ucretli olarak okuyorum . zor bir durum degil. tek zor yani herkesin bizi gerizekali sanmasi. adam fen bilgisi ogretmenliginde okuyor devlet unisinde , gelmis benle dalga geciyor parayi basip okuyosun diye , kardesim devlete gitsem muhendis oluyordum neyin derdindesin sen ? gidip 230 puan alip otuyor birde itne. iki kati puan cakmisim sayisalda zipliyor bana. boyle kekelerle basa cikmak zorunda birakir.
Burslu okumuş biri olarak belirtiyorum iğrenç.
Filmlerdeki gibi abartı değil. Ailesini zorlayıp yüzde elli burslu okuyup otobüsle gidip gelen de var, tek derdi beğendiği 4 binlik ayakkabıyı alamamak olan da var, burslu olup cekingen takılıp zengin erkek tavlamaya çalışan da var.
Ama kesinlikle iğrenç.
Bir zamanlar hayalim olan ama artık iş işten çoktaan geçti dediğim üstüne 4 yıllık devlet üniversitesi bitireli yıllar oldu, bir bardak soğuk su niyetine dostlar.
tam burslu okuyan biri olarak, etrafımın sığır sürüsü tarafından sarıldığını sandığım olay. bir kaç kişi hariç tabi. ama yüzde 70'i sığır amına koduklarımın.
fakirlerin anlamayacağı kadar güzel bir şey. gidin sikimsonik üniversitelerde kıytırık bölümler okuyun bu güzel özel/vakıf üniversitelerine bok atın okuyan zeki öğrencileri aşağılamaya çalışın. malsınız amk.
lisans hayatımı özel bir üniversitede tamamladım. yüksek lisansıma da aynı üniversitede devam ediyorum. şikayetçi değilim durumdan.
öğrencilerin bir kısmı gerçekten baba parası ile okuyan (ya da okuyor gibi görünen) insanlar olsa da, siz kendiniz için bir şeyler yapmak istediğiniz sürece diğer üniversitelerden farkı olmuyor. arkadaş kitleniz daha küçük oluyor, orta halli bir ailedeyseniz -bursluysanız bile- okul masrafları biraz tuzlu gelebiliyor...
ama okul size devlet okullarından daha çok imkan sunabiliyor genelde. çünkü ödenek sıkıntısı gibi bir derdi yok. ayrıca öğretim üyeleri de genelde o kadar kötü olmaz (hepsi diyemiyorum ne yazık ki, ama çoğu iyidir). çünkü okul, öğretim üyesi seçerken ne kadar kaliteli seçerse, reklamı o kadar iyi olur diye düşünür. bu da kaliteyi biraz yükseltir.
tabi dediğim gibi; bu okulların en büyük eksisi, öğrencilerin yarısının boş beyinli zenginler olması. bir yerden sonra onları görmezden gelebilirseniz gerçekten verimli bir eylem olabiliyor özel üniversitede okumak.
parasına nazı geçen, zorluktan çok mutlak kolaylıkla yaşayanların tercihi.
bas parayı geç hesabı.
burslu olarak okuyanlar ayrı bir mevzu tabi. orada ince bir çizgi var zira.
ama sırf bir şekilde parası olduğu için, kapasitesi yetersiz olmasına rağmen bu şekilde eğitim alan çok kişi var buralarda.
ironik!
büyük ve tanınmış özel üniversiteleri bir kenara koyarsak, sanki üniversite okumak değil de kurs bitirmekmiş gibi geliyor bana. ne bileyim; okan, süleyman şah, beykent, fatih, kadir has vb yerlerden mezun olanlar sanki murat açıköğretim kursundan mezun gibi oluyorlar...
Turkiyede yapılması doğru olandır. Devlet unilerine gidip her gün kavga gürültü yaşamaktansa gidin özelde okuyun durumunuz varsa. Öğretmen Kadrosu genelde iyi ve tuvaletleri temiz oluyor en azından.
devlet üniversitesindeki bir bölümü az puan ile kaçırıp, istanbul dışına da gitmek istemeyen öğrencinin, ne yazık ki vakıf üniversitesinde burslu okuması durumdur. evet çok büyük bir salaklık, öğrenciler bakımından sinir krizi geçirilecek seviyede. ama öğretmen kadrosuna bok atamayacağım. ama yazmayı düşünen varsa ve koç veya sabancı da burslu kazanmadığı sürece aklına bile getirmesin.
anne baba tarafından çocuğa yapılmış gereksiz bir yatırımdır. neticede bu çocuğun başarılı olacağı belli değil. yılda 15-20 bin verip çocuk dingilin önde gideni de olabilir. burada okuyan çocuklar ise genellikle şunla kendilerini kandırırlar.
eylemi yapan kişi bir kaç sebepten dolayı bunu yapabilir ki şahsen ben bu eylemi yapmayı düşünüyorum çünkü :
lys sınavından yeni çıkmış biri olarak 1 sene dershaneyle beraber çalışıp strese girmek istemiyorum ve şöyle düşünüyorum ya 1 sene dershaneye para verip + kazanama stresi + 1 senenin boş geçmesi + istanbul dışnda okuyup birde ona para vermek.
bunları tercih ediceğime %50 burslu istanbul içinde bir üniversite daha mantıklı geliyor sizce bilir kişi yanlış mı yapıyor ? biri bu yazarı aydınlatsın.
talep olduğundan arzının önüne geçilemeyendir. eğitim kalitesi vs. olayına hiç girmeyecem, ben öğrencilik yaptım diyebilmek isteyen adam gitsin devlette okusun.
artık çoğu kişinin yaptığıdır yoksa bu özel üniversite bolluğunu kimse açıklayamaz. artık heryerdeler , kah bir işmerkezinde, kah cadde ustunde bir binada. demek ki herkes gidiyor artık.
şanslı olmaktır. ben özelde okuyorum bütün hocalar neredeyse tanınmış profesörler ve amfide 100 kişi var ama devlette 800 kişiyle ders işleniyormuş. hocalarımıza her zaman derste soru sorabiliyoruz. bizim ders bitiminde hoca ile sohbet etme şansımız varken onlar amfiden çıkamıyor. eğitim kalitesi farkını anlatmama bile gerek yok