işi çok zordur. onlara bırakılacak olan ülkenin sorunları çok büyük olacaktır. tokinin yaptığı evler sağlam değil, anlaşmalı olan çoğu yer akpnin beraber çalıştığı kişilere ait, yani akp gittikten sonra bu anlaşmaların maliyeti çok yüksek olacaktır. 3üncü köprü inşa edilirse istanbul'un ormanları yok olacak, ormanların yok olması demek, bir insanın akciğerlerinin yok olması demektir. sonuç olarak yıkım yapılması, yeni yeşil alanlar yapılması gerekecektir. tüm kadroları değiştirmek için çok büyük bir çaba sarf etmesi gerekecektir. sonuç olarak kendine bırakılan borç batağındaki bir ülkenin dertlerini halledemediği için halk rte yi mumla arayacak, hatta posterlerini falan asacaklardır evlerine.
namazında niyazında bir lidere sahip olan parti olacaktır. öyle olmasada öyleymiş gibi rol yapması gerekir. bu memlekette başka türlü iktidar olunmuyor. rol yapacaksın.
ak parti anap gibi dağıldıktan sonra yine bir koalisyonlar dönemi yaşanacaktır belli bir müddet. bir ara dönem diyebiliriz bu koalisyon sürecine. sonra yine dp, ap, anap, doğru yol, ak parti çizgisinden gelen muhafazakar-sağ bir parti uygun lider ortaya çıktığı zaman yine tek başına iktidar olacaktır bu düzen içerisinde. haa bu zaman zarfında ülkemizde ve tüm dünyada demokrasinin(yani temsili liberal demokrasinin) tanımı çekirdeğini ve dinamiğini emekçi kesimlerin ve geniş halk kitlelerin oluşturduğu devrimler vesilesiyle değişir, katılımcı, özgürlükçü, eşitlikçi, toplumcu, mülkiyet ilişkilerini, iktidar ve hegemonya kavramlarını sorgulayan ve dönüştüren bir siyasi perspektif baskın gelirse o zaman olaylar nasıl gelişir bugünden kestirmek güç...