bugün

spikerin telefonu suratimiza kapattigi yarisma.
şarkının nesi var ulan dediğim durumdur. limi limi ley den iyidir.
bütün gruplar el ele kilitlenmişken bizi temsil eden grubun hiçbir şekilde bir heyecan gösterisi içinde bulunmamasından belli idi finale kalamıcağımız çünkü grup kendide biliyordu şarkı ve sahne performansının iyi olmadığını.
ulan bir de bu şarkıyla ilk 3 falan hedefliyordu bazı yazarlar. Adamlar resmen sıçtı sıvadı. Manga yanlarında guns n roses gibi duruyor bu yüksek sadakat'in. Bari ajdar katılsaydı...
kötü şarkılar elendi. içlerinden live it up'da vardı. sevindim buna. umarım bir şeyler dank etmiştir yani, ne diyeyim. güzel kapak oldu bu.
eurovisionu ulusal mesele haline getirmiş tek ülkenin bulunmayacağı yarışma. üzülmedim değil. o küre içindeki yaratığın emeğine yazık...
lan o bu değil de demin karının biri kameraya nah işareti yaptı demek ki yıllardan beri anlatılan " abi o aslında avrupada merhaba anlamına geliyo yea" tarzı şehir efsanesi doğruymuş amk.
azerbaycan büyük ihtimalle birinci olacaktır. o değil de portekiz gibi ülkelerle aynı kaderi paylaşmak pek ağır geldi be hocu.
sen avrupa ya artistlik çekersen zaten yerlerde olan siyasi görünümümüz dibe düşer bu siyasi yarışmada, parçada darbuka falan da olunca.. gerçekten şaşırmadım. beni üzen parça yüksek sadakat lık değildi. bu kaç ay önce söylendi. neyse umarız bunu affettirmek için gerçek tarzlarında çok güzel şarkılar yaparlar bizde dinleriz. çok önemli yarışma değildi zaten.
finlaniya'dı galiba, bildiğin ergenin biri çıkıp ''relalalala'' diye bir şeyler mırıldandı. bu adamın olduğu yerde biz de finalde olmalıydık, ama olmadı... çokta abartmamak lazım.
ortalığı yakar gibi bir ortam yarattılar, bir an yangın çıkacak zannettim, ben beğenmedim performanslarını,

ben yazmıştım demek hoş birşey değil ama (bkz: #11695714)

sahne şovu berbattı, ortalığı ateşe vereceklerine biraz şarkı söyleselerdi şimdi finaldeydik.
(bkz: göd oldu)
vakti zamanında adını hatırlayamadığım kızcağızın rimi rimi ley şarkısıyla finale kaldığımızı düşününce yüksek sadakat'le nasıl elendiğimizi akla getiren traji komik siyasi çekişmeler şeysi.

edit: rimi rimi ley şarkısnı yorumlayan kızımız yarı finale girmeden direkt olarak finalde yarışmış efendim. çünkü o yıllarda bir önceki sene ilk 10'a giren ülkeler bir sonraki sene finale doğrudan katılmaya hak kazanıyormuş. bilgi için teşekkürler geri donusum kutusu.
almanya'dan oy kullanamadigimizdan 12 puan eksik basladigimiz yarisma... bunun disinda fransa, ingiltere, ispanya ve italya'dan da oy kullanilamamistir. ulan demek gurbetcilerimiz olmasa bi bok yapamayacagiz...

ayrica hürriyet'in manseti sonuclar aciklanana kadar cok ilgincti

görsel
faturasını kime keseceğimizi bilemediğimiz, hayal kırıklığı yaratan yarışma olmuştur. birbirinin aynı vokallere, bestelere, konseptlere kıyasla bir farkımız olmalıydı, olmadı. Şimdi gerilmeden, kasılmadan izleyebiliriz finali. Rahat olun genşler. Live it up!
Elendik be. Olsun, o sırada geometriye bakıyordum.
yarı final sonucunda finale gidemedik. umarım artık akıllanırlar da doğru düzgün bir şarkıyla katılırız seneye yarışmaya. saçma sapan şarkılarla katılmaktan vazgeçelim artık. ha unutmadan bana göre bu yarışmada açık ara favori gürcistan'dır.
lolita gibi kızların veya ilkokul müsameresi gibi şov yapanların bile finale kaldığı ama bizim katılamadığımız yarışma... of çok şok edici....
her sene oldugu gibi, bu sene de klişelerin patlama yapacagi, sahne'ye cikan her ülke'nin sarki söylemekten cok, dandik sihir gösterileri yaptigi, türkiye'nin katilmadigi, boktan yarisma.
beklenmeyen bir sonuç olmasına rağmen pek de üzüntü yaratmayan durumdur. nitekim şarkı zaten bahis şirketleri tarafından bile şanslı görülmediği halde, avrupa'da kimsenin şarkıya bir sempati beslemediği halde ilk 10'a girmesi bile zorken yarı finali geçmemesi çoğu kişinin umrunda bile olmamıştır. sadece türkiye olmadan bir final izlemek durumun zevk katsayısını azaltacaktır.
gurbetcilerimizi saf disi birakmak icin bu ülke bu yari finale oy veremez diyen yarisma.*
türkiye'nin finale kalamamasıyla tüm gurbetçi oyların azerbaycan'a kayarak azerbaycan'ı birinci yapacak yarışma.
moralimi bozan durum, finale kalamamak da ne şimdi.
türkiye'ye giren yarışmadır.
ünlü ingiliz grup blue nin kazanacağı yarışma.