uluslararası ilişkiler ile kamu yönetimini seçecek olanlar bu bölümlerin benzerliklerini ve farklarını iyi öğrenmelidirler. aslında ikisi de birbirinin işini yapabilir. yani bir ulslararası ilşikliler mezunu da kamu yönetimi mezunu gibi kaymakam olabilir. ama kamu yönetimi uluslararası ilişkilere göre daha yerel kalmaktadır. uluslararası ilişkiler bölümden mezun olanlar kpssde iyi puan alıp en az bir yabancı dili de çok iyi konuşuyolarsa ve dış işlerinde iyi bir torpilleri varsa rahatlıkla bir elçilikte çalışmaya başlayabilirler.
beni iyi üniversitelerin işletme ve iktisat fakültelerine yerleştirebilecek olan tercihlerdir. bıçak sırtı bir sıralamada olduğum için hukuk zor. sınav maratonunun en önemli kısmıdır bu tercih dönemi. ilk kez sınava girmeme rağmen ben bile farkındayım.
tıp,mühendislik ve hukuk tercihi yapacaklara yardım edebileceğim başlık.nokta atışı olarak kocaeli tıp ve ankara hukuk.
genel anlamda ise puana göre değil de istediğiniz şehre-üniversiteye okulun eğitimine göre tercih yapmanız tavsiyemdir ben öyle yaptım okulda yapılan listelerde tıp kazananların sonlarına yazıyorlar belki ama başta yazanlardan önce tatile başlayabiliyorum,adam olursam büte falan da kalmıyorum.sonra ne mi olacak tus belası gelecek onu da çalışan kazanacak üniversitenin büyüklüğü bir şey değiştirmeyecek.ama bu mühendislik için çok gerçerli değil tabi genelde özel sektörde çalışacdağınız için okulun adı önemli.hukuk da ise okulun adı eğer avukat olacaksanız(biraz)önemli.ama hakim-savcı olmak istiyorsanız sağlam bi dayı lazım.he hukuk oldukça geniş meslek alanına sahip kaymakamdan tut müfettiş de olursun göz önünde bulundurulması lazım.hukuk iyidir iyi.
kolaylıklar.