90 ların başınd bu bir bilgi görgü göstergesiydi. 90 ların sonu 2000 lerin başında 45 yaş üstü kadını erkeği mirc denilen hastalığa bulaşmış ve kendi zincirlerini kırma eğilimindeydiler.
2000 lerin sonunda durum daha vahim sosyal hayatın körelmesi ve yeni sosyal platform arayışları..
babam. abartısız her gün meşhur artiz i izleyip, video daki muhabir gibi efendim artış var mı? diye sorup gülüyor ya, hani bişey de diyemiyorsun adama, bekliyor mecbur hisediyorsun kendini. "artiz mi ne artizi artiz ne ara la bazarda" diyorum ve her gün hayattan biraz daha soğuyorum. işte 45 yaş üstü olan babamın bilgisayarla ilişkisi, mutlu oluyor, mutlu oluyoruz yeter.
banka ve haber siteleri arasında mekik dokumadan ibarettir. çok zorlanırsa facebooktan 30 yıl önceki arkadaşlarını bulmaya bile gidebilir bu. ancak sonrasında düzene soktuğu hayatını boka sokma ile devam edecektir.
adam çoluk çocuğa karışmış, eve ekmek getiriyor.
alın teri ile kazanılmış emeği; oturduğu yerden götünü büyüten yazarın biri de gelmiş bilgisayarı çok iyi kullanmasını bekliyor.
klavye başında delikanlılık taslamak böyle bir şey olsa gerek.
oh ne ala memleket.
yarın vatanı kurtarıyorum!
nasıl mı?
klavye başında!!
ekrandaki tüm yazılar ingilizce dahi olsa atlamadan okunur. ne demek istedi şimdi bu diye düşünülür. evdeki en bilen insan çağırılır ve pönkürerek bilgisayara sövülür. ardından okuduğunun ingilizce olduğunu görünce gevşek bir gülümseme belirir. daha sonra solitaire açılır ve herşey eskisine döner.
yavaş yavaş ısınmaya çalıştıkları ancak içteki eski hislerin engel olabileceği, ama mutlaka bir iki işe yarayac kadar bilirler. tabi imkansızlığıda vardır 61 yaşında ki hacker gibi.