ağırlıklı olarak işletim sistemleri hakkında yazıların bulunduğu güzel bir site. Özgür yazlım daha ağırlıklı bu sitede bir de zannadersem mobil işletim sistemleri hakkında bu kadar çok haberin ve makalenin olduğu bir site yok. http://www.osnews.com/
tasnif edilmiş, derlenmiş, toplanmış anlamına gelen kelime. Bir de konulara göre derlenmiş hadis kitaplarına verilen isim. ibn Ebi şeybe'nin eseri bu tür içinde en zengini ve meşhur olanıdır.
1960 ların sonunda ibm tarafından geliştirilmiş, 3.nesil işletim sistemi. ilk defa donanımda küçük entegereler kullanıldı. ve ilk defa multiprogramming adı verilen yazılım modeli (işlemciyi verimli kullanabilmek için) uygulandı. yine önemli bir özelliği bellek olayının ortaya çıkmasıdır. daha önceden i/o'dan alınan veri direkt cpu'ya alınıyordu.
bir çok bakımdan önemli bir makine ve işletim sistemidir.
1993 yılından itibaren geliştirilmeye başlanan ve 50 platformla en fazla desteklenen işletim sistemi. BSD (Berkeley Software Distribution) intel 386 işelmciler için geliştitirdiği 4.4bsd sürümünün modifiye edilmiş hali netbsd 0.8 adıyla 1993 yılında çıktı. bir çok platformu desteklemesi, sağlam yapısı ve güvenlik nedeniyle tercih edilen bir sistemdir. şimdilerde 4.0 versiyonuna kadar gelmiştir. live cd'side 2007 yılında çıkmıştır.
sezonun son yarışı ve ilginç bir yarışı olacak. bu sezon sıradışı bir çok olay oldu ve bu yarıştada olamsı kuvvetle muhtemel. fernando alonso ve kimi raikkonen'nin felipe massa'yı destekleyecekleri yönündeki açıklamaları lewis hamilton'u son yarışta psikolojik olarak etkileyecek. ancak ferrari'nin bir türlü istikrar yakalayamaması, massa'nın aldığı istkrarsız sonuçlar onlarda soru işareti oluşturuyor.
lewis hamilton'a yarışı 5. bitirmesi dünya şampiyonluğu için yetiyor. bu çok büyük avantaj. felipe massa'nın şampiyon olması için 1. olması ve hamilton'nun en fazla 6. olması gerekiyor.
JavaQuickStarter'ın kısaltması. java uygulamalarının açılış hızını kısaltmak için arkaplanda çalışan bir .exe dosya. yolu C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe ve servis adı JavaQuickStarterService şeklindedir.
1995 yılında netscape te çalışırken javascript dilini tasarlayan bilgisayar programcısı. netscape'n aol tarafından desteklenmeyeceği duyurulunca(2003), Mozilla Foundation'a geçmiştir. Mozilla'nın bugünlere gelmesinde önemli emeği olan programcılardandır.
Categorical Abstract Machine Language kısaltması. inria(the french national institute for research in computer science and control) tarafından geliştirilmiş en bilinen fonksiyonel proogramlama dilidir. 1981 geliştirilen ml dilini baz alır. sınıf ve nesne yapılarının 1990 yılında eklenmesiyle ocaml(objective caml) ismini aldı.
öğrenmesi kolay, hızlı bir dildir. haskell ile birlikte en çok kullanılan functional dildir. .net için geliltirilen f#(sharp) bu dili temel alır.
yarış hamilton,massa ve kimi raikkonen arasında geçmesi bekleniyor. en hızlı ve en kırıncı pistlerden bir spa. bu nedenle zayıf ekiplerin sürpriz yapması neredeyse imkansız.
son 3 yarışın galibi kimi burda iyi bir sonuç alamazsa şampiyonlık şansı azalacak.
hamilton lastik problemi yaşamazsa yarışın mutlak favorisi. onu formda massa zorlayabilir.
