hem ekşi'de hem de burada yıllardır yazarım. en az 1 yıldır entry yazmıyordum. bu da son olacak. 2006 yılında üye olmuştum aradan 14 yıl geçmiş. uludağ bok çukuruna dönüşmüş. böyle bir yerde duracağıma hiç yazmam daha iyi. adios.
Zamanında gönül verdiğim partiydi. Bilemiyorum biz mi büyüdük fikirlerimiz değişti ya da ÖDP mi değişti. Son yıllarda çok fazla hata yapan, günden güne eriyen bir parti ne yazıkki. Dün gülüp geçtiğimiz TKP 3'e bölündü. Biri öyle ya da böyle meclise 2 vekil soktu, diğeri öyle ya da böyle Tunceli'yi kazandı ve meclis üyeliklerinde türkiye genelinde kendi rekorunu kırarak 150bin'den fazla oy aldı. Peki ödp ne yaptı? Hiçbir şey! Ödp'lilere sorarsanız "YSK hakkımızı gasp etti, şöyleydi böyleydi" diyeceklerdir. 16 milyonluk istanbul'u kazanmış Ekrem imamoğlu'ndan bile binbir dalavereyle başkanlığı alan YSK senin %1 bile etmeyen partine mi acıyacak. TKP nasıl giriyor o zaman kardeşim? Sen ağlayacağına önce bir özeleştirini yap.
Türkiye'de solun yeniden büyüyeceği bir döneme girdik yavaştan. Gezi ile aralanan kapı CHP'yi bile sola çekmeye başladı. Elbet bir sosyalist parti bu dönemden en fazla güçlenerek çıkacaktır ama bunun artık ÖDP olmadığına adım gibi eminim. Mahir Çayan'dan bile yaşlı Oğuzhan Müftüoğlu geri çekilmediği sürece, ÖDP ihtiyarlar partisi olarak kalmaya devam edecek.
Alanında en iyi okullardan birisinde eğitim alacağı için maddi destek isteyen kızdır.
Toplumumuz eskisinden daha kötü. insanlar iyilik düşünemiyor, iyi düşünmüyor. Her şeyin altında bir pislik arıyoruz. 17 yaşında bir çocuğa atfedilen sözlere bak. yazık gerçekten çok yazık.
en iyisi değilde kendime göre en iyi 50'yi yazayım bende.
***1-10***
3 Hürel - sevenler ağlarmış
Alpay - yol bulamadım
aziz azmet - hele hele gel
grizu - kan ve para
cem karaca - namus belası
erkin koray - akrebin gözleri
bulutsuzluk özlemi - kaportacı
kramp - lan n'oldu
mor ve ötesi - bir derdim var
malt - deprem
***11-20***
asfalt dünya - zaman
almora - cehennem geceleri
haluk levent - kağızman
üçnokta bir - dediler ki
grup gündoğarken - sensiz olmaz
lsd orkestrası - neye geldim dünyaya
selçuk alagöz - malabadi köprüsü
erkin koray - bir eylül akşamı
erkut taçkın - sevmek istiyorum
hardal - bir yağmur masalı
***21-30***
kesmeşeker - herşey sermaye için sevgilim
ogün sanlısoy - hadi beni güldür biraz
grizu - bira ve kahve
bertuğ cemil - yağmur
şebnem ferah - can kırıkları
feridun düzağaç - söz ver
pickpocket - vazgeç
whisky - yak bizi
şebnem ferah - ben şarkımı söylerken
barış manço - dönence
***31-40***
kramp - tek başına
yavuz çetin - cherokee
mor ve ötesi - uyan
hayko cepkin - bertaraf et
erkin koray - krallar
duman - köprüaltı
yaşar kurt - anne
Haramiler - mavi duvar
flört - bir tek sen gelmedin
pentagram - sonsuz
***41-50***
teoman - paramparça
cem karaca - resimdeki gözyaşları
mazhar fuat - sür atını
nev - benmişim
Yüksek Sadakat - Ben Seni Arayamam
Barış Manço - Binboğa'nın Kızı
cem karaca - karacoğlan
erkin koray - gel bak ne söylicem
erkin koray - gaddar
grup bunalım - taş var köpek yok
Dünya şampiyonluğunun 12. partisinde de Carlsen ile berabere kalmış sporcu. Şampiyon olur mu bilmem ama satranç tarihinin en sıkıcı ünvan maçına adını yazdırdığı kesin gibi. Takip etmek isteyenler buradan bakabilir http://www.chessgames.com/perl/chess.pl?tid=94088
Her ne kadar birileri-özellikle kemalist ya da kendilerine atatürkçü diyenler- kabul etmese de kemalizm diye bir ideoloji vardır. CHP'nin 1935 yılındaki kurultay raporunda partinin prensipleri "kemalizm" olarak adlandırılmıştır. Yani M.k.atatürk'ün yaşadığı dönemde kemalizm diye kavram vardı ve dolaylı da olsa m.kemal tarafından kullanılan bir kavramdır. Yine aynı kurultay raporunda kemalizmin kökeni olarak 1923 yılında uygulamaya konulan "9 umde" gösterilmektedir. Yani kemalizm kimilerinin iddia ettiği gibi m.kemal öldükten sonra uydurulmuş bir ideoloji değildir.
