her bilim kurgu filminin bir sahnesinde olayların nasıl çığrından çıktığını açıklayacak bir adam vardır. açıklama önce bilimsel bir dille yapılır, son cümlede ise her şey en basit şekilde özetlenir.
örnek;
-anlamıyorum, tüm bunlar nasıl olur?
+aslında bu bizim hatamız. besinlerie enjekte ettiğimiz maddelerle onların kalıtsal özellikleri üzerinde değişikliklere gittik, kromozom sayılarındaki ani artış beklediğimiz bir şeydi ancak bir yerden sonra bizim kontrolümüzün dışında da bunları yapabildiklerini fark ettik.
-tüm bunlar ne demek oluyor?
+onları zeki yaptık. artık insan gibi düşünüp, vücutlarını kontrol edebiliyorlar.
süper kahramanlar amerikadan çıkar.
esas oğlan olmak için önce içindeki gücü keşfedeceksin.
ne kadar gerzek ya da tipsiz olursan ol o gözlükler çıkıp saçlar kesildiğinde okulun en güzel kızı senin olacak.
*** ne kadar adaleti savunup ellerini temiz tutmaya çalışsan da o eller kirlenir ve sen beline silah takarsın.
sizi koruyan yaşlı sakallı o güzel adam illaki ölür. elindeki av tüfeğiyle.
kötüler size her zaman planlarını açıklayıp öldürme derdindedir. ama anlatınca iyiler asla ölmez.
olaylar bittikten sonra final sahnesinde polislerin gelmesi ve esas kıza kahve ve sırtına battaniye verip rahatlatması. amk yazın bile o battaniye olur illaki.
kahramanımızın, çocuğunun beyzbol maçını, okul tiyatro gösterisini vs. kaçırması, karısı olacak zillinin de boşanıp başkasına varması.
ama filmin sonunda şıllık gene o adama döner. sorulacak soru şu: ulan kazık kadar çocuğun olmuş o adamdan, pat diye boşa, sonra da diğerinin kusurunu gör ya da başına birşey gelsin, ayyy ben eski kocamı aslında seviyom diyip geri dön. bu kadar maceraya ne gerek var yelloz? sen türkiye'de çok kezban yaftası yersin aga!
terfi sahnesinde çılgınlık yapıp sevgilisine koşan kişilerin sahnesi. ulan tamam anladık beyninize kan gitmiyor, heyecan peşindesiniz falan ama her filmde de aynı terane olmaz arkadaş.