posilac zehiri içeren yerli ve milli süt

entry5 galeri
    1.
  1. süt, hiç şüphesiz ki insan için son derece önemli bir besin kaynağı, bir ihtiyaç.
    çünkü süt yüzde 3.5 oranında protein içerir, protein ise insanın sağlıklı beslenebilmesi için alması gereken en temel, en önemli besin türüdür.

    her insan her gün düzenli olarak süt içmeli.
    ama süt içmeli.
    peki siz bu sabah sütünüzü, pardon, hormonunuzu içtiniz mi? yeterli zehiri aldınız mı?
    evet, malesef süt değil, hormon içiyoruz artık...

    tüm dünyada olduğu gibi bizde de süt talebi her gün artıyor, dolayısıyla bizim üreticilerin de arzı arttırması gerekiyor. arzı arttırmak da ancak hormonlar vasıtasıyla oluyor.
    hayvandaki süt miktarını en fazla arttıran hormon ise işte bu posilac hormonu...

    -------------------------
    ara not: hormon kullanılan hayvanlardan elde edilen sütün besin değerinin, normal hayvanların verdiği sütün besin değerinden çok daha az olduğuna daha önce şurada değinmiştik;
    (bkz: holstein inek sütü vs yerli inek sütü/#39129303)
    yani hormon kullanımı, sütün miktarını arttırıyor, ama sütün besin değerini azaltıyor, faydasız sıvı bir içecek haline getiriyor.
    -------------------------

    posilac nedir?
    posilac, monsanto tarafından 1994 yılında üretilen ve abd gıda ve ilaç dairesi(fda) tarafından satışına onay verilen, ineklerdeki süt verimini yüzde 30 arttıran "rbgh" olarak tanımlanan bir hormondur...

    bu hormonun hayvanlara enjekte edilmesi ile posilac ineklerde igf-1 adı verilen bir başka hormonun artışını tetikliyor, artan igf-1 hormonu da hayvanda kansere yol açıyor.
    haliyle bu hayvanın eti ve sütünü tüketen erkeklerde prostat kanseri, kadınlarda da meme kanserine sebep oluyor.

    her ne kadar abd buna izin verse de, bazı bilim adamları bu gerçeği çeşitli çalışmalar vasıtasıyla kamuoyuna duyurmaya çalıştı.
    posilac'ın etkileri hakkında kamuoyunu bilgilendiren bilim adamlarından dr. richard lehmann ve yardımcısı dr richard burroughs bu sebeple çalıştıkları abd gıda ve ilaç dairesi fda'den kovuldular. konunun üzeri örtüldü, posilac hormonu tüm dünyaya hızla yayıldı.

    işte bu posilac hormonu rbgh'nin satışını onaylayan ve dr lehmann'ın çalışmalarını hasır altı eden fda'nın baş danışmanı michael taylor'da bu hizmetinin karşılığını aldı ve 1998 yılında monsanto'ya "başkan yardımcısı" oldu...
    (bkz: monsanto/#39117773)

    lakin bu ürün monsanto'nun türlü çalışmalarına, rüşvetlerine rağmen yine de 1999 yılında ab ülkelerinde yasaklandı. ab ülkeleri dışında kanada, avustralya, japonya gibi ülkelerde de yasaklandı.

    2008 yılına gelindiğinde ise artık küresel anlamda kötü şöhret sahibi olan monsanto, posilac'ı bir başka abd şirketi olan eli lilly company'e sattı.
    eli lilly company kim?
    anti depresan ilacı prozac'ın sahibi...

    peki bu posilac hormonu bizde ne durumda, gelişmiş ülkelerin yasakladığı bu hormon bizim ülkemizde de yasaktır herhalde?
    malesef bizde serbest.
    çünkü türkiye'de malesef hayvan sayısı çok az,
    (bkz: türkiye de küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısı/#39124385)

    dolayısıyla birim hayvan başına maksimum verim almamız gerekiyor, bu yüzden de süt veren hayvanlara hiç çekinmeden posilac hormonu dayanılıyor.
    hayvandan alınan güya süt, güya fazla verim alıyoruz.
    ama içtiğimiz süt değil zehir...

    insanlarımıza süt değil zehir içiriyoruz, çünkü türkiye monsanto gibi, cargill gibi küresel gıda teröristlerinin arka bahçesi.
    ve akp monsanto, cargill ve diğer küresel çeteler ne isterse onu yapıyor 2004'ten beri.

    siz eski tarım bakanı mehdi eker'in neden şovalye nişanı ile ödüllendirildiğini sanıyorsunuz?

    peki ne yapmalı? süt içmeyelim mi?

    tabi ki süt içeceğiz, süt bizim temel ihtiyacımız.
    ama marketlerde satılan pastorize uht'li sütleri içmeyeceğiz.
    her mahallede bir şarküteri vardır, mandıra ürünleri satan bir yer vardır. işte buralara her gün günlük taze inek sütü geliyor.
    alın onlardan tüketin. bir o sütü için, bir de kutu sütü için, aradaki farkı göreceksiniz.
    24 ...
bu entry yorumlara kapalı.
© 2025 uludağ sözlük