yelkenlerpupa
0 (düz adam)
on birinci nesil yazar 0 takipçi 8.54 ulupuan
entryleri
oylamalar
medya
takip

    freecad

    1.
  1. Freecad 3D makine mühendisliği mekanik tasarımları ve ürün tasarımları için kullanılan oldukça yetenekli (GPL & LGPL lisansı altında) ücretsiz, açık kaynak kodlu, 3D CAD/CAE parametrik modelleme uygulamasıdır. Program öncelikle mekanik tasarımlar için kullanılmaktadır ama aynı zamanda mimarlık ve diğer mühendislik dallarınında kullanığı bir programdır. Program 3D modelleme ve modelleme üzerinde kontrol gibi işlemlere olanak sağlar. FreeCAD CATIA, Creo, Autodesk Inventor, SolidWorks veya Solid Edge benzer araçları özellikleri vardır ve bu nedenle de mekanik bilgisayar destekli tasarım (MCAD), PLM, CAx ve CAE kategorisine girmektedir. Freecad'in okunabilir ve yazılabilir dosyaları (Bitmaps,IFC, IGES, NASTRAN, OBJ, STEP, VRML, DXF, STL)dir. okumayıp yazımadığı dosyaları ise sadece(PNG, EPS)dir. Ücretsiz olan yazılımlar (CAD yazılımları Freecad gibi) , ücretlilerle (solidworks, Rhino , 3DS Max , Modo , Zbrush) boy ölçüşebilir mi ?
    niye olmasın Freecad daha gelişmekte olan bir program, bu nedenle bize çok özellik sunuyor olsada daha çok eksiği var bunu da ücretsiz olması avantajı ve kullanıcılar tarafından geliştirildiği için gelişimi yavaş da olsa devam etmektedir.( emekli olduğumda babamın hayrına design table'la ilgili bi kütüphane yapacağım) şunu da söylememde fayda olduğuna inanıyorum diğer ücretli lisans programlarına göre avantajı ise teknolojisini kendisi geliştirebilme gücüdür. Burda demek istediğim şey Eğer bir kere know how (bilgi) satın alıp, birilerinin lisansıyla üretim yaparsanız, ilelebet kendinizi geliştirme sürecini başlatamazsınız. Lisans verenler diyelim ki 10 yıllığına lisans veriyorlar, verdikleri lisansın en ufak bir çizgisine bile dokunamazsınız. Yaptıkları sözleşmelerle sizi bağlarlar. Onların bilgilerinin dışına taşamazsınız. Hiçbir yeni geliştirme yapamaz ARGE departmanı kuramazsınız. Lisans ve know how verenler sizi kendilerine bağlar ve kendi araştırma geliştirme faaliyetlerini (Ar-Ge) sizin sayenizde sürekli finanse ederler. Onlar her geçen gün çok daha yeni teknolojiler geliştirirken, siz teknolojinin gerisinde geri planda kalırsınız. Onlar zenginleşir, sizler ise o zenginliğin sermayesi olmaktan kurtulamazsınız. Kendi kendimize yeteceğimiz ve kendi know how – lisanslarımızı satar pozisyonuna getireceğimiz günü hazırlamak için; hem ARGE gücümüzü geliştirmeli, hem de ülke olarak çok çalışmalıyız. Önce bütünü, sonra da ayrıntıları keşfederek, geleceğin yaşayan ülkesi, bizim ülkemiz, yaşayan firması da bizim firmamız olmalı.
    Net olan bir şey var ki; “Sadece teknolojisini kendi geliştiren ülkeler bağımsızdır”. Demek istediğim kısaca binlerde tl veya dolar yada euro ödeyip lisanslı program sahibi olacağınıza işletmeler bir tane yazılımcı alıp freecad gibi açık kaynaklı yazılımları geliştirseler ve bunu milli bir şuur gibi yerli malı gibi paylaşsalar hem işletmemiz için kazandığımız kendi yazılımımıza sahip olacağız kimsenin bağlayıcılığı olan lisanslı(binlerce dolarlık) yazılımlarına muhtaç olmayacağız hemde binlerce kişiyi daha istihdam sağlamış olacağız ülkece daha ileri bir teknolojiye sahip olmanın altyapısını oluşturacağız. Özetleyecek olursak işletmeler 3D tasarım programlarına (bakkal bozuntusu distribütörlere katlanarak) binlerce tl vereceğine Mevcut , 3D open source (freecad gibi) programları kullanıp, geliştirerek modifiye edebilir tasarım konusunda işimizi rahatlıkla göreceklerdir. yani freecad kullanın kullandırın özendirin boşu boşuna lisanslı yazılımlara binlerce tl ödemeyin lan.
    0 ...
  2. fıat argo

    1.
  3. Tofaş Bursa da 2019 üretilmesi tier1 lar ve yan sanayiciler tarafından dört gözle beklenen araç muadili clio dur clio kadar çok satar mı kanaatim satmaz peki clio kadar kaliteli olur mu oda kanaatimce olmaz tek avantajı. Birkaç bin tl daha ucuz olur o kadar ismi de hiç olmamış argo ne nedir ne anlama gelir bir otomobil ismi için uygun mu. Ama tofaş malı ne beklenebilirdi ki
    1 ...
  4. © 2025 uludağ sözlük