nihilist görüşünü 21 yaşındayken, schopenhauer' in istenç ve tasarım olarak dünya adlı eseri ile kesinleştiren ünlü alman filozof. eylemlerde sürekliliği savunması ve italya' ya yaptığı seyahatin sonrasında, uzun ve özgür bir zaman dilimi geçirmesi, sartre' nin yıllar sonra betimleyeceği varlık ve hiçlik arasında kaybolmasına ve iyice içine kapanmasına yol açmıştır.
italya' nın tatil beldesi sorrento kentinde her gün yüzmesi, tereyağı yerine zeytinyağı ile pişirilen yemekler yemesi ve gün batımlarını kaçırmadan izlemesi, varoluşçuluğa yönelmesine sebep oldu, özgürlük içini dolduruyordu. fakat bu özgür yapı içerisinde toplumun yozlaşmasını eleştirmekten geri kalmadı. felsefesinin temelini kurduğu schopenhauer terminolojisi yıkıldı ve kant' ın usu eleştiren terminolojisinden yola çıkan, özgür ve tek başına bir irade olarak üst insan kuramı ortaya çıktı.
eserlerinin önsözlerinde görülebileceği üzere, dağlar onun için önemli bir yer tutuyordu. 35 yaşında, basel üniversitesindeki görevinden ayrılınca, alpler' de yazlarını geçirmeye başladı. yükseklik ve üst gibi nietzsche felsefesine ait kavramlar, bu tatillerin ardından kitaplarında yer buldu. ünlü filozof kendini asla alman toplumuna ait hissetmedi ve kendisi için, elinde bavulu, sürekli gezen bir entelektüel yorumunda bulundu.
dayanılmaz başağrıları ve sık sık kendisini yoklayan buhranlara rağmen, nietzsche, en önemli eserlerini sık sık ziyaret ettiği italya' da verdi. torino' da, bir gezinti sırasında yere düşüp bayılıncaya kadar italya' dan pek ayrılmadı.
hayatının son on yılında kendisine ablası elizabeth bakmıştır ve nietzsche, ablasına güç istenci adlı, tamamlayamadığı yapıtını yazdırmaya çalışmıştır. **