)
ha şimdi bu evrende olan ve bildiğin her şeyi unut, çık bu evrenin dışına.
bir tablo gördüğünde onu yapan biri olduğunu düşünürsün dimi? işte düşünemezsin, bu burada olan yasalar üzerine ve mantık üzerine.
yani sana hem tanrı tanımı, hem mantık, fiziksel yasaların yokluğundan sonra kalan şey kocaman bir hiçlik oluyor.
bu evrende bildiğin her şeyi unutmadan, evren dışında bir şeyi açıklayamazsın. bu da öyle bir şey.
evet bu düzen, bu sistem tam manası ile allah'ın varlığının delilidir..tadı tuzu olmayan, yavan, lezzetsiz olan her şeyin sağlıklı, kalori kaynağı olan ama tadına doyum olmayan tüm yiyeceklerin zararlı olması bir tesadüf olamaz!
bu tam bir imtihan, tam bir nefs sınavı işte!!
kereviz'in sağlık kaynağı olduğu, çikolatanın bünyeyi bibendum'a çevirdiği bu müthiş düzen kendi kendine kurulmuş olabilir mi?!!
bir şeyin yokluğu kanıtlanmaz , varlığı kanıtlanır , ben uçan spagetti canavarına inanıyorum dediğim zaman , ayağa kalkarsınız kanıtla diye , yokluğuna dair bi şey demessiniz , aynı şey.
Bir masanın bir marangoz olmadan, bir iğne bile ustasız olamazken nasıl olurda şu kainatın bir yaratıcısı olmaz.
(bkz: biz de elhamdülillah müslümanız)
hiç dünyada allah isimli bi bebeğin olmaması ilginç değil mı?
ateistler bebeklerinin adına allah koysa o bebek ölür.
çünkü allah tektir.
yiyorsa dediğimi yapsinlar.