bugün

asker selamının tarihi

Şimdi efenim bu selam olayı nedir ne değildir, neden o şekilde selam verilir size bunları açıklıcam. Kitaplarda pek bulunmaz. Yanaşın.

Şimdi roma'dan önce düzenli bi askeri selam yoktu. Romalılar'dan general eithuis avuç içi selamı buldu. Eller vücuda paralel kadırılır, eller surat hizasında, avuç dışa dönük açık bi şekilde durulur. ( hazırlıksızım foto aramadım) selamı alan da verende aynı duruşu yapar. Bu selam şekli ortaçağa kadar değişim geçirerek devam etti.

Ortaçağda kaynağı ve zamanı net olmasa bile bi değişikliğe gidildi. Demir kıyafetlerle, demir maskelerle gezen şövalyeler düello esnasında karşıdakine kendini tanıtmak için o demir maskeyi alttan tutup alna kadar götürmek suretiyle yüz bölgesini açarlardı. Bu şekilde kendini tamıtma hareketi yavaşça evrilerek selamlaşma hareketine dönüştü. Günümüzde de bu selam verilmektedir.

Bu şövalye selamını değiştirip roma'ya geri dönüş yapmak isteyen hitler, roma'daki paralel hareketi, selamı alan komutan için kullanılması gerektiğine karar vermiştir. Çünkü. Komutan asil bi romalı gibi olmalıydı. Selamı veren ise herkesin bildiği gibi eller öne, avuç aşşa bakacak şekilde tutarlardı.
güncel Önemli Başlıklar