kesinlikle eskişehir'dir. üniversiteye yeni başlamış, ders çalışmaktan lise son boyunca sıkılmış bütün sosyal aktiviteleri yapmaya istekli olan bünyeler için en ideal şehirdir. peki nedendir? öncelikle önyargıya gerek yoktur, çünkü şehir bir öğrencinin kendi olanaklarıyla yaşayabileceği kadar büyüktür. her yere yürüyerek ulaşılabilir, dolayısıyla trafikle uğraşma gibi bir durum da yoktur. ve en önemlisi öğrenci harçlığıyla bir çok şey yapılabilir bir şehirdir. örneğin; plazma tv keyfiyle birlikte ucuza pes oynanabilirdir, porsuk civarı bütün cafelerde akşama kadar takılınabilir, canın ne çekiyorsa elindeki parayla mutlaka istediğini yiyebilme imkanın vardır. mekan çoktur. öğrenci de çoktur, ortam boldur. hareketli cıvıl cıvıl bir şehirdir.
eğitim için "köklü" denilen ,süper denilen "ankara üniversiteleri"nin kökü bilinmiyor demektir. türkiye'nin en köklü üniversiteleri istanbul'dadır.
istanbul üniversitesi 1453 - istanbul
istanbul teknik üniversitesi 1773 -istanbul
deniz harp okulu 1773 - istanbul
boğaziçi üniversitesi 1863 - istanbul
mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi 1882- istanbul
marmara üniversitesi 1883 -istanbul
gülhane askeri tıp akademisi 1898 - ankara
yıldız teknik üniversitesi 1911 - istanbul
gazi üniversitesi 1926 - ankara
ankara üniversitesi 1946 - ankara
karadeniz teknik üniversitesi 1955 - trabzon
ege üniversitesi 1955 - izmir
orta doğu teknik üniversitesi 1956 - ankara
anadolu üniversitesi 1958 - eskişehir
hacettepe üniversitesi 1967
öğrencilik için eskişehir, şehir olarak bir kampüs gibi bence. istanbul'daokumasaydım, ya izmir, ya eskişehir ya da antalya'da okurdum. ankara mı? betonlar arasında samimiyetten yoksun kalmış, neresinden tutarsan tut çekici gelemiyecek, ama sırf buna inat olurmuşçasına, kız arkadaşının orada okuyabileceği (bkz: ben) şehir.
lütfen güzel iş imkanı istanbul dışında izmir, eskişehir, bursa falan dururken ankara'da denk gelmesin... lütfen, lütfennn...
18 yaşında yeniyetme olarak çıkılan babaocağından sonra ömrünün en güzel günleri sayılabilecek üniversite hayatının yaşanması için gidilebilecek şehirlerdir. genelde eğlence ve sosyal hayatı renkli olan, gece hayatı aktif olan ve imkanları bol olan şehirlerdir. gelir durumu kötü olan kişiler için istanbul gibi yerler pek eğlenceli gelmeyebilir, ancak hayatının her gününü dolu geçirmek isteyenler için birebirdir. bunun yanında ucuz ve tam bir öğrenci şehri olarak anlatılan yerlerde vardır ki bunlar ilk başta öğrencilerin pek ilgisini çekmese de üniversiteye ilk adım attığında 'iyiki yazmışım' diyebileceği yerlerdir. komşuların anlayışlı, insanının medeni olduğu her yer okumak için yeterlidir aslında, çünkü tek bir insan bile en kötü yeri katlanılabilir kılar. ancak, 'kesinlikle gidin' denilebilecek yerlerden bazıları şunlardır.
öğrenciler için biçilmiş kaftan olan balıkesir ili, gece hayatının renkli olmasıyla dikkat çekiyor öncelikle. öğlenleri dışarıda görmediğiniz insanlar akşam 22 den sonra dışarıya atıyorlar kendilerini. barlar, kafeler, diskolar çok yoğun şekilde bulunmakta ve ucuzlar. ayrıca balıkesirde biliyorsunuz deniz var çok iyi yani 150 km falan uzakta merkeze ama olsun kokusu geliyor. ayrıca esnaf öğrenciyi çok sever bir çok indirim yaparlar size. sadece kampüste 3 adet avm bulunmakta. bir çok şehirden avantajlıdır balıkesir.