Kemalizmi incelerken, türkiye cumhuriyetinin kuruluş dönemini de incelemek zorundayız. 1. dünya savaşı sonrasında işgal altında olan osmanlı hükümetinin anadolu'da etkinliğinin zayıflıyor olması, batılı anlamda bir devlet kurmak isteyen asker-sivil küçük burjuva zümreler için bulunmaz nimetti. Bu zümrenin başını çeken m.kemal bu boşluğu değerlendirerek sıfırdan bir halk hareketi kurmuş ve sadece bununla yetinmeyip bu hareketin merkezi idaresini istanbul hükümetine alternatif olarak inşa etmiştir. Kısacası bizim bugün türkiye cumhuriyeti dediğimiz devletin temelleri atılmıştır.
gelişmiş kapitalist ülkeler ulus devletleşme sürecini tamamlamış, tekelci kapitalizmden emperyalizme doğru bir dönüşüm geçiştirmiştir. 1. dünya savaşının temel nedenini oluşturan bu gelişmelere karşın osmanlı hem fikri hem de yapısal anlamda döneminin oldukça gerisindeydi. bu sebeple anadolu'da bir ulus devleti ve milli burjuvazi fikri hem aydın sivillerde hem de aydın asker kesimlerde oldukça yaygındı. O dönemde atatürk bu kesiminin yani sivil-asker küçük burjuvazinin en öne çıkmış ismiydi. Yani atatürk hiçbir şeyi tek başına yapmamıştır. Döneminin aydın kesiminde zaten böyle bir anlayış vardır. Atatürk bu kesimin eksiği olan, önderlik vasfını yerine getirmiştir.
Bugün her ne kadar k.mısıroğlu gibi gerici zihniyetler atatürk'ün "bir devlet kurmadığını", "rejim değiştirdiğini" iddia etse de hem burjuva devlet kuramcıları hem de marksist devlet kuramcılarına göre bu bir devlet kurmaktır, rejim değişikliği değildir. Bu konuda uzun uzun yazmayacağım, merak edenler devlet kuramlarını araştırabilir. Zaten k. mısıroğlu gibi zevatlara kalsa sovyetlerde yeni bir devlet değildir, çarlık rusya'sının rejim değiştirmiş halidir diyecek kadar saçmalarlar.
Yeni kurulan türkiye cumhuriyetinin rejimi olan kemalizmin merkezinde uluslaşma fikri yer almaktadır. Bu sebeple ulusal bağımsızlık, ulusal sermaye, ulusçuluk gibi yaklaşımlar devletin anlayışıydı. Dolayısıyla devletin aygıtları-althusser bunlara devletin ideolojik aygıtları der-devletin ideolojisiyle doğru orantılı olarak, ideolojiyi yeniden ve yeniden üretecek biçimde dizayn edildi. Kemalizmin inşa sürecindeki en büyük görev ise eğitim aygıtına düşmüştü. Osmanlıcılık ideolojisi, osmanlı'nın son zamanlarında din aygıtı üzerinden üretilirken, kemalizmin eğitim üzerinden üretiminin pozitivist bilimler ve milliyetçilik inşası osmanlı'nın tümden reddiyesi anlamına gelmektedir.
