bugün

tabiki de başlanır.Eğitimin yaşı yoktur.Ne demiş Efendimiz "Beşikten mezara kadar ilim ogreniniz." 90 küsür yaşinda diploma alan amca da buna örnek tabi.
Başlanır. Hatta ebesi bile bellenir. Ben 26 yaşında başladım, şu an hukuk 3. sınıf öğrencisiyim ve aynı zamanda bu sene auzef felsefeye de kaydoldum. Bu 26 yaşına kadar ne yaptın sen diye sorarsan, maddi zorluklar, pişmanlıklar, sıkıntılar v.s bir sürü şey. Ne olursa olsun bir yerlerden başlamak lazım. Şimdi bile isteyen birisi günde 4-5 saat düzenli çalışsa ve bunu arttırsa hedefine hala ulaşabilir. Ama bu imkanı olmayan sadece bu ülkede binlerce çocuk vardır belki. Çok şükür deyip hangi yolu çizdiysen ona vakit kaybetmeden devam etmek önemli olan bence.
65 (Altmış beş) yaşında hukuk fakültesine başlayan insan tanımıştım.

Üstelik kadındı.

Üstüne üstlük tıp profesörü ve ana bilim dalı başkanlığı yapmıştı.
Burada mesele şu olmalı bence: ne okuyacaksın? Hitit işletmeye gideceksen hiç gitme. Ha iyi bir üniversite ya da iyi bir bölüm dersen o olur bal gibi de olur. Bir sıkıntı daha var şöyle ki gittiğin yerde sana yakın öğrenciler olması gerekir. Yani 25 yaşında adamsan gittiğin bölümde 17-18 yaşındakilerden ziyade 20sini geçmiş adam olması önemli bence. Çocukça gelip kafa sikebilme ihtimalleri var. Bu konuda da hukuk fakülteleri başı çeker. Yaşı büyük çokça adam olur sınıflarda amcalar teyzeler görmeniz gayet imkan dahilindedir.
daha dün trakya üniversitesinde 72 yaşında okuyan adamın haberi vardı. başla gitsin.
50'li yaşlarda 2 kişi bizim ile birlikte 4 sene gidip gelmişti.

Daha genç yetişkinsin güzel kardeşim bir şey için geç değil.

il dışında da bir yere gittin mi ortamın da değişir güzel bir başlangıç olur.
Şimdi MIT de astrofizik okumaya koşa koşa giderim burslu olsam...Hayatı şablon halinde yaşamamak gerek. Ayrıca 30 yaşında mezun olsa emekliliğine 35 yıl var daha bu kişinin. Hayatı hızlı tüketen bir toplum. 35 yaşında evli, 10 yıllık çalışan, ilkokula giden çocuğu olan biri olabilirsiniz peki bu istediğiniz bişey mi toplumun dayatmasımı... Konu komşu Üniversitesi mezunu desin diye abidik gubidik okullarda 4 yılınızı çöpe atıyorsunuz... Önemli olan mutlu olacağınız okulu okumaktır. Çok önemli not: çok idealistim. işsizim. iş buluncak bölüm okuyun gençler. (bkz: tıp)
Üniversiteye başlanır elbette fakat bitirdin ettin eyledin hayat kurmak baya gecikir. Üniversiteye bu devirde başlamaya ne var? Her yer üniversite. Başlamak için başlanır. Evet.
Hayat senin hayatın ister 25 te başla ister 50'de kimsenin senin hayatına karışmaya müdahale etmeye hakkı yok. Kimseye hesap vermek zorunda da değilsin. Kötü bi şey yapmıyorsun. Gerçi bizim ülkede cahillik yüceltilir okuyan bilen aşağılanır, sen takma o çomarları, kendi yoluna bak.
Ülkenin imkanlarını sömürmektir. 30 yaşı da mezun olup ne bok yiceksen. Sen oraya girdin diye 18 yaşında bir genç giremicek o bölüme.
35-40 yaşında başlayanını biliyorum, aşın şunları..
Bir yerden başlamak lazım.
21 yaşında bu yıl mezun oldum. 25 yaşımda 2 çocuğum olur muhtemelen, yine de bir şeylere inanmışsanız başlayın derim.

Edit: 15 aralık 2016 itibariyle 22 yaşımdayım.
Okumanın ve öğrenmenin yaşı yoktur. 60 yaşında mezun olan teyze ve dayılar var.
çalıştığımdan ikinci öğretim okuyorum 60 yaşında dede var sınıfta .
dünya için 18 olan yetişkin insan yaşı türkiye de 25 e denk geldiği için kesinlikle geç bir yaş değil.
Gittik bıraktık hazırlandık falan derken 22 yaşımda başlayarak (inşallah) desteklediğim hede.
Okunur ama hayata çok geç kalınmış olunur.
26 yaşında üniversiteye başlanır mi?
Hala bir baltaya sap olamadıysanız, hala uğraşacak, sizi geçindirecek bir meşgale BulamadıysanıZ başlayın amk. öylede böylede sizden bir bok Olmaz zaten. Bari okuyor desinler.
Baslamasina başlanır da 97-98lilerle üniversite ayni sınıfta olmak bilemedim şimdi.
Para kazanma zorunluluğu yoksa başlanır. Öbür türlü biraz zor. Bunun dışında benim de hayallerimden biri. Şuan olduğum yerden kurtulup, yeni bölüme hazırlanıp kazanıp girmem muhtemelen o yaşlara denk gelecek.
ikinci üniversite ise pekala başlanır.

ilk üniversite ise de belki zor lakin yine pekala.
koca bir ömrü keşkelerle geçirmektense, diğer insanlardan varsın geç başlayın.
niye başlanmasın ki? bütün bir hayatı isyan ederek geçirmektense bir kaç yıl geç başlamak daha mantıklı.
Öğrenmenin yaşı yoktur, ki 25 çok yüksek bir yaş değil kendimce.