bugün

(bkz: talkan katliamı)

nasıl ki hz. muhammed'in savaşçılık yönlerine hadislerinde bile yer verdiği türklerin araplar tarafından katledilmesi biraz ilginç ve inanılması güç bir şeyse, hoşgörüleriyle nam salmış gene aynı türklerin kendi topraklarında yaşayan insanlara katliam yapması da o derece ilginç ve inanılması güç bir şeydir.
olmayan şeyleri, yalanları buraya yaz sonra eksileyince faşizm, ırkçılık olsun. mallık ömür boyu...
olayların, "1915 olayları" diye nitelenmesi, tarihsel gerçeklere en uygun ve en adil yol olacaktır. ermeni taşnaksütyun örgütünün, ingiliz ve rus devletlerini arkasına alarak doğu anadolu'daki müslüman nüfusu şiddet ve katliamlarla bölgeden sürüp çıkarma ve bu bölgeyi ermenileştirme politikasına karşı, 1.dünya savaşı sürerken savaş koşullarında yapılmış zorunlu tehcir sırasında tartışmalı sayıda ermeni ölmüş veya öldürülmüştür. istanbul'da ise, tek bir ermeni öldürülmemiştir. bu da, ırkçı bir temizlik yapılmadığını, düzenin sağlanmasının amaçlandığını gösterir. olaya tek yanlı bakmak, ermeni milliyetçiliğinin hala süren büyük ermenistan hayaline destek çıkmaktır. tarihle hesaplaşmak gerekiyorsa, öncelikle, savaş sırasında ihanet olarak nitelenmesi doğal şekilde ayaklanıp, katliamlar yaparak tehciri davet eden ermeniler özür dilemelidir ve tazminat, toprak vb. taleplerinden vazgeçmelidirler. mevcut koşullarda, türkiye'den özür dilemesi beklenemez. tarihte yaşanmış trajedilerin güncel politik hesaplar adına kullanılmasına bir kez başlandığında, hiçbir ulusun ellerinin temiz olmadığı görülür ve bu işin sonu gelmez ve geçmiş, geleceği sürekli zehirler.
bir söz var;

"bir orospuçocuğu bir kuyuya taş atmış, sonra 40 oropuçocuğu daha taş atmış..."

aslında bu söz böyle değidi ben de farkındayım ama eskiden buralar da böyle değildi. Ayrık otu gibi o.ç türemezdi burada. Birkaç da olsa iyi adam vardı. şimdi ergen soykırımı yapmak lazım kanımca, bu okumadan yazan 3-5 sapın sikimsonik sanrılarından kökten kurtulmak adına...

Meseleye gelecek olursak,
vakt'i zamanında, birkaç sene evvel, yine ermeni diasporasının caf caflı bir şekilde fransız züppler ve avrupalı menfaatçi yavşaklarca gaza getirilip türkiye'ye karşı bu sözde saçmalığın koz olarak kullanıldığı zamanlarda türkiye cumhuriyeti dünya kamuoyuna çağrı yaptı. Madem bu kadar ısrarcısınız, getirin tarihcilerinizi, bu savı savunanları ve eski arşiv belgelerini biz de getirelim tarihçilerimizi ve arşiv kayıtlarını bir konsül kuralım dedi. Peki bu savı savunan yavşaklar ne yaptı? Gelmediler. Gelemediler! Ve "ne gerek var canım. Var işte!" diyerek sikimsonik sanrılarını gayribilimsel ve alabildiğine subjektifçe ağızlarında salyalarla sürdürdüler...

Peki başlığı açan mal ve diğer sikimsonikler, ben size ne diyeyim şimdi? Yüzünüze tükürsem nisan yağmuru sanırsınız... şimdi siktirin gidin de az huzur verin şizofren ergenler...
öncelikle, mezalim tkd'ya göre "zulümler, haksızlıklar, kıyımlar" demektir. yani ermeni mezalimi, ermenilerin yaptığı zulüm demektir.

tanıma gelecek olursak;
tarihçilerinin yazdığı kitapları okumadan ermeni lobisinin dolduruşuna gelen geri zekalı insan müsvettelerinin ve maksat türkiye sikilsin fikirli bazı orospu çocuklarının ortaya attığı olmayan olaydır.