Atatürk'ün vefatı ve tek parti döneminin sonlanmasıyla birlikte kemalizm daha fazla tartışılır bir duruma gelmiştir. devletin ideolojisi olan kemalizm ve ona uygun olarak şekillenen devlet aygıtları, her zaman iktidar olan parti ile çelişki içine girmiştir. Yani iktidar ile devlet aynı şey değildir. eğer aynı şey olursa o iktidar devletleşmiş olur. Devletleşmiş kemalizm iktidara gelen tüm partileri sürekli kontrol altında tutmaya çalışmıştır. Artık kemalizmin en büyük ideolojik aygıtı eğitim değil, ordudur. Kemalizmi devlete içkin olarak tanımlayan ordu, muhafazakar iktidar partilerinin kemalist karşıtı söylem ve eylemlerini devlete karşı gelmek olarak tanımlayıp gerek darbelerle gerekse askeri baskılarla kemalizmin koruculuğunu yapmıştır.
2. dünya savaşından sonra soğuk savaş ile birlikte doğu ve batı bloğunda hegamonya çatışması başlamıştır. Türkiye kore savaşıyla birlikte batı bloğunun hegamonyasına girerken, aynı zamanda batının sovyetlere karşı doğudaki ileri karakolluğu görevini de üstlenmiştir. Türkiye'de emperyalizmle uyumlu bir ekonomik modelin inşası gerekmekteydi. Ancak kemalizmin karma ekonomik modeli tam olarak emperyalizme uygun bir model değildir. Her ne kadar kemalist generaller abd ile birlikte kore'de birlikte hareket etmiş olsalar da emperyalizme tam anlamıyla biat ediyor değillerdir. Çünkü emperyalizm hegamonyasını kurduğu yerlerde sadece iktisadi değil politik ve kültürel alanlarda da yayılmacı bir anlayış sergiler. Kemalizm bu sebeple emperyalizmin türkiye'de istediği bir anlayış değildir. Kemalizmin tam olarak anti-emperyalist olmasa da emperyalizme mesafeli tavrından dolayı hakim ülkeler türkiye'de bir rejim değişikliğini fikrini tasarlamaya başlamıştır. Ayrıca komünizm tehditiyle birlikte türkiye'de hem yeni rejimin kurucusu olacak, hem emperyalizmle uyumlu olacak hem de anti-komünist olacak kesim muhafazakar kesimdir. işte MTTB ve komünizmle mücadele derneği gibi kurumlar bu arayışa denk gelmektedir. MTTB için (bkz: mehmet şevket eygi) (bkz: ismail kahraman), komünizmle mücadele derneği için (bkz: fetullah gülen)
Hem emperyalizme uygun bir Türkiye için hem de komünizmle mücadele için kurulan bu gerici derneklerin içinden daha sonra fazilet partisi, ülkücüler, gülen cemaati... gibi türkiye'nin sonraki yıllarına damga vuracak yapılar çıktı. Ancak tabi ki bu yapılar arasında da anti-amerikancılık olabiliyordu. Milli görüş tamda bu anlayışa denk gelmektedir. Muhafazakar olmasına karşı milli bir ekonomik modelden bahseden refah partisi emperyalizmin tam olarak istediği bir model değildi. soğuk savaş sırasında türkiye'de az önce adını saydığım yapılarla başlayan ancak afganistan, pakistan gibi ülkelerde ise bugünkü el-kaide ve sonrasında ışid-i doğuracak (bkz: yeşil-kuşak projesi) abd tarafından uygulanmaktaydı. Bu projenin türkiye'deki tam karşılığı ise gülen hareketidir.
