Eyüp'te mezarlığa karşı kurulan ve halice bitişik olmasından kaynaklı popülist yaklaşımlarla 'küçük kabataş' denilen, iyi eğitimi olan ama varolan siyası iktidarını güdümünden ayrılmamayı kendine borç edinen, mezun olduğum ama zorlık çektiğim yer.
Aşırı mütevazi, son dönem şiir anlayışına ve şiir dünyasına damga vurmuş, şairlere asla ideolojik yaklaşmayan, 'şiir çok değerlidir ama hiç önemli değildir' diyen önemli şair, önemli şiir okuru.
Antakya'dan ayrılıp devrimci sınıf partisinin izini süren ve parti üyelik başvurusunun sonunda 'bir proleter sizi bekliyor!' diye yazan, samimi, devrim inançlı azimli devrimci.
Fabrikalarda işçi sınıfı mücadelesini genişletmek için bizzat çalışmış ve parmağını da bu çalışma sırasında kaybetmiş yiğit komünist.
Aydın Şimşek'in editörlüğünde Ankara'da çıkan, benim de yazılarımı ve şiirlerimi yayınlayan, Öykü Teknesi'nin kardeşi olan, düzeyli ve önemli edebiyat dergisi.
mahallem... Duraklara asılan gazete, dergi küpürlerini ve duvarlara yazılan yazıları okuyarak bile, insana her konuda söyleyecek bir söz bahşeden, işçilerin-emekçilerin yoğun olarak yaşadığı, insanlığınydınlık yüzüne inancı her daim canlı tutan jeneriklik mahalle.
Sovyetler Birliği'nin yıkılmasından sonra tüm dünyayı saran burjuva hukukuna yaslanma ve 'kokuşmuş' düzen içinde reformizme kayma dalgasının karşısında durup, TDKP' yi bu ymnlü eleştirip ve bir deklerasyonla ayrılan, kendine işçi sınıfının devrimci özünü hatırlatan 'ekim' ismini alan, daha sonra partileşerek TKiP adını alan, sınıfa karşı sınıf, kapitalizme karşı sosyalizm, düzene karşı devrim, şiarlarını yükselten devrimci yeraltı örgütü.
parti şehitlerinden Hatice Yürekli'nin Çerkez, Habip Gül'ün Kürt, Ümit Altıntş'ın Türk, Alaattin Karadağ'ın Arap olmasının getirdiği tarihsel raslantıyla işçi sınıfı iktidarında halklararası çatışmaların yaşanmayacağını müjdeleyen Komünist Parti.
Kütüphanesini isteyen herkese açan, imgelerle kurulu bilim anlayışını reddeden ve oturduğu yerden hiç kalkmadan 4 saat boyunca ders anlatabilen gerçek bir akademisyen.