Aşşağıdaki kitapları okuyun, sonra ermeni katliamı var diyin sütü bozuklar sizi.
Bir katliam var ise oda ermeni çetecilerin yaptığı katliamlardır. dediğim gibi aşşağıdaki kitaplardan öğrenebilirsiniz. şimdi 2 saat laf anlatamam siz ve sizin gibilere. cahile laf anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur nede olsa.

van'da ermeni mezalimi - yazar hüseyin çelik
tenzile rüstemhanlı - tenzile rüstemhanlı
ermeni mezalimi - prof.dr. veysel eroğlu
soykırım yalanı ermeni mezalimi - kazım karabekir
erzurum`da ermeni olayları - yrd. doç. dr. betül aslan

lafım ermeni katliamı var diyen totoşlara; Size 2-3 de ermeni vahşeti resmi göstereyim. okuma özürlüsü olsanız da belki görme özürlüsü değilsinzidir.

http://galeri3.uludagsozl...-katliam%c4%b1_189022.jpg
http://galeri3.uludagsozl...-katliam%c4%b1_189025.jpg
http://galeri3.uludagsozl...-katliam%c4%b1_189024.jpg
http://galeri3.uludagsozl...-katliam%C4%B1_189023.jpg

Not: ilk görseldeki yazıyı mutlaka okuyun.
türk - ermeni karşılıklı katliamıdır..

tek taraflı değildir.
(bkz: öldürüldüğü iddia edilen ermenilerin mezarları)
oradaki olayları türk askerlerinden çok vatansever türkler ve kürtler yapmıştır.
ama işin acısı şimdi kürtlerde kendi dedelerinin yaptığını sadece bizim dedelerimiz yapmış gibi karşımızdalar
önemli unsur
yıl 1915' ten bahsediyorsun. bahiste geçilen yıl çanakkale savaşının yılıdır. verdiğimiz o kadar şehit varken hangi askerlerle öldürelim. silah cephaneleri bitmiş, askerler yorgun veya yaralı. ancak o bölgede sorun çıkaran ermenileri ordan göç ettirerek sorunun ortadan kaldırılması istenmesinden öteye geçmemiştir.

eliniz de hiç bir delil yok. laftan öteye gidemiyorsunuz. o zamanlarda yaşanılanlarla ilgili söylenti yaymak çok basit.
bu katliam sayesinde şu anda van da hiç bir ermeni ölmemiştir sağol türkiyem.
birincisi hukuki olarak terimler geriye döndürülemez. yani soykırım kavramı almanların yahudilere yaptığını açıklamak için 1945 de ortaya atılmış bir tanım olduğu için sonraki olaylar soykırım olarak adlandırılabilir. ancak eskiler adlandırılamaz. ikincisi soykırım kavramı katliam değildir. ciddi manada bir örgütlenme ve güç gerektirir. yani o dönem osmanlısının soykırım yapmaya gücü zaten yetmez . istesede yapamaz. bu yüzden olaylar soykırım değildir. katliam olabilir. ve son olarak üçüncüsü burada bir harp hali ve karşılıklılık söz konusudur. yani savaş sırasında bir ordu kendi güvenliğini sağlayabilmek için bazı tedbirler alabilir. karşınızdaki ermeni çeteleri insan öldürürken buna göz yumabilen bir devlet olabilir mi.