12 eylül darbesi ile kemalizmin hala devlet içindeki yerini korumaya devam ederken aynı zamanda onu yok edecek uygulamaları da beraberinde getirmiştir. Neo-liberalizm, imam hatipler, cemaatin devlet içine sızmasıyla kemalizmin devlet içindeki miadına yavaş yavaş yaklaşılmaya başlanmıştı.
akp milli görüş içerisindeki bir grubun "biz milli görüş kimliğini çıkardık, yeni bir siyaset tarzı yapacağız" demesiyle kurulmuştur. işte bu yeni siyaset tarzı emperyalizmle uyumlu, neoliberal, gülen cemaatiyle birlikte hareket etmeyi kabul eden siyaset tarzıdır. AKP ile cemaatin devlet için güçlenmesi hızlanmıştır ancak akp'nin kendinden önceki muhafazakar partilerden yaptığı en büyük adım kemalizmi devletten tasfiye girişimidir. Ergenekon ve balyoz davaları ile kemalizmin kalesi olan ordu cemaate açılmıştır. Polis, yargı gibi kurumlarda yine bu dönemde cemaatin kontrolüne geçmiştir. Eğitimde ise kemalist ideoloji yavaş yavaş yok sayılırken onun yerine yeni-osmanlıcılık ideolojisi getirilmiştir.
akp'nin gülen cemaati ile ortaklık yapmasının temel sebebi şudur. Gülen cemaati abd destekli bir kitle yapılanmasıdır, akp ise abd destekli bir kadro hareketidir. Birbirlerinin kadro ve kitle açığını kapatan akp ve cemaat ta ki 2012 yılına kadar sorunsuz bir şekilde çalışmış ve yeni türkiye'nin temellerini atmıştır.
Bu yeni türkiye ile sermayenin denetimsizleştiği, muhafazakarlığın hem devlet hem de toplum içerisinde yayıldığı, sosyal ve kamusal hakların gerilediği, işçi haklarının gerilediği, muhalefetin sindirildiği bir düzen kurmuştur.
Artık devlet içerisinden tamamen tasfiye olan kemalizm chp veya add gibi kurumlara mevzilenmiştir. Her ne kadar toplumda bu dönemde cumhuriyet mitingleri, çydd destek eylemleri olmuş olsa da chp ve diğer kemalist kanaat önderliğinin beceriksiliği ile bu toplumsal tepkiler doğru kanalize edilememiştir.
Artık kemalist devlet gitmiş yerine akp devleti gelmiştir. O sebeple akp sadece bir iktidar değildir, aynı zamanda devletleşmiş bir anlayıştır. Bu anlayışın ideolojik altyapısını yeni-osmanlıcık denilen mezhepçi-milliyetçilik oluşturmaktadır. devletin aygıtları bu ideolojiyi yeniden ve yeniden üretecek biçimde dizayn edilmektedir.
Bugün bazı kemalistlerin temel yanılgısı da burada yatmaktadır. AKP'nin seçimi kaybedince gideceğini düşünen kemalistlerin, devlet kuramları ve ideolojik okuması oldukça zayıftır. Nasıl ki 60 yıldır muhafazakar liberaller ülkeyi yönetmesine rağmen kemalizmi devletten tasfiye edemediyse, bugün akp yerine başka bir iktidar geldiğinde akp'yi devletten tasfiyesi çok zorlu olacaktır. Bu sebepledir ki erdoğan "ben gidersem kaos" gelir demektedir. AKP kendince bir ikililiği aşmıştır, bunu da devleti akp'lileştirerek yapmıştır. Ancak yarın başka bir iktidar geldiğinde yine aynı sorun ortaya çıkacaktır. Kısacası türkiye'nin önünde daha uzunca yıllardır devlet ve iktidar çelişkisi devam edecektir.
Kemalistler bugün aldığı konum 21. yy.'ın gerekliliklerine uygun değildir. Hala 20 yy'ın başlarındaki kemalizmi model alan kemalistler, atatürk'ün döneminde gösterdiği ilericiliği, 21 yy'a uyarlayamamıştır. Örneğin andımız tartışmalarında kemalistlerin aldığı milliyetçi ve ulusçu tavır kemalizmin hala eski alışkanlıklarından kopamadığını göstermektedir. Andımız pedagojik olaran-bir eğitim bilimci olarak söylemekteyim bunu- oldukça sorunludur. AKP andımızı tabi ki bu açıdan değrlendirmemektedir. AKP'ye göre andımız kemalizmin mevzilerindendir, o sebeple karşı çıkmaktadır. Ancak kemalistlerin bu konuya özgürlükçü ve bilimsel yaklaşmıyor oluşu oldukça üzücüdür. Ben bir kemalist değilim ancak türkiye'nin demokratikleşmesinin kemalistler olmadan mümkün olmayacağını da biliyorum. Fakat kemalistlerin, kemalizmi 21 yy'a uygun bir forma sokamaması sadece kemalistleri değil benim gibi uygar, demokratik bir türkiye hayali kuranların hayallerinin ertelenmesine neden olmaktadır.
