danıştay rezaleti

entry40 galeri
    24.
  1. (bkz: eğitimde fırsat eşitliği)

    Meslek liseliye verilen fırsat liseyi bitirir bitirmez hayata atılabilme. Bunun için de devlet, düz liseliye 1 lira harcarken meslek liseliye lise eğitimi boyunca 10 lira harcar.

    Düz liseli mezun olunca üniversite okuyup bir yere kapağı atamazsa, olsa olsa işportacı olur.
    Meslek liseli tekniker.

    Şimdi bu meslek liseli böyle bir fırsatı varken tutup düz liselinin yerleştiği yere yerleşirse açıkta kalan düz liseli ne yapacak?

    "Ösese bir yarış değil mi yavv biri girer diğeri açıkta kalır"

    E o zaman asıl sorun sistemin tamamıyken. Özellikle de yök, danıştayın kararı durdurma gibi bir olasılığı varken astığım astık, kestiğim kestik bir tavır içerisinde bu kararı uygulamaya sokup Öğrenciler mağdur oluyorsa burada suç kimde? Danıştayda mı ? yökte mi? Danıştay hukuk kuralları çerçevesinde bir karar vermiştir. Belki yökün karrı da hukuk dışı olmayabilir ama sonuçta Danıştayın böyle bir karar alma olasılığı varsa Sen yök olarak gerçekten öğrencileri düşünerek böyle bir uygulamayı yapmaya karar verdiysen Danıştayın sonucunu beklersin Ona göre 1 yıl sonra sokarsın uygulamaya kararını. böylelikle yüzbinlerce öğrenci "düz liseliler de dahil olmak üzere" iki arada bir derede kalmaz.

    Benim Öseseye girdiğimden bir önceki yıl Fen ile matematik sorularının katsayıları aynıydı, Sonra Fen katsayısını düşürdüler Matematiği yükselttiler. 43 fen yaptım 38 matematik yaptım. Her daim feni iyi yapan bir öğrenci olarak bu katsayı oynaması yüzünden istediğim yere gidemedim. Bu işler böyle Allah'a emanet işler işte.

    Ha bir de Meslek lisesindeki Teknik eğitimle, mühendislik eğitimi arasında pek bir paralellik yoktur. Senin tornayı kullanmayı bilmen Mühendislik açısından pek bir şey ifade etmez, Keza birkaç yazılımı bilip o yazılımı çalıştırmayı bilmen de ifade etmez, sana mühendislik altyapısı vermez. Kaba bir örnek de olsa uyar. Araba kullanamyı bilen biriyle o arabayı tasarlayan biri, O arabanın motor parçalarını birleştiren biriyle O motorun hangi koşullar altında ne kadar yıpranacağını hesaplayan, ne kadar sıkıştırmayla ne kadar beygir gücü alacağını ayarlayan ona göre düzelemeleri yapan biri arasında pek bir ortak nokta yoktur.

    keza yazılım konusunda, bilgisayar mühendisinin işi temel anlamda kodları bilmek falan değildir. Kodu herkes öğrenir. Önemli olan o kodları verimli bir şekilde kullanabilecek karmaşık algoritmaları yazabilmektir.

    Ha tabi ülkemizde Mühendis yetiştirsek de mühendislik yapılan iş ortamı pek olmadığından Mühendisi teknikerin bir üstü diye tanımlayanlar olması doğal.
    0 ...