son söz: ulan ayrıca yaptıysak yaptık. varsa gücün gel sende yap. amerikanın ırakta ingilterenin irlandada hindistanda rusların tüm asyada yaptıklarından farklı değildir yapılanlar.
1915 öncesinde bugünkü doğu anadolu bölgesinin nüfusunun %35 ini oluşturan ermenilerin bugün aynı bölgede %0,1 gibi bir orana düşmesine yol açan biraz irice bir katliam.
(bkz: sözlükte ermeni var)
Ben bu katliam halini anlamıyorum ülke savaş içinde ve bir ırk bunu fırsat bilerek kendi ülkesinin insanlarına kıyıyor ve sonra bunun yanlarına kalıp olduda bitti edasında hiçbir şey olmadan gelip geçeceğini zannediyor.Heralde buda ermenilerin yaptıklarını yok sayma hali olsa gerek.
tam olarak katliam olduğu söylenemez. eğer dediğiniz gibi bir katliam olsaydı şayet sen ve senin gibi ermenilerin, kürtlerin, yahudilerin işte her ne bok isen türkiye topraklarında olmamanı gerekterecek durumdur.

eksik olmuş yani.

edit: ne demişim lan ben! işte sinirden elim ayağım biribirine girdi. kısacası siktir git
(bkz: die motherfucker)
(bkz: #13487931)
(#200000000000)
1915 te türkiye de papu yeni gineli katliamıyla aynıdır.

yani yoktur.
amına kodumun katliamı nasıl bir katliamsa bir türlü kanıtlanamayan katliam! hayır cengiz han hatta hülagu han'ın yaptığı gibi bir katliam olmalıydı ki eminim şimdi adı bile okunmazdı. ama ne yapmış fatih? bizansın bursa'nın en kötü yerlerinde yaşattığı ermenileri getirmiş istanbul a en güzide yerlere yerleştirmiş, ve şimdi bunun ceremesini türkler çekiyor.budur.
1915 ve öncesinde eli silah tutan bütün müslüman erkekler cephedeyken, meydanı boş bulup rus desteğiyle doğu daki müslüman halka yapılandan haberi olmayan veya bile bile görmezden gelinerek açılan başlık. eh be kardeşim bi papaz öldü hristiyan oldunuz, bi hrant öldü ermeni oldunuz. sürekli bu insanlarla bi empati kurdunuz. peki hiç mi vicdanınız, insafınız yok? orda ki müslüman halk diri diri ateşe verilmişken, köyler basılıp akla hayale sığmıyacak zulümler yapılmışken neden orada ki zulme uğrayan müslüman halkla bi empati kuramıyosun aranda? neredeyse bin yıl boyunca yan yana yaşayıp dinine, diline, yaşamına karışmadığın adam bir gün gücü kendinde görünce sana zulmetmeye başlıyor. sen olsan ne yapardın? ananı, babanı diri diri yakıp, çocuklarını tavuk keser gibi kesen adamlarla hiç bir şey olmamış gibi yan yana yaşamaya devam edebilrimiydin? evet orada ermeniler öldü, yaşadıkları toraklardan sürüldü acı çekti. ama en az onlar kadar müslümanlarda acı çekti. kaldı ki kendi düşen ağlamaz.
Bir diğer konu olan burası onların toprakları idi bunların idi haaaasiktir yaaa.Amerika kızılderelilerin elinden aldıkları topraklar için bir gün özür diledimi?
beynini kullanamayanların düşüncesidir. (bkz: hocalı katliamı)
sonuçları itibarıyla son derece doğru bir politikanın canını acıttığı türk düşmanı çevrelerce katliam diye yaftalanmasıdır.oysa katliamın ağababasına türkler boşalttıkları avrupanın üçte biri yüzölçümündeki topraklarda resmen ortadan silinerek uğramışlardır heyhat onlar türk ya ölsün onlar pis denilerek hepimiz türküzcü bir hareket bir türlü ortaya çıkmaz.halklar(!) kardeştir bu memlekette ama o halkların içine kürtler ermeniler rumlar nijeryalılar komançiler dahildir lakin heyhat maalesef türkler değillerdir her ne hikmetse.herkes yüzleşti ya tarihiyle ingilizi fransızı amerikanı. hatta kürdü.sahi kürtler ne zaman yüzleşecek serap eserlerle güngörenlerle buseyle güneşle babasız bıraktığı yetimlerle.
cumhuriyetimizin yüzüncü yılında bizi çok sıkıştıracak bir konudur, eğer bir soykırım yapılmış olsaydı şimdi bunları konuşmuyor olacaktık.