son olarak akp devleti kemalist ideolojisinin tasfiyesinin ürünü olsa da, kemalist devlet yönetim biçimini miras almıştır. Özellikle kürt sorunundaki güvenlikçi anlayış tarzı bunun en güzel örneğidir.
not: hızlı yazdığım için karmakarışık olmuş olabilir.
Yıllarca okursun edersin sınava girip öğretmenliği kazanırsın.
Kazandığın fakülte yök'e "bize sınıf öğretmenliği için 40 kişilik kontenjan aç, akademik kadromuz ve fiziki yapımız bu kadarına müsaade ediyor" der. Yök sikine takmaz 80 kişilik kontenjan açar. Tüm fakültelerde öğrenci sayısını artırmak için şişirme kontenjanlarla fakültelerin hem seviyesi düşürülür hem de işsiz öğretmenler yığını yapılır.
Neyse kazandın. matematik ve türkçeden yaptığın net o bölümü okumak için yeterli sayıldı. fakat yök dedi ki "olmaaaaaz bir daha temel matematik gör" e tamam dedin. bir daha lise matematiği gördün, sınava girdin verdin. yök dedi ki "şimdi de türkçe zamanı bakalım" e peki kardeşim onu da verdin. geldin 4. sınıfa türkçe, matematik, bilgisayar, ingilizce, inkılap tarihi gibi lise derslerini gördün artık uygulamalı öğretmenliğe dedi yok. "lan en başından beri o kadar lise dersi vereceğine bu dersleri öğretmenlik uygulaması adı altında çocuklara nasıl aktaracağımı gösterseydin ya" dersen yök "al sana soruşturma pis hayin" deyip fişini kesebilir.
neyse sonunda bitti fakülte. şimdi kpss zamanı. bir sınıf öğretmeni olmak o kadar kolay değil. yökten kurtulduk bu sefer ösym ve meb'e yaranma zamanı. ilk önce genel kültür ve genel yetenek sınavına giriyoruz. Yetti mi? Yetmedi eğitim bilimleri sınavı var. eğitim psikolojisi, eğitim sosyolojisi, ölçme ve değerlendirme... liste uzun. oh bu da bitti. yooook bitmedi. alan sınavı var birde. lan o ne? ya işte türkçe, matematik, biyoloji, kimya, fizik, tarih... hay babanın şarap çanağına getirin o sınava da gireyim. oh be puanı yaptık, artık öğretmen oluruz hayırlısıyla. "nah olursun" dedi birisi. lan yine ne var? "kardeşim mülakat var" e eyvallah o da tamam dediniz. mülakata girdiniz çıktınız.
tüm bunlar bitince devlet diyor ki kardeşim seni kadroya almıyoruz. seninle gel sözleşme yapalım. bu sürede benim istemediğim sendikaya üye olamazsın, benim atadığım müdürle ters düşemezsin, benim müfredatımın dışına çıkamazsın, reisimize laf uzatamazsın, sosyal medyada istediğini paylaşamazsın diyor. bu sözleşme 4 yıl sürecek. eğer sözleşme süresince uslu çocuk olursan seni kadroya alırız diyor. e "eyvallah" diyorsun. "peki ya uslu olmazsam" işte o zaman sözleşmeni iptal ederiz ve tekrardan sınava girersin. "aman allahım, peki uslu olacağım. ilk günden gidip sizin sendikanıza üye olacağım" ahahah gerek yok kardeşim biz zaten seni atadığımız gibi otomatikmen sendikaya üye yapıyoruz, götün yiyorsa çık.
e tama dedik. dur daha bitmedi. "ne var lan yine?". bir güvenlik soruştuması yapalım önce. neme lazım. e hadi o da tamam.
