vücudunun yapısı gereği sol elini kullanmak zorunda olduğun için daha çocuklukta başlayan bir ayıplanma ve sağ el kullandırma baskısı ile karşılaşırsın. biraz şanslıysan aile baskısı hafif olur ama çevre baskısı sürekli bir yerlerde karşına çıkarak sinirini bozar. artık yetişkin olduğunda karışanın ağzının payını verirsin ama 2018 yılında bile hâlâ buna şaşıranlara ve salak salak sorular soranlara tahammül edersin. dünyanın yüzde 10'undan fazlasını oluşturan kader arkadaşlarına rağmen dünyada her şey sağlaklara göre tasarlandığı için kullandığın çoğu eşyada bunun sıkıntısını çekersin. sol ele göre tasarlanmış şeyler az bulunur ve daha pahalıdır.
dünya gelişiyor. herkesin aynı olamayacağını kabullenmek insanoğlu için bu kadar zor olmamalı. medeni insanların arasında ufak çaplı bir havamız olsa da hayatımız boyunca tacizlere uğradığımız ve sıkıntılar yaşadığımız gerçeği değişmiyor. özellikle çocukken yaşanılan bazı şeyler travmatik boyutta, şaka yapılacak bir durum değil bu. çocuğunuza hangi elini kullanacağı konusunda baskı yapmayı bırakın. çevreden müdahale etmeye çalışanlara hadlerini bildirin, özellikle sol el kullanmaya orta çağ tepkisi veren dincilere. tıpkı engelli kardeşlerimiz gibi biz solakların da ihtiyaçlarının karşılanması ve insanların bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor. böyle bir günün ayarlanarak kutlanması aslında trajik olsa da yine de farkındalık yaratmak için güzel bir fırsattır. bütün solakların dünya solaklar günü kutlu olsun.
asla kız tavlayamayacak olan dörtlüdür. müziği son ses açıp kızların yanından geçince bir şey olacağını zanneden ama rahatsız etmekten başka bir şey yapmayan bu arkadaşlara akıl fikir diliyorum. sürü halindeki saplara hangi kız yanaşır kardeşim.
pek de güven vermeyen uyarıdır. koskoca asansör en fazla dört kişi alabiliyor, yıpranma payı da düşünüldüğünde üç kişi bile gönül rahatlığıyla binilmez bu asansöre.
üşenip yapılmayan ama sözlüklerin foruma benzemeyip bilgi kaynağı olarak kalmaları için yapılması gerekendir. gerçekten bilgilendirici ve akıcı yazılırsa bir işe yarar tabii.
ev kalabalıkken çok büyük sıkıntılara sokabilen durum. düşünün kapının dışında insanlar normal hayatlarına devam ediyorlar sanki içeride sıçan biri yokmuş gibi. sen ise yanı başındakilere rağmen donunu indirip patır patır işini hallediyorsun. her şeyin normal görünmesini sağlayan ise tek bir kapı, o da sesi yalıtabilirse. işin bitince de üstünü toparlayıp hemen hayata karışıyorsun, az önce yaptıklarını ve gördüklerini zihninden atmaya çalışarak. ama o kapının arkasındaki halini, içeride neler yaptığını çok iyi biliyoruz!