akdeniz üniversitesi felsefe bölümünde öğretim üyesidir. kendisini ilk olarak ''spinoza'nın sevinci nereden geliyor'' adlı kitabı ile tanıdım ve hemen sonra bir diğer spinoza kitabı olan ''spinoza: bir hakikat ifadesi'' adlı kitabını edindim. ilk kitabını okumuş biri olarak felsefeyi çok yalın (basit değil yalın) bir şekilde anlaşılır kılarak ve günümüz yaşantısı ile bağlantı kurarak ifade etmesi çok güzel. spinoz felsefesine merak salanlara ilk olarak okunması kesinlikle tavsiye edilir.
ayrıntı yayılarında çıkan 'melaye ciziri divanı' kitabını incelerken çevirmenin adı olarak geçiyordu, daha sonra tesadüf eseri 'başka gökyüzü' adlı kısa romanını okudum, soft güzel bir roman. ezidi inancı, kürtler, türkler, öğretmenlik ve çeşitli felsefi ,edebi,dini göndermeler. okumanızı tavsiye ederim.
yazara-şaire gelince;
23 Aralık 1965’te Kurtalan’da doğdu. 1987’de Ankara Üniversitesi DTCF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi.
Yayımlanmış eserleri: Sözlerin Yalazında (Şiir), Bedirhan-Bir Cudi Söylencesi (Roman), Alışkın Hüzünler (Şiir), Melekler de Ölür (Roman), Dağlı (Roman), Yol (Roman), Tehma Xweliyê/Külün ilk Tadı (Kürtçe roman), Jan (Kürtçe roman, Melekler de Ölür’den uyarlama), Sadakat (Roman), Xewneke Payizê/Sonbahar Rüyası (Kürtçe roman).
kendisini kısaca şöyle tanımlıyor;
1991 Konya doğumluyum. Süleyman Demirel Üniversitesi Felsefe bölümünde 2013'te mezun oldum ve Konya Üniversitesi'nde Yüksek Lisans eğitimi aldım. Bu sırada felsefe alanında birçok makalenin yanısıra yedi adet kitabım yayınlanarak okuyucu ile buluştu...
benim kendisini ilk olarak tanımam ise ''gazete duvar'' daki yazıları sayesinde oldu. çok tesadüfi olarak bu seneki tüyap kitap fuarında kitapları ile karşılaştım, 'edebi şeyler' yayınevinden çıkan ''katil nietzsche asker kant'' ve ''dehşetli peygamber'' adlı iki tane kitabından haberdar oldum ve kendisi ile orada ayaküstü tanıştım. özellikle 'katil nietzsche asker kant' kitabını çok severek okudum, özellikle deneysel edebiyat sevenlere tavsiye ederim.
(1955) çevirmen, editör, yazar. Jorge Luis Borges, William Blake ve Emily Dickinson'dan şiir, Anna Kavan'dan roman, Guillermo Cabrera Infante'den deneme, Anne Fine ve William Steig'dan çocuk kitabı çevirileri kitaplaştı; Neruda'dan bir şiir çevirisi e-kitaplaştı. Türk Edebiyatında Beyoğlu ve Yüz Yıldan Denemeler adlı iki seçki hazırladı. ilhan Berk üzerine bir kitap yazdı: A'dan Z'ye ilhan Berk. Dergi ve derlemelerde şiir, öykü ve düzyazı çevirileri ile deneme/değinme yazıları yayımlandı.
benim selahattin özpalabıyıklar'ın ismini duymamı ise gökdemir ihsan'ın bir röportajı sayesinde oldu. kendisini o andan itibaren biraz daha takibe aldım. yeni zamanda birçok eski yazısının derlemesi olan ''göndermeler'' kitabı çıktı everest yayınlarından. gerçekten güzel, detaylı bilgiler, edebiyat üzerine dipnotlar bulacağımız güzel bir kitap. hani kitapları okurken kaynak ve dipnota çok önem veren kişiler vardır ya, işte edebiyat dipnotunu sevenlere kesinlikle tavsiye ederim... kendisini bir editör olarak ''kuşkucu thomas'' olarak isimlendiriyor.
tavsiye ederim...
buraya da bir kaç video bırakayım merak edenlere:)
son zamanlarda kürtçe sesin en güzel örneklerinden biri, eski kürtçe parçaları bir yerlerden bulup gün yüzüne güzel bir grup ile bize ulaştıran güzel insan. canlı dinleme şansına da sahip oldum, şişli nazım hikmet kültür merkezinde dinlemiştim. yolu açık olsun...
bazen öyle kitaplar, öyle yazarlar oluyor ki onları beraber, yani peş peşe okumak gerçekten daha kalıcı, daha estetik ve o kitap konusunda daha derin düşünmenize sebep oluyor. hele onları kimsenin önermesine gerek kalmadan kendiniz tesadüfi olarak fark ediyorsanız çok daha anlamlı oluyor.
bazılarını aşağıya alıyorum, sıralamaya dikkat ederseniz sanırım daha iyi olur;
Şarkıyı seslendiren güzel adı Şengül Cinkılıç, Baterist Maria Petrova, evrensel bir birliktelik ile oluşmuş bir güzel grup. bildiğim üç şarkıları var, onları da buraya alıyorum, keyifli dinlemeler.