4 yılın biter. uslu çocuk olursun. van'ın bilmem ne köyünde. Sonunda dersin ki "e beni kadroya geçirin" yoooook öyle hemen kadro. sen 2 yıl daha bu köyde dur sana kadro veririz.
yani lafın kısası öğretmen olmakta zor, öğretmen adayı olmakta. tüm bu süreç bir insanı o kadar gerer ki. kardeşimizin ailesinin başı sağolsun.
Adam devrim demiş. Devrimi nasıl olacağını ve ne için devrim yapılacağını tanımlamamış ama sadece bundan bahsetmiş. Bu devrimin amacını da hükümeti devirmek olarak belirlemiş. Sonrasındaki yorumlar ise tam evlere şenlik. Müebbet diyen mi dersin, bomba mı dersin, cezaevi mi dersin, siber suçlar mı dersin? Ulan hükümeti devirmek suç değil ki. Bunun tek yolu da siyasi parti kurup seçimlerde iktidara gelmekte değil. Eğer halk isterse hükümet değişebilir. Kafayı mı yediniz siz.
Mezhepçiliğe bulanmış eğitim sisteminin sosu olacak karardır. Doksanlarda çocukken bu andı okumazdım. Daha çocuk aklımla "lan ben türk değilim ki" diye düşünürdüm. Çocukların varlığını bir etnik gruba emanet ederek ulusa aidiyet sağlayamazsınız.
Süper güç demek ekonomik, askeri olarak elini kolunu sallayarak aklına eseni yapan ve kimsenin buna ses çıkaramadığı ülkeler için kullanılır. Bugün bu tanıma karşılık olarak ABD gelirken tarihte Moğollar, Roma imparatorluğu, makedonya ve osmanlı ise örnekleri vardır.
Bugün Türkiye ise bırakın süper güç olmayı yanına bile yaklaşamaz. GSYH'miz küresel ekonominin %1,04'üne denk gelirken süper güç ABD'nin %23.3, Çin'in 16.1, Japonya'nınki 5.6'sına denk gelmektedir. ABD dünya rezerv para birimine sahipken, Türkiye komşu ülkelerle bile tl üzerinden ticaret yapmamaktadır. Gelgelelim Türkiye ekonomisi 2016'dan 2017'ye küçülmüş GSYH 862 milyondan 851 milyona gerilemiştir. 2017'nin 3. döneminde %11, 4. döneminde %7'lik büyüme iç tüketime dayalı olduğu için bu gerilemeyi durdurmaya yetmemiştir. Bazı ekonomistler Türkiye'nin 2018 GSYH beklentisinin 650 milyon civarlarına gerilediğini söylemektedir. Ne kadar doğrudur bilinmez ancak doğru ise dünya ekonomi sıralamasında 1 basamak daha gerileyerek 19. sıraya yerleşebiliriz.
Yakın vadede(önümüzdeki 50-60 yıl) türkiye'nin ne süper güç olma imkanı ne de iddiası vardır. Sayın akçomarlar istediği kadar osmanlıcılık masturbasyonu yapsın ancak kendilerini kandırırlar.
Normal fiyatıdır. 50 yaşında ama 42 cm boyunda bir bonsai yapabilmek için yıllarca uğraşmak gerekiyor. Fotoğrafa yakından bakarsanız ağacın kökü ve dallarının tellerle çevrili olduğunu görürsünüz. Fide evresinden başlayarak budama, telleme ve şekillendirme ile ağacın büyümesi engellenir. Bu çok köklü bir japon geleneğidir. iyi bir bonsai ise ne kadar küçük olursa olsun yetişkin bir ağaca benzeyen ve estetik bir görünüme sahip olan bonzaidir. Bugün piyasada büyümesi engellenmiş tüm ağaçlara bonsai denmektedir. Ancak bonsaiyi bonsai yapan "büyümüşte küçülmüş" görünüşüdür.
Üniversitede rektör yolsuzluk yapar. Rektör'ün yolsuzluk belgeleri çarşaf çarşaf yayınlanır gazetelerde.
Öğrenciler yolsuzluk yapan rektörü protesto etmek için eylem yapar.
Çat! Protesto eden öğrencilere disiplin soruşturması açılır.
Öğrenciler disiplin soruşturmalarını protesto etmek için yeniden eylem yapar.
Çat! Ne demek protesto lan. Alın size disiplin soruşturması.
