gelişmiş ülkelerde haftada 1 gün ayrılarak verilen büyük önemdir..
bizde de aynı şekilde olmalıdır..amerika ve avrupa'da bu derslerin özel amfileri vardır..
mesela müzik dersi ''Müzik amfisinde'' işlenmektedir..içeride birçok müzik çalgısı bulunmakta ve ders değişik tekniklerle işlenmektedir..her çalgı hakkındaki temel ve pratik bilgi öğrencilere öğretilmekte,sonra her öğrenci yeteneği olan çalgı türünde uzmanlaştırılmaktadır..
resim ve güzel sanatlar dersinde de durum böyledir..öğrencilere resim yapma,karakalem,yağlıboya,heykeltraşlık hakkında eşit düzeyde temel ve pratik bilgi öğretilmekte ve buradan da yeteneklerinin olduğu alana kanalize edilmektedirler..
bizde ise resim ve müzik dersi hocaları vardır..haftanın 2 saati gelirler ve kara tahtanın önünde imkansızlıklar içinde bir günde 7-8 defa aynı şeyleri anlatırlar ses tellerini paralamak pahasına..öğrencilere kitaptan bir takım ezber bilgiler ezberlettirilir ve fülüt ile birkaç standart parça çalmaları sağlanarak,dersten geçmeleri sağlanır..
genelde bu dersler bir averaj dersi olarak görülür..çoğu öğrenciye 4 yada 5 verilir..geçirilir..
burada öğretmenlerin hiçbir kabahati yoktur..sistem,onları bu yanlışa itmektedir..
aynı durum beden eğitimi tersi için de geçerlidir..
yani müzik,resim,güzel sanatlar ve beden eğitimi dersi yetnekli öğrencilerin saptanması için fonskiyon görmeli ve yetenekli olduğu saptanan öğrenciler müzik okuluna,güzel sanatlar akademesine,spor okullarına yada spor kulüplerine yönlendirilmelidir..
öğrencilere bilgi ezberlettirilmemelidir..bilgi öğretilmelidir..
bu dersler en az matematik kadar önemlidir ayrıca..ona göre değerlendirme yapılmalıdır..
o yüzden sanat ve sporda dünyada geri kalmış bir konumdayız hala..