Mozilla Labs tarafından geliştirilen, web browser'da bir komut satırı ile kolay ve hızlı şekilde web'e erişmeyi sağlayan dil. bu sayade web'de yapılan işlemler komutlarla hızlı ve kolay bir şekilde yapılıyor. debian sistemlerden esinlenilmiş.
ingiliz programcı. pdp makineler için bir çok küçük oyun programladı. onun programlama dünyasında adının duyulmasını mud(multi-user dungeon) sağladı. ayrıca büyük online multiplayer oyunların mucididir.
kendisi en önemli programcılardandır.
ibm'in "özgür olun,akıllıca çalışın(Be Free. Work Smart.)" sloganıyla piyasaya sürdüğü ofis paketi. ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılım. open office dosya formatlarını destekliyor.
ilk izlenimlerim olumlu. hesap tablosu(Spreadsheet) yazılımının formulleri ilgilizce. sunum programının da daha fazla görsel içeren kütüphanesi olsaydı iyi olurdu. bunun dışında gayet güzel bir paket olmuş.
download linki: https://www14.software.ib...o?source=swerplotus-lptb3
lewis hamilton burda da en büyük favori. çünkü pist mclaren'e çok uygun bir pist. sıralamada çok gerilere düşmezse ingiltere ve almanya da olduğu gibi yarışı rahat kazanabilir.
delphi 2009 ve C++ Builder 2009'un kod adı. 2008'in sonlarına doğru çıkması planlanıyor.
en büyük değişiklik ise full unicode desteği. mesala string tip yerini UnicodeString tipine bırakıyor.
1839 yılında kauçuk reçinesini kükürtle sertleştirmeyi başarmış ve bunun patentini almış mucit. bu icat lastik ve silgi gibi önemli ürünlerin ortaya çıkmasına yol açmıştır.
semantic bir arama motoru. microsoft 100 milyon dolara bu search engine satın almış.
powerset 2005 yılnda kurulmuş. diğer arama motorları gibi indexleme yapmıyor. kullanıcı davranışlarına göre sonuçlar üretmeyi amaçlıyor.
microsoft'un bu operasyonu gelecek vadede şirkete bir deneyim kazandıracak. ancak şuan ki google hakmiyetine bir tehdit aoluşturmayacağı kanaatindeyim.
malware(virus,trojan gibi zararlı yazılımlar) gibi ciddi zararlara yol açmayan ancak kullanıcıları rahatsız eden sonuçlar doğuran programların genel adı. örnek olarak adware, spyware ve dialers sayılabilir.
efes pilsen ile sözleşme imzalamış real madrid'li guard. 1975 doğumlu. miami heat tarafından deraf edildi. 193 boyunda şutör bir guard. 2006 yılında yine efeste oynamıştı. 2006-2008 arası real madrid'de oynadı.
2005-2006'te Euroleague'de sayı kralı(Scavolini Pesaro) 2006-07 sezonunda uleb cup'ta(real madrid) en değerli oyuncu olmuştu.
java programlama dilinin babası olarak bilinen kanadalı bilgisayar bilimci. 1991 yılında java programlama dilinin geliştirilmesi amacıyla sun microsystem'de çalışmaya başladı.(dil 1995 yılında tamamlandı)
sıkı bir unix programcısıdır ayrıca. opensolaris projesinede katkısı büyüktür. gosmacs adında emacs editörünün bir versiyonunu geliştirmiştir.
1940-2007 arası yaşamış fransız bilgisayar bilimci. nasa için geliştirilen bir proje olan ada adlı genel amaçlı programlama dilini geliştirmiştir(ilk olarak bu dile green adı verilmiş. 1982 yılında ada olarak değiştirilmiştir). fransa'da ve amerika'da çok saygı duyulan bilim adamıdır.
tarık buğra'nın deneme tütünde yazdığı eser. çeşitli dergi ve gazetelerde yazdığı yazılar bulunuyor. yazıların çoğu edebiyat ve sanatla ilgili.
yazarı romanlarından tanıyanlar için farklı bir tat alacakları güzel bir eser.
apple şirketi tarafından safari web browser için geliştirdiği web içeriği görütüleme teknolojisi(rendering engine ve layout engine olarak anılıyor bu uygulamalar.) bu teknolojinin aslı Konqueror web browser için kde projesinde geliştirilen khtml'ye dayanıyor. apple 2005 yılında webkit framework'unü open source yapınca diğer büyük yazılım şirketleride bu projeye destek vermeye başladılar. bunların arasında nokia s60 cep telefonu modeli için, googleandroid adlı mobile cihazlar için çıkardığı framework'te ve adobe'da yine mobile cihazlar için piyasa sürdüğü adobe air ürünüyle.
2007 yılın kde projesinde khtml ile uğraşan ekip webkit projesine geçmiştir.
ingiltere'de yaşayan yazlım mühendisi. gnome tabanlı applicationlar ve web tabanlı araçlar geliştiriyor. bütün yazlımların free lisanslı olması takdire şayan.
bugün blogunda duyurduğu webkit gerçekten çok ilginç. acid 3 testinden de geçmiş. sayfadaki yorumlarda dikkat çekiyor. http://www.atoker.com/blo...-for-in-game-web-content/ bakmakta fayda var.