bugün

Erdoğan az önce müjdesini vermiştir. Adamlar her yere köprü kuruyor amk bizim evı de karşı komşu kızın evine bağlasana reis.
şimdiden memleketimize hayırlı olsun.

yapılacağından kimsenin şüphesi yoktur, göz açıp kapayana kadar biter hemen. çünkü memleket için çalışanlar, üretenler var allahımıza şükür.
(bkz: köprülerle ördük ana yurdu dört baştan)
ışid militanları patlatacakları yerlere rahatça ulaşsın, metrobüs-vapur-trafik aktarmayla uğraşmasın diye düşünülmüş köprüdür.

hayırlı olsun.
bugüne kadar yapılmaması hata olan köprü. 3. köprü, osmgan gazi köprüsü gibi köprülerden çok çok daha önce yapılmalıydı. hatta yapılsaydı 3. köprüye de ihtiyaç kalmayacaktı. avrupadan ve anadoludan gelen ağır taşıtları buraya yönlendirebilirdik. ne yazık ki birilerine yine bol bol peşkeşler olacak.
Lapseki ve gelibolu arasına yapılacak olan köprüdür.
iki ayak açıklığının 2023 metre olması planlanan ve 2023'te açılacağı ilan edilen Gelibolu-Lapseki arasındaki köprüdür. geçiş ücreti 15 Euro + KDV olarak planlanmış. Yarın itibariyle ihale ilanı yapılacak, 18 martta ise temel atma töreni yapılması planlanmaktadir.
bu milleti köprüye doyuramadık.
Başbakan Binali Yıldırım 2023 yılında bitmesi planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü'nde geçiş ücretinin 15 Euro +KDV olacağını söyledi.
--spoiler--
Yıldırım köprü hakkında “ilk kazma 18 Mart’ta vurulacak. 2023 yılında bitecek. Geçiş ücreti 15 Euro +KDV olacak. ihaleyi süreyi en kısa sürede biterecek olan şirket kazanacak. Çanakkale geçilmez tarihte kaldı Çanakkale geçilir artık” diye konuştu.
Yıldırım’ın açıklaması şöyle :
Çanakkale Köprüsünün açıklığı 2023 metre olacak. Viyadüklerle toplandığı zaman 5 km'den fazla bir uzunluğa erişiyoruz. Buna ilaveten de 100 kilometrelik bir otoyol var.Bunun ağırlıklı kısmı Gelibolu'dan başlayıp Malkara'ya kadar devam eden oradan da istanbul'a uzanan bir otoyol.
inşallah ihalesi gerçekleşecek ve yapımına da en kısa sürede başlamak. Hedefimiz 2023 yılına kadar bitirmek. Yaklaşık 5 yıl ön görülüyor yapım süresi. 18 Mart'ta da temel atmayı hedefliyoruz.
“BAHÇELi NE DiYORSA O”
Sayın Bahçeli ne diyorsa odur, Biz açıklamaları bize destek verecekler diye anlıyoruz. Görevimiz teklifimizi sunmaktır. Sonrası Meclis’in bileceği iştir. Bahçeli’nin açıklamaları ümit vericidir.
--spoiler--
o 15 euro 2023 e kadar 150 olur.
Yine yap-işlet-devret modeli ile yapılacak olan bir köprü daha. Niye paralar birilerinin cebine girmek zorunda. Bu kez devlet yapsa ne olur sanki.
geçiş ücreti 15 Euro + KDV olarak açıklanmıştır. yetmez ama evet diyorum.

http://www.memurlar.net/haber/620380/
kelimenin tam anlamıyla boş muhabbet..

buna alkış tutanın seceresini sikeyim..

bir millet bu kadar kuş beyinsiz olabilir ancak..
ücretini gördükten sonra çanakkale geçilmez öngörüsünün bir kez daha haklı çıktığı köprüdür.
Daha yapımı başlanmadan geçiş ücreti belli olan köprüdür. iki ayağının arasındaki mesafe 2023 metre olacakmış. Cumhuriyetimizin 100. yılına dair açıklama yapıldı bu tarihle ilgili.
Evet yepyeni bir köprümüz daha olucak artık kısmetse.
Yaşasın köprüler ve yaşasın geçiş ücretleri. 15 euro+kdv olan geçiş ücretine deyinmeden geçmek istemedim.
Tabi bir de şimdiden köprümüz açılınca gelecek zamlara hazırlanalım. Neyse ki ben 2023 e kadar sigarayı bırakmayı düşünüyorum.
Çomarlara direkleri hediye edilen köprü.

