yaptığı iş hakkında en ufak bir fikir/öneri belirtemezsiniz, hemen "skerim lan para mı veriyon pezevenk" diye tepki verirler. En ufak eleştiriyi hazmedemezler. Yaptıkları iş sanki onlara zorla yaptırıyor gibidir. Sabır katsayıları minimum düzeydedir. Hoşgörü ise hiç yoktur.
Oyunceviri.com buna güzel bir örnektir. Gönüllü olarak oyunları çeviren bu site; bir üyenin sorduğu "çeviri ne zaman biter abi" gibi bir soru üzerine siteyi kapatmış, tüm devam eden çevirileri durdurmuş, kendince protesto etmiş, "arkadaşlar biz gönüllü çeviriyoruz, moralimiz bozuluyor." diye savunmaya geçmiştir. Çevirme lan. Gören de silah dayıyor sanacak. Hayrına bir iş yapıyorsun, tripten geçilmiyor.
Şahsen bu sitede yazdığım "çok güzel çevirmişsiniz elinize sağlık, yalnız şuradaki şurayı yanlış çevirmişsiniz bilgilendirmek istedim." yorumumdan ötürü süresiz ban yediğim olmuştur.
yuvarlak veya altıgen delikleri olan bir paspastır. Olur da elinizdeki 1 lirayı yere düşürürseniz ondan umudu kesmeniz gerekir, çünkü para oraya cuk diye oturmuştur.
bir yapımın başlığına gelip, spoiler butonuna basmadan lak diye "x'in öldüğüne üzüldüm." yazan beyinsizler buna güzel bir örnektir. Ya da siz film izlerken kulağınıza eğilip "şu şu olacak." diyen elemanlar.
mkvtoolnix = türevi programlar gibi kılı kırk yardırmayan, mkv uzantılı filmlerin içindeki yabancı dildeki gömülü altyazıyı tereyağından kıl çeker gibi silen, gerekirse türkçe altyazı yükleyen ve bunu sadece 8 saniyede yapan nefis program.
teracopy = windows'un kopyalama aracının yerine geçen, tahmini kalan sürede yanılmayan, kopyalanan dosyaları doğrulama imkanı sunan, windows'tan daha hızlı kopyalayan enfes yazılım.
media player classic = her türlü videoyu açan, ass uzantılı altyazılarda hiç problem çıkarmayan ender yazılımlardan biri, sevilir.
mkv dosyalarından gömülü altyazıyı söküp atmanızı sağlayan, üstelik bu işi sadece 8 saniyede yapan, türkçe altyazının arkasındaki ingilizce altyazıdan dert yananlar için üretilmiş, kullanıcı dostu, işini adam gibi yapan eşsiz program.
zaten bizzat sözleşmesinde kişisel bilgilerimizi paylaşabileceğini açık açık söyleyen, buna karşı çıkan microsoft, apple gibi firmalara sanki haklıymış gibi baş kaldıran bir firmadan da bu beklenirdi zaten.
gmail'lerin içeriğini okuduğunu ve bunu reklam vermek ve aldığımız hizmetleri iyileştirmek (!) için yaptığını söyleyen firmanın, street view araçlarının şifresiz kablosuz ağların içindeki güvenlik önlemi olmadan iletilen verilerdeki kişisel bilgileri toplaması, bir de yanlışlıkla (!) toplaması ve karşılığında 7 milyon dolar ödemek zorunda kalmasıdır. beter olsun.