Öğrenciler en sonunda "tamam hacı gel bir görüşelim" der.
Rektör tamam der ama görüşme günü sıvışır ortalıktan ve öğrenciler rektör yardımcısıyla görüşür.
Çat! Ne demek görüşmek. Rektör yardımcısıyla görüşen öğrencilere disiplin soruşturması açılır.
Nihayetinde öğrenciler ne zaman hak aramaya çalışsa ya da okuduğu okulda bilinçli bir davranış sergilese durum aynıdır. Çat!
Aradan 2 yıl geçer. Dönemin rektörü yolsuzluktan görevden alınır. Seks kasetleri çıkar. Olan öğrencilere olur.
Başlık altındaki yorumlara bakınca, kimsenin tarih ve tarihi bir kişiliği yine tarihin elverdiği imkanlarla yani belgelerle tartışma derdi yok. Atatürk bir fikir, bir kişilikten ziyade kimlik'e dönüşmüş. Osmanlı'cılar atatürk'e laf eder, atatürkçüler "hadi len oradan" der. Ne osmanlıcı ne de atatürkçü tez ve antitezini belgelerle kanıtlama ihtiyacı duymaz.
Burada atatürkçülerin ciddi bir yanlışı bulunmaktadır. Dinciler tipik gerici düşünce tarzıyla atatürk'ün inançsız olduğunu ima ederek atatürk'ü aşağıladıklarını düşünüyorlar. Hatta bu aşağılamayı, toplumumuzda aynı zamanda hakaret için kullanılan "kafir" kelimesiyle yapıyorlar. Yani "atatürk inançsızdı" demek yerine "atatürk kafirdir" diyorlar. Atatürkçülerde kafir olmanın ya da "inançsız" olmanın aşağılayıcı bir şey olduğu algısına kapılara, savunmaya geçiyorlar. Oysa bu yanlış bir tartışma düzlemidir. Tamda dinci pezevenklerin istediği tarzdan bir zemindir. Aksine yapılması gereken "varsayalım ki atatürk ateistti" diye başlayarak "sanane lan it" demek olacaktır. evet "it", "pezevenk" gibi kelimeleri kullanmaktan çekinmeyin. Bir insan ister ateist, ister yahudi isterse müslüman olsun. Laiklik bu insanları dinlerine veya inançlarına göre yargılamak değildir. Laiklik insanları toplum karşısında, adalet karşısında aldığı pozisyona göre yargılamaktadır. "Laiklik elden gidiyor" diye zırlarsınız sonra. Laikliği elde etmek istiyorsanız, bu dinci pezevenklere konu ne zaman bir kişinin inanacından açılsa "sanane lan yavşak, türkiye laik ülkedir. başkasının inancından sanane" diyebilmelisiniz rahatlıkla. Yoksa "hayır atatürk müslümandı" diye götünüzü yırtarsanız, dinci pezevenkler içinden pis pis sırıtıp "nasılda oltaya geldi gerizekalı" diye söylenmeye başlar.
Hep demişimdir. Bu ırkçılar kadar gerizekalı bir topluluk tok. Piç, babası olmayan veya doğduğunda babası olmayan çocuklara denir. Pekala etrafımızda bu kritere uyan bir çok türk var. O zaman bu arkadaşlar hem türk hem piç oluyor mu? Oluyor. Demek ki hem piç, hem de türk olabilirmişsiniz. Mesela bu başlığı açan andaval gibi.
Bombalı saldırının şoku atlatıldı. Kim yaptı, kim etti, "amk k.rtleri" yazılarından sonra sözlük normal haline gelmeye başlıyor. Bugün ki maç bütün herşeyi unutturacak ve Türkiye'de, uludağsözlük'te maçı konuşacak. Merhaba, Yeni Türkiye!
Türk: Ben türk'üm, en iyi en güzeli benim. en akıllısıyım.
Kürt: Tabii ki efendim
Türk: Ulan türk olmak ne güzel
Kürt: Tabi ki efendim.
Türk: Çok övünülecek şey lan
Kürt: Kesinlikle haklısınız efendim.
Türk: Al şunu bana bir marlboro light al gel.
Kürt: Emredersiniz efendim.