Doğru olmayan bir gerçektir.Size yaptığı işleri sıralayayım.
1.Sınıftaki öğretmen koltuğuna oturup 45 dk boyunca kıçını yayıp teneffüs'e dek kalkmamak
2.Sınavlarda öğrencilerine olimpiyat sorusu sordurma
3.Öğrencilere olabildiğince düşük not vermek ki yüksek not veriyor diye işinden olmasın
4.Sözlüler sayesinde öğrenciyi 2 ile kurtarıp ortalamanın içine sıçtırtmak
Şimdi başımızdaki öğretmenler hakkında denebilir. Öğretmenliğin asıl amacı sadece okutulan dersi vermek değil, fikirlerinin gelişmesine, topluma karışmasına ve düşüncelerini korkmadan açıklayabilmesine sebep olmaktır. Bence.
eğitmek ve öğretmekten daha yüce bir şey düşünemediğim bu sikindirik hayatta; elde ettikleri tatil sayısı bazı gerizekalılara anlaşılan dert olmuş. her meslekte çürük elma bulunur sevgili einstein. yaptığın genellemeye olmayan kafan girsin.
ben size gerçekleri söyliyim mi yavrularım. çoğumuz öğrencileri asla düşünmeyiz. maaşı düşünürüz.ek dersimiz hele bir az yatsın kıyameti koparırız. görümcemizin eltisinin kaynanası vefat etse bile izin alırız başımız ağrısa rapor alırız. birisi yan baksa ocakta yemek yansa inekler dağa çıksa eylem yaparız.
öğretmenler odasındaki yegane sohbet konumuz makyaj elbise alış veriş ev tekstili yemek vs dir.
velilerin hakkını aramasına karşıyız. her durumda veliyi suçlarız.
derse 7 veya 10 dk geç girer bizi beklerken konuşan öğrencileri azarlarız.
Öğretmenlerin iş yükü fiziksel yorgunlukla değil üstlendikleri misyon ile ölçülmeli, asıl tartışılması gereken bu misyonu ne derece yerine getirebiliyorlar.
Ben bu sene mezun olucam anadolu öğretmen lisesinden neden gittim o okula ek puanı var diye hiç bir şey olamasam öğretmen olmak için tam anlamıyla yanlış bir zıhnıyetle ogretmen olunca mutlu olmuycam biz bir ilçede okuyoruz ve merkeze uzak bi iki kalıteli hoca dısında hep ogretmen olduguna ınanmadiğim ınsanlar ogretmenlık kolay bir meslek değil belki ama o kadar hafife alan löp gibi oturup kitap tan okuyan hocalar da bu mesleği hic haketmiyor bize hocalarımızın artık öğretmenliği seçmemız gerektiğni söylüyor atanamıyorlar artık ogretmenlığe ne saygı var nede yeteri kadar önemi saçmaaaa.
öğretmenden öğretmene değişir o durum. ona bakarsanız mühendislikte öyle, avukatlık ya da nice meslekler. o işin yoğunluk derecesine ve mesleği yapan şahsiyete bağlıdır zannımca.
yalan yanlış bir önerme. lan amına koyim ailesinin terbiye veremediği bebelerin, bilhassa lisedeki piçlerin kaşarların eğitimini üstlenen insanlara ne hakla hiçbir iş yapmıyosun denir. siz sabah akşam sikişin sonra doğurun çocuğu gönderin okula öğretmen uğraşsın dursun sonra bu çocukla. eğitim ailede başlar sen bu çocuğa verdin mi bir gram talim terbiye? lan bu gözler çocuğunu dersten bıraktı diye dersin ortasında sınıfa girip hocayı döven adamlar gördü. senin çocuğun malsa hoca ne yapsın beyin fakiri herif. ayrıca bu öğremenler senelerce okuyup kendini geliştirmiş, alanında uzman olmuş ki o göreve layık görülmüş. zaten aldığı para 2500 lira çok mu lan yarrak beyinli. senin milletinin geleceği öğretmenlere emanet. öğretmenlere gereken önemi göstermezsen bu milletin hali nice olur?
içinden gelmediği ve mesleğini sevmediğini halde zorunluluktan öğretmenlik yapanlar için geçerliliği olabilecek bir durumdur.
çünkü öğretmenlik, gerçekten idealist bir kişilik ve mesleğine aşık olmayı gerektirir. insanları sevmelisiniz en başta. bir şeyleri öğretmekten büyük keyif almalısınız...
öğretmenlerin kalitesizliği de sadece öğretmenlere atfedilecek bir durum değildir; genel bir sistem sorunudur esasında.
kişiler, doğrudan işe atılıp para kazanabileceği bir bölümü okuyup mesleğini icra etme derdindeler. yani 'ben bu mesleğe uygun muyum acaba' diye düşünme durumu yoktur. 'işini yap paranı kazan, sırtını devlete daya' biçiminde bir bakış vardır toplum genelinde. e bir de iş bulma, sosyal statü, sosyal güvenlik meselesi de ülkedeki büyük sorunlar olunca aslında başka bir şeyi çok daha iyi yapacak kişiler öğretmenliği seçerek hem kendilerini heba etmekte, hem de öğrencilere yazık etmektedirler.
hiç bir iş yapmadığı savı çok acımasız ve ağır bir eleştiri. her insandan, her kitaptan, her öğretmenden öğrenilecek şeyler mutlaka vardır; yeter ki öğrenmeye hevesli olalım. türk öğrenci yapısı da bir şeylerin kafasına zorla sokulması yönlü olunca karşılıklı memnuniyetsizlikler oluşuyor.
Kişiye göre değişen gerçektir. Kimi öğretmenler var onlara tüm tatilleri helal olsundur. Ancak kimi öğretmenler var bu özel mesleğin sıfatını bile hak etmemektedirler. Ama burda ayrımı bu kadar açan öğretmenlerin seçilme sistemi. Daha iyi bir sistemle öğretmen atamalarında seçici davranılsa bu ayrım bu kadar açılmaz.