90mm'den fazla odak uzaklığına sahip objektiflere verilen genel ad. alan derinliği az, görüş açısı sınırlıdır, sarsıntıya duyarlılığından dolayı yüksek enstantane kullanımını gerektirir, nesneler arasındaki mesafeyi azaltarak gösterdiği için perspektifi sıkışık görünen görüntüler yaratır, fakat temelde perspektifi etkilemez.
bir iletkenin iki ucu arsındaki potansiyel farkı o iletkenden geçen akım şiddetine sabittir. bu sabit oran direnci verir.
daha basit bir şekilde formüle edilecek olursa ohm kanunu şu şekildedir: j = k*e
j : birim zamandaki akım şiddeti
k : iletkenlik
e : elektrik alan
herhangi bir mesele konuşulurken, o meseleyi en iyi anlatacak bir beyit, bir mısra ya da bir fıkrayla konuşmaya edebi ya da entelektüel bir hava verebilme sanatıdır.
taşı gediğine koymak, lafı yerinde söylemektir.
kullanıcıya güzel overclock imkanları sunmasıyla bilinir. örnek vermek gerekirse fabrika çıkışı fsb hızı 100mhz olan bir celeron 1300 işlemcinin fsb hızı 133mhz'e çıkartıldığında işlemci aşağı yukarı 1700 mhz civarlarında çalışır.
tabii bunun için sağlam bir soğutmaya ihtiyaç vardır.
hakkında yapay denilebilmesi için önce insan aklının nasıl çalıştığı bilinmelidir. yapay zekanın insan aklına göre bir dezavantajı hep belli bir görevle sınırlı olarak kullanılmasıdır(bilgisayar oyunu stratejileri vs.)
fakat eğer bir makineye insan aklının bütün vasıfları verilirse bu makinenin olaylara aşağı yukarı bir insan gibi tepki vereceği beklenir, fakat burada da duygu faktörü işin içine girer, makineler tamamen mantık yoluyla işlem yaparken insan düşüncelerini duygu faktörü ekler, mesela bir insan karşısındakinin üzerinde yaptığı etkiye, ses tonuna ve davranışlarına bakarak içgüdüsel bir şekilde onu aldattığını anlayabilirken bir makinenin bunu yapması için karşıdakinin söylediklerinin gerçekdışı olması veya söyleyenin bir yalan makinesine bağlanmsı gerekir ki bu makine de her zaman kesin sonuç vermez.
işin etik yönüne bakılırsa insanların makinelere kendini geliştiren zekalar vermememesi ve makineleri tek yönlü kullanması lazımdır, aksi takdirde bilimkurgu senaryoları gerçek olabilir.