Kendimce ''bir insanın temel ihtiyaçları ne ise ülkeninde onlardır'' diye düşünürüm. Ülkenin kendi kendine yetebilmesi için; dışarıdan birşey almadan halkını doyurabilmesi ve ihtiyaçlarını karşılayabilmesi lazım. Aslında devlet ön ayak olur, teşvik eder, vatandaş çalışır. Otomobil üretmeyi o bu üretmeyi bir geçin, bizim rusyadan tarım ürünü almamız bile saçma. Kendi giyim kuşam için firma eksikligimiz var. Bunları tamamladıktan sonra birşeyler yoluna girmeye başlar. Tabi fikrimce..
Bu durum sadece universiteye bağli degildir. ilk egitim ailede başlar. Çocuklarimizi doğru yönde yetiştirebilelim ki; buradaki bazı s.k beyinliler gibi dolaşmasinlar. Egitimin her aşaması iyi olabilmeli ki ülkenin eğitim seviyesi artsin. Ha bu arada felsefe diyorum..
Boş konuşuyorsun. Biz millet olarak zulümden yana olmamaya çalıştık. Osmanlidan günümüze ayaklanmalari araştir. Kurtuluş savaşindan sonra kürtlerin ayrı bir devlet istemesini araştır. Ya da araştırma böyle boş boş konuş. Hangi milletten gelmiş atalarin. Sömürge kralları ab üyesi ülkelerden mi? Yoksa yine masumlari öldüren yahudilerden mi?
Sorumluluklarını yerine getirmiyorsan sen zorlaştırıyorsun. Eğer getiripte genel olarak istediklerini elde edemiyorsan hayat zor.
Edit: istediklerini diye kastettiğim mantik çerçevesinde olan şeyler.
Hacı çevrendeki çoğu insanın işine yaradığın kadar değerlisin. Anne baba kardes ve birkaç dost dışında etrafına baktığında böyledir. Bazen ailen bile sırt çevirebilir sana. Bak sana en güzelini söyleyeyim; minimumla yaşa maksimumu hedefle fakat oturduğun yerden değil.