Osmangazi ve yavuz sultan selim köprülerinde direkleri almışlardı. Güle güle kullansınlar.

Edit: köprü yapmalarıyla bir işimiz yok. Eleştirdiğimiz köprü fiyatlarının döviz üzerinden fiyatlandırılması yandaşlara peşkeş çekilmesidir. Türk lirasının suyu mu çıktı ? Bunlar birde en milliyetçi insanlar. Din ve Köprü Tüccarından başka bir şey değilsiniz.
şu yanına köprü metro yapılınca artan arsa bedellerini anlamıyorum lan. adam öyle bir artış getiriyor ki köprüye ihaleye girsem daha iyi. karlı çıkarım amına koyim.
Her köprü, yol, geçit, havalimanı, sanayi vs. projesinde olduğu gibi direkleri gezici finoların bir tarafına yağsız batmış olan ve abd piliyle çalışan bu sözde solcu özde batı kuçusu tiplerin şekil a daki gibi viyaklamalarına sebep olan yeni hamledir.
Yüksek teknoloji yatırımı 1.7 milyar olan ülkenin 25 milyar TL yatırım yaptığı köprü.
ihale 26 Ocak’ta yapılacak köprü.
Köprünün takribi maliyetinin finans maliyeti hariç 10 milyar TL’yi bulacağını belirten Başbakan Binali Yıldırım, ihalede yapım süresi dahil en kısa süreyi veren teklif sahibinin ihaleyi kazanacağını kaydetti. Yıldırım, ihaleyle ilgili olarak “Japonya, Kore, Çin’in yanı sıra Türk müteahhitler ilgileniyor” dedi.
(bkz: çanakkale 1915 köprüsü geçiş ücreti)
her zamanki gibi jeepli türbanlılara yapılan köprüdür. muhtemelen yap-işlet-devret modeli ile yapılacaktır. önce bir koyacaklar sonra süresi dolunca borcu kapanmadığı için bir daha koyacaklar. şu son yapılan 3 köprü müsloların götüne girecek.
yol, köprü, havaalanı vs. yapılsın ancak ülkenin sadece bu yapılarla gelişmeyeceğini de unutmamak lazım. eğitim sistemi başta olmak üzere halkın zihniyetinin değiştirilmesi lazım, doğudaki sıcak savaşın bitmesi lazım, islamın allahla arasında olduğunu bilip kendisini bu yolda kullandırtmayacak bireyler yetiştirmek lazım, adalet-hak-hukuk sistemlerinin geliştirilmesi ve potansiyel suçlulara her gün biraz daha fazla verilen tavizlerin azaltılması lazım... lazım da lazım kısaca.
3. köprü ve körfez köprüsünden sonra memleketin çağ atladığına delil olan son harika.
diyebilirdim.
tabi sabahları istanbulda hindistanın meşhur trenlerine benzeyen metrosunu, dillere destan metrobüsünü, duraklardan yolcu almadan durmadan geçen otobüsleri, minibüsleri görmeseydim.
yozgatta hayat ne güzel diyebilirdim, körfezden taahhüt edilen araç sayısı tutmadığı için aradaki farkı yozgatlının da ödediğini blmeseydim.
köprünün vatandaşın cebinden yandaşa yapıldığını anlayamayan için hayat ne'gzel.
Bittiği zaman karşı görüş belirtip sırf muhalefet olsun diye saçmalayanların bir gün gelipde üstünden geçerken Allah yaptıranından razı olsun diyeceği köprüdür. vandalist bir ruhla herşeye bok atanlara ülken için sen ne yapıyorsun diye sormak lazım. içtiği sigaranın izmaritini bile sokağa sallayan dallama kalkıp mükemmel bir proje hakkında ahkam kesebiliyor ...