okullarda, duraklarda artık bolca görmeye başladığımız ve ne iş yaptıklarını kendilerinin de bilmediği insan topluluğu.
asker giysisi benzeri giydirildikleri için malkoçoğlu gibi dolaşan lakin höt deme ihtimalinizden çok korkan arkadaşlardır kendileri.
sadece kendinden gördüğü kadınların uğradığı tacize değil bütün kadınların uğradığı tacize karşı mücadele veren kadınların içinde bulunduğu özeleştirel çizgiyi benimsemim bir partidir.
üniversite öğrencisi iken "bilim, ideoloji ve gençlik" adlı kitabı yazmıştır. kitaptaki gençlik tahlili genci nesne olarak görmeyen tam tersine değişimin asıl öznesi konumunu açıklayan yol açıcı bir tahlildir.
insana bu kadar dayaktan sonra keşke gözaltına alınsaydım dedirten olaydır.
kimi zaman güldürür kimi zaman düşündürür. en fenası polisin kafasının yarıldığı andır, çünkü o zaman polis de düşünmeye başlar. işte o an dayakla yırtılamayacak andır, kaç!
domuzdan kıl koparan insan cinsidir. filistinde bu cinse taş generaller adı verilmekte ve böylece militarizm çocuklar eliyle şaka olmaktadır. darısı büyüklerin başına.
yüzüklerin efendisi'nin taklidi olarak yazılan shannara'nın kılıcı edebi olarak daha başarılı olsa da orjinalliği tolkien'i bir numara yapıyor. ayrıca fantazinin bir edebiyat türü olarak kabul görmesinde büyük katkısı vardır.
sadece afrika ülkelerinde değil bir çok müslüman ülkede uygulanmaktadır. genital bölgenin dış yüzeyinin büyük bölümü kesilerek alınmakta, bu durum cinsel ilişkide çok fazla acıya neden olmakta ve doğumları daha da zorlaştırmaktadır.
oğuz atay'ın tutunamayanlar'ında sık sık bahsettiği, devrimci hareketlerin eleştirilerinde sık sık atıf yaptığı kitaptan fırlayıp yaşamlarımıza girmiş harikulade şahıs.
insanın yaşarken efsane olması ruh sağlığı açısından zararlıdır ve performansın düşmesine neden olmaktadır. fakat bu realite messi de karşılık bulmamaktadır.
afrodit rahibesi olan sappho kadınların da aşk ve cinsellik üzerine yazabileceğini gösteren ilk şairlerdendir. yok edilen kadın tarihinden nasibini almış, bir çok yapıtı ortadan kaldırılmıştır.
8 ekim 1980'de necdet adalı 12 eylül darbesinin ardından darbeciler tarafından idam edildi. sosyalist olan adalı'nın suçlandığı olayla ilgili olarak mahkeme heyetindeki askeri hakim dahi hiç bir kanıt olmadığını belirtmiştir.
1910 yılında gerçekleşen 2. enternasyonal sosyalist kadınlar konferansı'nda clara zetkin'in önerisi ile emekçi kadınlar günü olarak kabul edilen, kadın hakları ve özgürleşmesi için verilen mücadelenin bugün geldiği evrede dünya kadınlar günü olarak genel kabul gören gün.